Reklama

Reklama

Čínský zvěrokruh

  • Hongkong Shi er sheng xiao (více)
Trailer

Hledač pokladů, známý pod jménem Asijský jestřáb (Jackie Chan), se vydává po stopách artefaktů, které byly v 19. století uloupeny ze Starého letního paláce. Jeho pátrání po dvanácti bronzových hlavách symbolizujících dvanáct znamení čínského zvěrokruhu ho zavede do nejrůznějších světových koutů, od francouzských vinic až na svahy aktivní sopky. Jestřáb se nezastaví před ničím, co by mu při plnění úkolu stálo v cestě. Čínský zvěrokruh nabízí velkolepé dobrodružství, kde se Jackie Chan objevuje v roli, ve které se úplně naposledy v žádném záběru nenechal zastupovat dublérem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Scénář, režie a hlavní role je na Jackieho prostě už moc. Dvě hodiny nekonzistentní rádoby dobrodružné zábavy jsou prostě příliš zdlouhavé. Nemůžu říct, že to nemá světlé momenty, ale velké wire-fu a jiné skopičinky se šetří spíš na konec. Herecké výkony jsou místy slabé i na tento žánr, bohužel. O dialozích se snad ani bavit nebudu. Ve výsledku se na to dalo dívat, ale jsou zde velké hluché a slepé segmenty, které věřím mnoho diváků prostě dříve či později utahají. Navíc příběh není nic extra (spíš hluboký fádní podprůměr). Škoda, Jackie by měl šetřit dech a zaměřit se jen na to, co mu šlo nejlíp. Tenhle film ani Jackieho bych ještě do sběru neházel, ale chtělo by to přehodnotit hodnoty a začít znovu, jinde, jinak. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj ked Jackie po roku 2000 toci väcsinou len priemerne alebo rovno podpriemerne filmy, tak som do pokracovania jeho slavnej dobrodruznej serie Armour of God vkladal velke nadeje, kedze jeho navrat k serii Police Story s filmom New Police Story dopadol fantasticky. Ale na druhy pokus ma to bavilo este menej ako prvykrat. Dej vôbec nefunguje. Jackie cely film akoze hlada nejake vzacne sošky, ale jeho patranie nema ziadnu poriadnu logiku alebo gradaciu. Prakticky sa len striedaju rôzne exoticke lokacie v ktorych sa neustale hovori inym jazykom. Najväcsi klad minulych dielov a to humor sa tu prakticky nevyskytuje. Len pri nejakej bitke sa o nieco vtipne pokusi, ale pousmial som sa len raz na jednom obohratom ale stale celkom funkcnom vtipe. Snaha o nejake to zaverecne moralne ponaucenie je neskutocne otravna. Takze neakcne sceny su strasne nezazivne a tych 120 minut mi pripadalo pocitovo dvojnasobne. A akcia? Vyzera to jak keby si Jackie spisal zoznam tych najvydarenejsich scen z dvojky a pokusil sa ich znova natocit. Ale tentoraz prakticky komplet s trikmi. V bitkach Jackie uz davno nema co predviest. Nonstop v jeho pohyboch citit, ze je zaveseny na pomocnych lanach. Tomu, ze pri nebezpecnych preskokoch vo vysokych vyskach nie je isteny, uz nikto neuveri. A aj ked od toho odhliadneme, tak uz ani tie kusky nepôsobia prilis pôsobivo. Taky Matt Damon v Bourneovi alebo Tom Cruise v serii MI predvadzaju ovela pôsobivejsie kusky. Z akcnych scen celkom zaujme uvodna originalna akcna scena, z bitiek je nejlepsia ta kde si to rozdaju dve dlhonohe krasky, Jackie len sem tam predvedie nejaky chvat, ktory nepôsobi umelo, ale pri väcsine jeho chvatoch som mal pocit, ze uz aj Sly v prvych Expendables predvazda pôsobivejsiu akrobaciu ako Jackie a to dokonca bez pomocnych lan. Tentokrat sa nevydaril ani ustredny song, ktory Jackie naspieval. Prvykrat som ho mal chut hned vypnut. Jacke mi v tomto filme bol vlastne celkom nesympaticky a pri zaverenych nepodarkoch som bol normalne rad, ked Jackieho pokúsal pes. Takze vysledkom je jedno velke sklamanie, ktore radsej nebudem povazovat za sucast slavnej serie. Ten roztomily odkaz so zuvackami to nezachrani. 