Reklama

Reklama

Čínský zvěrokruh

  • Hongkong Shi er sheng xiao (více)
Trailer

Hledač pokladů, známý pod jménem Asijský jestřáb (Jackie Chan), se vydává po stopách artefaktů, které byly v 19. století uloupeny ze Starého letního paláce. Jeho pátrání po dvanácti bronzových hlavách symbolizujících dvanáct znamení čínského zvěrokruhu ho zavede do nejrůznějších světových koutů, od francouzských vinic až na svahy aktivní sopky. Jestřáb se nezastaví před ničím, co by mu při plnění úkolu stálo v cestě. Čínský zvěrokruh nabízí velkolepé dobrodružství, kde se Jackie Chan objevuje v roli, ve které se úplně naposledy v žádném záběru nenechal zastupovat dublérem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Film patř do série nazývané Božská relikvie. Několikrát na ni i odkazuje, má podobné vtpky, některé náměty, scény jako by z oka vypadly předcházejícm dlům. Jenže to nefunguje jak má. Rozumím co se Jackie snaží říct, ale příliš se to ztrácí v tricích (poměrně špatných), myšlence lidského souznění (které mám plné zuby od té doby, co jí do mě amíci cpou horem dolem) a něčem co považuji za čínskou agitku (byť se můžu plést a Jackiemu křivdit). Celý film budí dojem, že měl být větším a lepším než jeho předchůdci, ale nějak se v těch tricích a zlepšení utopilo to, co mám rád... Možná by i prospělo film zkrátit o 30 minut. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

První akční scéna Jackieho Chana byla parádním rozjezdem. JC při ní uniká svým pronásledovatelům, oblečen ve speciálním obleku, který je vybaven kolečky na rukách, nohách, břiše a zádech. Oblek (31-wheel roller suit / wheel suit / buggy rollin) vyrobil Francouz Jean-Yves Blondeau, který také Jackieho Chana pro film trénoval. Jezdci dovoluje jet v různých polohách a dosáhnout z kopce rychlosti 112 km/h (70 mph). Hledání pokladu a lodě a následné střetnutí s piráty (jeden nápadně připomínal vizáží kapitána Jacka Sparrowa z filmu Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) byla nejslabší a nejbarevnější (kvůli 3D?) část celého filmu. Naopak vrcholem celého filmu je Jackieho souboj v továrně na padělky. Ocenění: V roce 2013 vyhráli Jackie Chan a He Jun cenu Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. Film má své mouchy, mohl mít lepší příběh, ale vcelku slušně pobavil. HODNOCENÍ 70% ()

Reklama

maty39 

všechny recenze uživatele

Tak copak to tady máme. Začátek vypadá, že Jackie hodlá pokračovat ve stopách svých dobrodružstvích z předchozích dvou dílů, ale po mezihře ve Francii vše nabere trochu neočekávaný směr. Ten ve stopách Pirátů z Karibiku vypadá jako kdyby se Stephen Chow rozhodl parodovat zmíněný film (i čínský Jack Sparrow se ukáže). Je to šílené. Akční scéna veskrze průměrná (na Jackieho poměry). Pak následují hodně divoké a divné dějové zvraty, přerušenou jednou delší bitkou v sídle záporáka (nebo čeho) a podivný konec. Akční scény nejsou úplně špatné, ale nic, co by se zařadilo do zladého fondu Jackieho eskapád opravdu nečekejte. Chinese Zodiac nakonec funguje lépe jako hodně ujetá komedie, než jako Jackieho trademarkový komediální akčňák. Jak jsem již zmínil, spíše to vypadá. jako kdyby se na trojce Božské relikvie podepsal Stephen Chow. Pokud si odmyslím ten hodně podivný konec, tak trochu horších 80% ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je späť! Myslím tým späť na čínskom piesočku. A taktiež myslím späť v žánri akčná komédia s príponou "božskej relivkie". Film má všetko, čo mám na jeho filmoch rád (jedinečný parkour, sympatické postavy, brutálna bojová choreografia,... ) + niečo málo pozitívne, čo si priniesol z účinkovania v amerických filmoch (menej hereckého prehrávania, viac humoru nie len popri akčných scénach, ale priamo počas nich,...). Nízke hodnotenie plne chápem - táto kultúrna filmová modla Ázie nie je pre každého stráviteľná - napriek tomu, že s ním vôbec nesúhlasím. Okrem trilógie Police story ide o jeden z Jackieho najlepších kusov! Zápis v guinnesovej knihe rekordov mu za tento film fakt patrí a budem dúfať, že okrem lacnej Rush Hour Neviemkoľko sa môžem tešiť aj na niečo, čo natočí sám... od srdca a schuti... ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jackieho mám ráda a moc, ale tohle už nebyla komedie... to byla fraška. Za prvé to bylo neskutečně překombinované a to úplně vším - poklady, situacemi, okolnostmi, vztahy, akcí, humorem. Jackie prostě neví, kdy přestat a nepozná, že už překročil tu pomyslnou hranici mezi zábavným a trapně ironizujícím. Za velmi pozitivní beru používání vícera jazyků aneb konečně další snímek, co nespoléhá na to, že všichni mluví všude anglicky a že existují i jiné mluvy. Sice jsem se bavila, ale to tempo a spousta nových poznatků a motanic se na člověka řítily v takovém sledu a tak rychle, že ani sama kamera to pomalu nestíhala brát. Tady se dá aplikovat staré dobré přísloví: Méně je někdy více. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (14)

  • Jackie Chan prý chce filmem upozornit na ilegální obchod s uměním v Číně. (v.indruchova)
  • V roce 2013 vyhráli Jackie Chan a He Jun cenu Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Rominator)
  • Jackie Chan po premiéře uvedl, že se jedná o jeho poslední akční film. (v.indruchova)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama