Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Buenos Aires. Zlodejíček Johnny Farrell (Glenn Ford) sa osudnou náhodou zoznámi s Ballinom Mundsonom (George MacReady), prevádzkovateľom ilegálneho kasína a začína preňho pracovať. Jedného dňa si Ballin privedie novomanželku, speváčku Gildu (Rita Hayworth) a Johnnyho požiada, aby na ňu dohliadal. V Gilde Johnny spoznáva svoju bývalú milenku. Veci sa skomplikujú viac, než by ktokoľvek z nich očakával... (MIMIC)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Thurin 

všechny recenze uživatele

Gilda splňuje všechno, co od filmu noir očekáváte. Od věcí, jako je skvělé nasvícení, přes "kouřové scény" až po výborného padoucha, kterého výborně stvárnil George MacReady, a neskutečnou femme fatale v podání Rity Hayworth, která dokáže každou scénu nabít takovým erotičnem až člověk zapomíná dýchat. Přesto pár věcí mu k dokonalosti chybí. Tím hlavním je přesvědčivý hlavní hrdina. Glenn Ford je z jmenovaného trjúhelníku jednoznačně nejslabší k čemuž mu dopomáhají i ty povětšinou naprosto zbytečné vnitřní monology. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Rita Hayworth pohodí hlavou a mne bolo jasné, prečo sa ten pohyb stál kultom a pretrváva vyše pol storočie. Jej Gilda je bezpochyby úžasná po každej stránke, či sa smeje, smúti, zúri, spieva, tancuje. Čo sa týka snímku, je klasickou ukážkou film-noir, scenáristicky aj réžijne perfektne zvládnutý, nedá mi však nespomenúť určitú podobnosť s Casablancou ( ústretový policajt, temná minulosť, milovaná žena, prostredie ). ()

Reklama

Babous 

všechny recenze uživatele

V první řadě tu je neuvěřitelně sexy Rita Hayworth coby Gilda, na kterou bych se být hlavním hrdinou nevydržel zlobit ani dvě minuty. Pak tu jsou Ritiny vlnité vlasy, splývavé černé šaty, rukavičky a smutná píseň doprovázená hrou na kytaru… Jakožto správný film noir se Gilda odehrává v kasinu, hlavní hrdina je romanticky rozpolcený mezi láskou, nenávistí a povinnostmi a již zmiňovaná Rita Hayworth exceluje v roli nezapomenutelné femme fatale. Určitě stojí za shlédnutí! ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Pozreté po cca 10 rokoch znova a vystavené skúške časom. A revidujem na 4*. Prvá polovička výborná: má to atmosferické intro, spád, dobrý voice-over, napätie medzi postavami. Neskôr sa to však mení na zdĺhavú melodrámu o sebadeštruktívnej láske. Okrem ikonickej Rity musíme z vedľajších postáv spomenúť podareného „záchodára“ (oproti nemu je zasa postava policajného detektíva smiešna, zjavuje sa a mizne podľa potrieb scenáristu). Záver: bez Rity a Forda, vycibrených dialógov a peknej kamery by to bol len praobyčajný (melodrama) noir. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Glenn Ford me moc nebavi. To rikam na rovinu hned na zacatku. Nastesti to zachranuje Rita Hayworth, ktera sice nevystoupala v mem osobnim zebricku "bohyn" na nejvyssi mety, ale predvadi zde nekolik prima kejkli, takze ji beru na milost. Mirne nadprumerny a neprilis prekvapivy film bez sokujicich zapletek. P.S.: Vlastne mi to prislo spis jako "reklama" na tancici a zpivajici Ritu... ()

Galerie (81)

Zajímavosti (10)

  • Rita Hayworth ve filmu skutečně nezpívá. (Kulmon)

Související novinky

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Reklama

Reklama