3/10. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Čakal som srajdu a dostal slušnú zábavu, tak to už chodí. Núdzny dej o hľadaní starých čínskych hláv som odbil mávnutím ruky, to sa nikdy neosporúčalo riešiť, ale absurdné politizovanie s nezmyselnými únosmi v druhej polovici si kľudne mohli odpustiť. Ono ten film celkovo pozostáva z niekoľkých nekompaktných súčastí pozliepaných dohromady, ktoré môžu divákovi veľmi ľahko privodiť neželaný grc-efekt. No neva, lebo inak je to vlastne čistá Chanovina kde slávny zemiakový nos robí stále tie svoje tradičné opičinky. Korčuliarsky úvod ( a tie roznožky jeho pomocníčky v kraťasoch...! ), naháňačka so psami v zelenom bludisku a aj scéna s bláznivými pirátmi na ostrove, ktorá môže kdekomu prísť značne groteskne prehnaná ( hlavne tie opuchnuté ksichty po poštípaní včelami boli asi moc ), to všetko ma bavilo. Humor mi prekvapivo sadol a nebudem sa za to ospravedlňovať. Vrcholným predstavením večera bola samozrejme sekvencia v továrni na falzifikáty, nápaditá bitka na gauči a následná naháňačka s používaním všetkého čo príde pod ruku ( rám obrazu a foťák ma dostali ) Dokonca aj ten girl fight bol riadne drsne namakaný. Jackie už má svoj vek a nemôže robiť také šialenstvá ako kedysi, ale nasadenie sa mu rozhodne uprieť nedá, ten chlap sa pokúsi urobiť premet zrejme aj na smrteľnej posteli. Scenár na prd, zmätenosť, občas rušivo lacné digiefekty a na druhej strane dobrá akcia, humor a ani sa to nevlieklo. Celkovo teda za tri. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Chceš cennou starožitnost? Já to zařídím......... Psí honička v bludišti okolo 27 minuty je velmi povedená a jak je později vidět byla pro Chana i lehce nebezpečná. Je to mistr ve vytváření podivných situací. Což je v tomto příběhu opět potvrzeno. CITÁT - Mluvíš Čínsky na Francouzského psa!!!.......... Tedy, jako komedie mi to moc nesedlo, některé rádoby vtipné situace a dialogy nejsou prostě vtipné. Ale to ostatní je supr. Dobrá akce, povedená zápletka, slušná hudba a kvalitní zvuk, obsahově to trochu pokulhává, ale když se chcete akčně bavit, je tu spousta materiálu a nápadů. CITÁT - Můj pradědeček!!!.......Finální vzdušný souboj je sice slabota, ale je to rozumné zakončení filmu. CITÁT - Naučíme draka létat........ Jackie Chan věnoval tento film všem, kteří pomáhají navracet ztracené relikvie domů, svému mentorovi Leonardovi Ho a svým rodičům. V závěrečných titulcích jsou opět zaznamenány riskantní nebo nepovedené scény. I ta v bludišti. Jako bonus je tu ještě malý komentář tvůrce Jackiho Chana. Tak za 80%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neumím poletovat bez padáku nad chrchlající sopkou a ještě přitom bojovat o jakousi historickou cetku, ale kdybych měl za sebou filmografii Jackieho Chana, tak z volného pádu z letadla taky nedělám žádnou vědu. Je to zkrátka další z jednoduchých hongkongských zábav, při které nejlepší světový skeletonista, bruslař a paraglidista odvádí svou standardní dávku komického boje a to je přesně to, co od snímků podobného typu očekávám. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (14)

  • V roce 2013 vyhráli Jackie Chan a He Jun cenu Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Rominator)
  • Jackie Chan po premiéře uvedl, že se jedná o jeho poslední akční film. (v.indruchova)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama