Reklama

Reklama

Čínský zvěrokruh

  • Hongkong Shi er sheng xiao (více)
Trailer

Hledač pokladů, známý pod jménem Asijský jestřáb (Jackie Chan), se vydává po stopách artefaktů, které byly v 19. století uloupeny ze Starého letního paláce. Jeho pátrání po dvanácti bronzových hlavách symbolizujících dvanáct znamení čínského zvěrokruhu ho zavede do nejrůznějších světových koutů, od francouzských vinic až na svahy aktivní sopky. Jestřáb se nezastaví před ničím, co by mu při plnění úkolu stálo v cestě. Čínský zvěrokruh nabízí velkolepé dobrodružství, kde se Jackie Chan objevuje v roli, ve které se úplně naposledy v žádném záběru nenechal zastupovat dublérem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Božská relikvia patrí k mojim najmenej obľúbeným sériam s Jackie Chanom. Ale na túto časť som sa vďaka traileru celkom tešil. Bohužiaľ je pravda, že odkedy Jackie zostarol využíva cgi efekty a laná podstatne viacej ako by sa na hviezdu jeho formátu patrilo. Stále si robí všetky veci sám o to pokoj, ale už tomu chýba akési to čaro jeho starých filmov. Tento film má mnoho rôznorodých rovín, ktoré sú ovplyvnené rôznorodosťou postáv. Problém celého filmu je v tom, že sa rozpadáva na mnoho častí práve kvôli tým rovinám. Síce ich spája jadro príbehu čo je snaha o získanie 12 hláv čínského zverokruhu, ale každá postava rieši svoje problémy povrchne, zloduchovia nemajú moc šancu vyniknúť a okrem scény v továrni, ktorá je skutočne akčná a nápaditá a tej v džungli - ktorá sa môže pochváliť výbornou situačnou komikou a výborným prostredím, vo filme nie je veľa vecí, hodné zapamätania. Síce je to stále starý dobrý Jackie, ale tak silený happyend je bohužiaľ aj na mňa veľa. Z odstupom času musím znížiť na dve. Nech sa akokoľek snažím je to ten typ filmov, ktoré Jackieho ako akčnú ikonu kung-fu skôr zosmiešňujú ako dopomáhajú k jeho kultovosti. Možno by to chcelo nasledujúce roky trocha pozmeniť taktiku. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Jackiemu patří můj obdiv a respekt, a to je nejspíš ten jediný důvod, proč jsem byl schopný něco takového dokoukat do konce, když nepočítám typické nepovedené záběry. Netušim, jestli mám tenhle pocit jenom já, ale tenhle film neměl kromě historických spojitostí vůbec žádnou pointu. Z dvou hodin za něco stálo tak maximálně 15 minut, pro zbytek ani nemám slov, kterými bych to nějak přiblížil, protože jsem v polospánku vůbec nechápal, co se tam děje, a ani jsem se to nesnažil pochopit, protože mě to, abych řekl pravdu, vůbec nezajímalo. Doporučuji podívat se radši na Little Big Soldier a tomuhle se vyhnout obrovským obloukem, protože i maraton Robot Chicken je menší ztráta času, která vám toho nabídne víc. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Název tomu sice moc neodpovídá ale jedná se o druhé pokračování jednoho z nejlepších Jackieho snímků, kterým je "Božská relikvie". Bohužel čas je neúprosný a přestože jsou některé Jackieho kousky vzhledem k jeho věku stále obdivuhodné, akce je velice málo a dvouhodinová délka v tomto případě naprosto zbytečná. Ubrat půl hodiny nebo přidat více akce, mohl být výsledný dojem přeci jen lepší. Přesto ... klobouk dolů před tím, co tento takřka šedesátiletý blázen pořád dokáže. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Chceš cennou starožitnost? Já to zařídím......... Psí honička v bludišti okolo 27 minuty je velmi povedená a jak je později vidět byla pro Chana i lehce nebezpečná. Je to mistr ve vytváření podivných situací. Což je v tomto příběhu opět potvrzeno. CITÁT - Mluvíš Čínsky na Francouzského psa!!!.......... Tedy, jako komedie mi to moc nesedlo, některé rádoby vtipné situace a dialogy nejsou prostě vtipné. Ale to ostatní je supr. Dobrá akce, povedená zápletka, slušná hudba a kvalitní zvuk, obsahově to trochu pokulhává, ale když se chcete akčně bavit, je tu spousta materiálu a nápadů. CITÁT - Můj pradědeček!!!.......Finální vzdušný souboj je sice slabota, ale je to rozumné zakončení filmu. CITÁT - Naučíme draka létat........ Jackie Chan věnoval tento film všem, kteří pomáhají navracet ztracené relikvie domů, svému mentorovi Leonardovi Ho a svým rodičům. V závěrečných titulcích jsou opět zaznamenány riskantní nebo nepovedené scény. I ta v bludišti. Jako bonus je tu ještě malý komentář tvůrce Jackiho Chana. Tak za 80%. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je späť! Myslím tým späť na čínskom piesočku. A taktiež myslím späť v žánri akčná komédia s príponou "božskej relivkie". Film má všetko, čo mám na jeho filmoch rád (jedinečný parkour, sympatické postavy, brutálna bojová choreografia,... ) + niečo málo pozitívne, čo si priniesol z účinkovania v amerických filmoch (menej hereckého prehrávania, viac humoru nie len popri akčných scénach, ale priamo počas nich,...). Nízke hodnotenie plne chápem - táto kultúrna filmová modla Ázie nie je pre každého stráviteľná - napriek tomu, že s ním vôbec nesúhlasím. Okrem trilógie Police story ide o jeden z Jackieho najlepších kusov! Zápis v guinnesovej knihe rekordov mu za tento film fakt patrí a budem dúfať, že okrem lacnej Rush Hour Neviemkoľko sa môžem tešiť aj na niečo, čo natočí sám... od srdca a schuti... ()

Galerie (147)

Zajímavosti (14)

  • Jackie Chan při natáčení filmu vytvořil dva zápisy do Guinnessovy knihy rekordů. První za nejvíce kaskadérských kousků vytvořených jedním člověkem za celou kariéru a druhý za nejvíce zápisů jednoho člověka v titulcích filmu. Těch měl Chan dohromady patnáct. Podepsal se na filmu jako Scenárista, režisér, herec, producent, výkonný producent, kameraman, umělecký režisér, produkční manažer, koordinátor cateringu, osvětlovač, skladatel, zpěvák úvodní písně, rekvizitář a kaskadér. Předchozím držitelem rekordu s jedenácti kredity v titulcích byl režisér, skladatel a herec Robert Rodriguez. (Raztubyl)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama