Reklama

Reklama

Nebe, Peklo

  • USA Heaven, Hell
všechny plakáty
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument Davida Čálka zachycuje čtveřici lidí rozdílného věku, zaměření i povolání, kteří objevili rozkoš v bolesti a svou neobvyklou vášeň nepotlačují ani neskrývají. Tvoří uzavřené společenství, které samo sebe označuje zkratkou BDSM, a jehož členové se zabývají nejrůznějšími způsoby bolesti od tetování a piercingu, přes branding, bondage, sado maso a elektrostimulaci, až po další formy „osvobozeného pohledu na rozkoš a její možnosti“. Bolesti se oddávají dobrovolně, často za ni platí, posouvá jejich vnímání za hranice běžného života. Komunita BDSM, kam naši hrdinové patří, funguje v Čechách již řadu let a její kořeny můžeme hledat v dobách temného komunismu. Dodnes však zůstává utajeným společenstvím spiklenců slasti, kteří se na veřejnosti poznají podle znamení, která znají jen oni. „Ve filmu jsem se pokusil přistoupit k těmto lidem nebulvárním způsobem, i když, jak napovídá název cyklu „Bez cenzury“, způsobem otevřeným tak, jak byli protagonisté otevření ke mně. Ze začátku mi běhal mráz po zádech, ale postupně jsem i pro jejich fascinaci našel pochopení,“ podotýká režisér David Čálek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (41)

F.man 

všechny recenze uživatele

No znáte to, proti gustu, žádný dišputát, ale tohle už na mě bylo trochu hodně. Každopádně jsem od tohodle dokumentu čekal nějaký výraznější náhled do prostředí, ne historky z ehm ehm, natáčení. Na druhou stranu svou kontroverzností to těch 82 minut "zábavy" Nebe, Peklo ustojí, takže tři hvězdy klidně. Že prý masivní anální kolík. OKey. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

O BDSM to vůbec není a vůbec to nevadí. Je to jen o lidech, vedle kterých můžeme sedět třeba na obědě, o tom, co je k tomu zvláštnímu způsobu odreagování vedlo, pudy a podvědomí už v dětství a celé je to tady věcí tak naprosto normální a přirozenou. Jeden si jde večer zahrát člobrdo, druhý jde do Hellu zavěsit se na háky. No a co, je to normální. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je to celkem zábava, ke konci už nuda - zhruba takto jednoduše by se to dalo shrnout. Problém vidím zejména v povrchnosti. Dokument je zaměřen na několik protagonistů - lidí se zálibou v BDSM - a sleduje jejich běžný život i akce a setkání, kterých se účastní. Téma je to fajn, ovšem ponecháno o samotě se strašně rychle vyčerpá. Myslím, že účel (ukázat, že tihle lidé jsou ve skutečnosti úplně normální) byl splněn dlouho před první polovinou a zbytek dokumentu je tam tím pádem tak trochu zbytečně. Přitom se nabízí spousta možností jak by se dal dokument obohatit - co takhle rozhovor s nějakým sexuologem, popřípadě názor lidí mimo tuto subkulturu? Nebo něco o tom jak to vypadá v zahraničí? Trocha historie? A mohla bych toho vyjmenovat mnohem víc. Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že v poslední době je móda točit dokumenty, které jsou sice tématicky zajímavé, ale děsně odfláklé. Z Nebe, Peklo mám podobný dojem jako z jiného českého dokumentu: Generace Singles. Jedná se o tentýž problém, bohužel... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Čálkovi trochu chybí cit pro dávkování jednotlivých příběhů. Tématika (sic trochu prvoplánově šokující) supr, škoda jen, že jednotlivé střípky nejsou ideálně poskládané (alespoň mně to tak přišlo) a že se nám nedostalo trochu víc informací (občas tam bylo až moc zbytečného tlachání - viz především otrok, který nechtěl být ukázán). Ale jinak celkem svěží záležitost, kterých by mělo být více. Altair rulez!!! :D ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Velmi, VELMI povrchní. Je hodně milé že se tématu někdo věnoval, natočil to vcelku zábavnou formou a ještě to celé protlačil do kin... ale k čemu to je, když se o BDSM stejně nedozvíme prakticky nic. Snad to jediné co z dokumentu každému dojde že lidé jsou holt různí, v posteli je baví různé věci, a není vhodné je celkově soudit na první pohled a podle dogmaticky tupých názorů na to co je "normální" - a tedy že i člověk co se převléká jako kůň může být nesmírně sympatický (a je btw sympatický i naživo, nejen ve filmu), a naopak že i poslankyně za Zelené může být nehorázná kráva (tentokrát bez převleku za krávu živou - bohužel jen v té psychologické rovině). Pár záběrů z Hell-party není osvětleno vůbec, BDSM komunita nikoho nezajímá, konkrétní praktiky také nikdo nezmíní... natož pak existenci nějakých pravidel a reálné praxe, takže si lidé i nadále budou myslet že BDSM je o drcení koulí kladivem. Docela jsem se bavil, ale je to promarněná šance. 7/10 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Film se na přelomu září a října roku 2012 objevil na YouTube v neautorisovaném sestřihu s přimíchanými záběry, na nichž ve společnosti hlavní protagonistky Terezie Kubíčkové Krejbychové vystupuje politik a kandidát do Senátu České republiky a zastupitelstva Ústecké kraje Přemysl Rabas. Zřejmě se jednalo o součást předvolebního boje. (JoranProvenzano)
  • Hlavní protagonistka Terezie Kubíčková Krejbychová přišla nedlouho po uvedení filmu o zaměstnání na Státním fondu životního prostředí České republiky. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama