Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Alex přichází na kolej, kde má strávit příštích několik let svého života. Dojde ale k malému nedorozumění. Školní počítač považuje díky jejímu jménu Alex za muže a přidělí jí společný pokoj se dvěma studenty. Počítač se nikdy nemýlí a Alex je proti jeho rozhodnutí bezmocná. Smíří se se svým osudem a zakrátko začnou mezi třemi spolubydlícími vznikat složité vztahy. Stuart totiž touží po Alex, Alex touží po Eddym a Eddy... Eddy si zatím není jistý, jaká je vlastně jeho sexuální orientace... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Postmoderní Eva a dvaja Adamovia v trochu komédii a trochu vzťahovej dráme. Aj na dnešnú otvorenú dobu celkom odvážny film, ale žiadne porno určite netreba čakať. Pre mňa práve tie deväťdesiate roky a Beverly-Hills-feeling bolo to najlepšie. –––– Možná, že se v tu chvíli cítite trochu ztraceni. Ale později zjistíte, že to bylo na celým výletě to nejlepší. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Film - pretty open. Lara Flynn Boyle - pretty, open;) A dost bylo laciných vtípků a drobných lží. Lara Flynn Boyle je krásná ženská, ale něco mě na ní vždycky rozrušovalo. Jenže když konečně narazíte na film, ve kterém hraje někdo z Baldwinů a vy se mu nemusíte vysmívat či ho jinak hanět, jsou vaše pocity z nějaké ženštiny naprosto irelevantní. Švédská Trojka je kompaktní a živelná vztahová komedie, která nezestárne, dokud budou existovat vysoké školy a koleje. I když možná by stačil jen institut spolubydlící(ho). Dnes jen možná, ale jednoho dne zcela určitě bude klasikou. 80% ()

Reklama

tomo41 

všechny recenze uživatele

Po rozpačitej prvej polovičke sa snímok veľmi slušne rozbehne a kvalitným finišom všetko vynahradí. Film ako celok je veľmi príjemný s pár ozaj vydarenými dialógmi a príjemnou komediálnou linkou, na ktorej pozadí sa však odohráva myšlienkovo veľmi zaujímavý príbeh. Každý, kto si prešiel internátom či študentským privátom tento snímok určite ocení. "We think that Larry... is very scary. And hairy. Very hairy. So be wary..." ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden by si myslel, že tohle snad ani nemohli v Americe natočit. Nechť se jdou bodnout kamsi rozličné pseudoerotické komedie o náctiletých, kde vulgární slovník a litry rozličných tělních tekutin mají rozesmát. Vtipné, na americký film o mladých sexuálně odvážné, romantické - tedy většina v duchu skutečného romantismu rozervané duše, smutné, úsměvné, rychlé, pomalé a celkově neodolatelné. Jeden z mála žánrových filmů, na které se člověk znovu rád podívá. Lara Flynn Boyleová je uhrančivě přitažlivá, a tak není divu, že ti dva s ní skončí v situaci, jak název filmu napovídá. I když, konec je pak přeci jen trochu jinde... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nadprůměrná komedie, která má co nabídnout, která dokáže pobavit, ale i zaujmout, a u které jsem se ani chvilku nenudil. Jedná se o dobře natočenou komedii ze života dvou vysokoškoláků a jedné vysokoškolačky, kteří bydlí na koleji a mezi kterými je velice zvláštní vztah. Kvalitní komedie, kde nejsou k vidění žádné scénky s výkaly, kde není slyšet příliš sprostých slov, kde je vše kultivované, a přitom se člověk u toho pobaví a odreaguje. To je komedie, která má co nabídnout. Co se týče sexu, tak ten je zde několikrát k vidění, ale vše to tak nějak automaticky zapadá do děje a v kontextu dějové linie to vyznívá neuvěřitelně přirozeně. Já byl rozhodně velmi příjemně překvapen a kéž by takovýchto inteligentních komedií z prostředí mladých lidí bylo víc. Herci ve svých rolích naprosto přesvědčili a i díky jejich zásluze to byl zajímavý snímek. Je to za čtyři hvězdičky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Eddy na hodine francúzskeho filmu rozpráva o filme o dvoch mužoch, čo sa zaľúbili do tej istej ženy. Tento film sa nazýva Jules et Jim (1962). (beso74)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)
  • Malé cameo si ve filmu zahrál Andrew Fleming. Ztvárnil postavu, která na začátku filmu křičí z okna koleje. (Terva)

Reklama

Reklama