Reklama

Reklama

Květiny v podkroví

  • USA Flowers in the Attic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po smrti svého manžela se matka vrací ke svým bohatým rodičům i se svými čtyřmi dětmi. Aby získala zpět sympatie i i jmění svého umírajícího otce, který nesouhlasil s její svatbou, ukrývá děti v podkroví a zapře před ním jejich existenci. Starší Cathy a Chris a malá dvojčata Carrie a Cory žijí v podkroví navštěvovány pouze despotickou babičkou a matkou, která se objevuje čím dál tím míň a přestává mít o děti jakýkoli zájem. Sourozenci pomalu slábnou a Cathy zjistí, že se je jejich matka a babička pokoušejí otrávit. Po smrti Coryho přísahá Cathy matce pomstu.

Film byl natočen podle knihy populární spisovatelky Virginie C. Andrewsové. Kniha Květiny v podkroví se dočkala i několika pokračování. (Saara)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

choze 

všechny recenze uživatele

Retardované melodrámo se silnou příchutí gotického hororu (tajemné venkovské sídlo, pošahaná babička) na všední dopoledne, ze kterého mohl být při troše snahy parádní horor, jen trochu přitlačit na pilu, i když i tak je to docela psycho. Taky to měl původně točit Wes Craven, který si to později vynahradil nápadně podobnými LIDMI POD SCHODY. Přesvědčivá Louise Fletcher, půvabná Kristy Swanson a velmi atmosférická Youngova hudba. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Po smrti svého manžela se musí matka i se čtyřmi dětmi vráti do rozlehlého domu svých rodičů. A jelikož chce, aby ji její umárající otec vrátil do závěti, musí se pro to snažit udělat cokoli. I kdyby to znamenalo zavření svých dětí v jedné místnosti se vstupem do podkroví na nekonečně dlouhou dobu. Flowers in the Attic jsou zvláštním filmem (jaká je kniha bohužel netuším), kdy prakticky permanentně sleujeme chřadnutí dětí a jejich neúspěšné pokusy o útěk z vězení, kde je drží jak despotická babička, tak posléze i matka, které se návrat do světa boháčů zalíbil. Na stěnách tu visí hromada pušek, které kamera ukazuje ale ze kterých se nevystřelí - namátkou - incestní vztah, smečka vlčáků, správce s puškou... Takže jste neustále v očekávání něčeho, co se nakonec nestane, nicméně i tak měla autorka předlohy (která podle všeho víc tlačí vztah dospívajících sourozenců), potažmo tvůrci koule na pár nepěkných překvapení. Spíše doporučuji, jen asi nedostanete to, co jste původně čekali. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Nebýt hudby Cristophera Younga, která některými fragmenty připomínala Hellraisera (stejný rok výroby), tak bych šel s hodnocením ještě níže. Hudba je na tomto snímku to nejlepší a ten nadpozemský ženský chorální nápěvek, který se prolínal po celou stopáž, mě evokoval Zánik samoty Berhof. Samotný příběh není špatný, ale chybí mu svižnější tempo a lepší gradace. Victoria Tennant jakoby z oka vypadla naší herečce Mileně Steinmasslové a Louse Fletcher si zahrála na chlup stejnou mrchu jako v Přeletu nad kukaččím hnízdem. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Čistá telenovela s veľmi jemnými thrillerovými prvkami (po nejakom napätí ani chýru ani slychu). Celý príbeh a všetky postavy sú tak nereálne až blbé, že je to ťažko pozerateľné a každú chvíľu som mal chuť tie postavy preplieskať. Herecké výkony na zlaté maliny komplet celá podarená rodinka od najmenšieho dvojčaťa po starú mamu (Louise Fletcher ani zďaleka nedokázala zopakovať jediný skvelý herecký výkon vo svojej kariére a Victoria Tennant bola podpriemerná TV herečka na to, aby dokázala zahrať šialenú krvilačnú matku). Ťažko uveriť, že by sa to takto domrvilo filmovým spracovaním, už kniha musela byť riadny brak. No schopný režisér by dokázal aj z tohto materiálu urobiť aspoň obstojne napínavý film, nie takúto brečku. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Kvety v podkroví" je adaptáciou rovnomennej literárnej predlohy, ktorú napísala v roku 1979 americká spisovateľka Cleo Virginia Andrewsová. Zatiaľ som nemal možnosť si ju prečítať. No po zhliadnutí tohto bizarného komorného snímku sa určite pokúsim si ju niekde zohnať. Tragický príbeh štyroch súrodencov, ktorí sa po smrti otca musia spolu s krkavčou matkou presťahovať do obrovského rodinného sídla ich bigotnej, autoritatívnej a despotickej starej mamy ma zaujal. Nie sú tam vítaní. Čaká ich tam len opovrhnutie, psychický i fyzický teror a smrť. *** ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama