Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jakub Vrána, dnes už velmi bohatý muž, vypráví o své životní cestě za bohatstvím. Příběh začíná popisem dětství v rodině věčně opilého otce, které muselo skončit pobytem v dětském domově. Právě tady odstartovala Jakubova kariéra malého darebáka. A odtud po malé epizodě s prací na patologii a střetnutím s homosexuály, pro které byl osamělý bezbranný mladík snadnou kořistí, pokračoval do blázince, kde se seznámil s Petrem Nohou, se kterým po revoluci začal sázet na koně. Pomocí sázkových podvodů se jim dařilo vydělat velké peníze. Jenže jejich aktivita vadila již zavedeným podvodníkům. Jednoho dne Jakub v autě zabije svého kamaráda. Skončí ve vězení, kde podle svých slov dělá kriminálníkům sexuální maminku. Po propuštění už na něj čeká Noha, který ho posílá do Šanghaje, aby tam pohlídal jeho kšefty s falešným českým sklem. Výsledkem je jeho několikaletý pobyt v Číně, vztah s exkluzivní čínskou prostitutkou Sharon a následný útěk, když se o jejich podnikání začne zajímat čínská tajná služba. Jakub musí znovu začít od nuly. Chudý jako na začátku se setkává s mladíkem, který ho přivede na myšlenku registrace internetových domén. Díky tomuto nápadu skutečně zbohatne a už ví, že každý se dá koupit. Má už skoro všechno, a tak zatouží po rodině, kterou si vytvoří způsobem sobě vlastním... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (514)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Díky Janu Budařovi se na ten film dívat celkem i dalo. Vtipných hlášek a situací bylo dost, taky jsem si poprskala monitor počítače při zpomaleném záběru, kdy zubní protéza opouštěla své obvyklé místo a další celkem hodně povedené scény ve filmu. Hodně mi vypravovaná dějová linka připomínala vyjadřování některých zdejších uživatelů ;-) Přesto přeze všechno mě film svým způsobem nudil. Nevím jak to lépe vyjádřit, ale krom těch fakt vtipných míst cítím, že tomu víc hvězd dát prostě nemůžu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

O tomhle člověku jsem slyšela hotové legendy, které by bez problému vydaly na další samostatný snímek a taky na mě a na všechny ostatní v metru čučel z plakátu Jan Budař. Nejlepší z celého filmu je právě Budařovo vyprávění. Občas se mu podařilo vtipně a trefně zahláškovat. To ostatní je jenom vata, která slouží k vyplnění. Málem to semnou seklo, když jsem viděla toho blba z Vyvolených. ()

Reklama

fremy 

všechny recenze uživatele

"Dejte mi sto dolarů a já je za měsíc votočim na deset táců. Talent. Ale spíš taková vychcanost." Takto začíná nekonvenční životní příběh jednoho štístka. Nebál se vkročit do čehokoli, kde z toho koukali prachy. Procestoval svět, padl několikrát na hubu a užíval si života, protože "nic není problém, všechno se dá koupit". A nakonec.... Janu Budařovi v roli vypravěče bohužel nebylo často rozumět. Zda-li je to chyba sálu Měšťanské besedy v Plzni na festivalu Finále 2011, nebo zvuk z filmu, netuším. Ovšem šponovat uši jsme musel při promítání často a odráží se to v celkovém pocitu z filmu. V Czech Made Manovi účinkují nové tváře mj. krásná dvojčata Nikola a Dominika Danosovy. Opravdu hezké slečny i na živo. Možná je to pouze můj dojem, ale přišlo mi, že opakováním starých scén si režisér jen natahuje výslednou stopáž filmu. Tedy styl, který mě na počátku zaujal, působí ve zbytku filmu otravně. Nikoli tak celý dojem. Odcházel jsem z besedy z pocitem, stejně jako Jakub Vrána, prožité jízdy na horské dráze "jednou dole, jednou nahoře". "Dobrej plán znamená jen jedno, že to prostě vyjde podle tvejch představ. Všechno ostatní je prostě blbej plán." http://www.fremy.cz/3753-czech-made-budar-man-2/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Český Guy Ritchie se jmenuje Tomáš Řehořek a Budařův Jakub Vrána je ten pravý RocknRolla! Že režisér točit umí a Jan Budař umí hrát, bylo jasné už z jejich dřívějších projektů, ten tvůrčí posun je ale přesto překvapivý, režisérovo naprosto dokonale, ba bravurně zvládnuté řemeslo a Budařův žoviálně podaný podnikavec je pro mne úkaz, skutečné překvapení. Navíc proti možné výtce, že jde jen o pouhou lokální nápodobu stylu britského režiséra, má Czech Made Man především po stránce scenáristické, ale i v hereckém koncertu Jana Budaře, jasnou přidanou hodnotu, nemluvě o onom zvláštním rysu odkazujícím k éře divokého podnikání 90. let, které nás směřuje spíše někam směrem k Balkánu, než k západní Evropě, respektive Velké Británii, který ale činí filmovou výpověď (jasně že velmi stylizovanou a možná? přehnaně nadsazenou) atraktivní až exotickou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Soutěživost a plný nasazení to jsou vlastnosti, na který buďte náležitě pyšní, protože s jejich pomocí to dotáhnete do ještě větší prdele, než všichni ostatní." Nemám rád šmouly, namachrovaný blbečky a žití života za účelem hromadění financí. Ale mám rád vybledlýho, přerostlýho šmoulu Budaře, kterak si radostně užívá svýho namachrovanýho blbečka, kterej považuje stav svýho konta za bodovej zisk ve hře zvané Život. Někomu se zkrátka při sledování tohoto snímku hlavou honí hlubokomyslný úvahy o morálce či o nechutnosti vyplácení marek za přítomnost nadrženýho vetřelce mezi sevřenejma půlkami, ale já jsem se po dlouhé době nadstandardně pobavil u českýho filmu. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení některých scén probíhalo přímo v Šanghaji. (Hroozley)
  • Děj filmu je inspirován životem skutečného podnikatele Zdeňka Kubíka, který dodnes na byznysu s doménovými adresami vydělává přibližně 5 milionů amerických dolarů ročně. Film Czech Made Man mohl mimo jiné vzniknout i proto, že Kubík poskytl na natáčení polovinu rozpočtu, která představuje přibližně 14 milionů korun českých. (joywork)
  • Přípravy snímku probíhaly kvapně během pouhých tří měsíců. (Olík)

Reklama

Reklama