Reklama

Reklama

Středoškolák Nathan Harper trpí návaly zlosti a sám sobě připadá cizí. Nevychází příliš ani s rodiči, kteří jsou na něj přísní, a navštěvuje psycholožku Bennettovou. Když se spolužačkou Karen pracují na školním referátu o pohřešovaných dětech, najdou na internetu fotografii malého chlapce. Na stránce simulující jeho dnešní podobu objeví Nathan sám sebe. Zjistí, že se jmenuje Steven a jeho rodiči jsou Lorna a Martin Priceovi. Spojí se on-line s adresou, ale netuší, že je odposloucháván muži kolem bývalého agenta srbské tajné služby Nikoly Kozlova. Ti záhy přijdou k nim domů, zabijí matku i otce a vyhodí dům po povětří. Nathanovi s Karen se ale podaří uniknout... Nathan volá policii, ale na lince se mu ozve agent CIA Frank Burton. Nathan je nedůvěřivý. Nakonec Nathanovi i Karen pomůže psycholožka Bennettová, která pracuje pro CIA. Harperovi byli také agenti. Nathanův pravý otec Martin Price je nezávislým tajným agentem a podařilo se mu ukrást Kozlovovi seznam pětadvaceti politiků a důstojníků CIA, kteří někdy prodali státní tajemství. Kozlov chce Nathana dostat, aby mohl Pricea vydírat a získat seznam zpátky... Nathan s Karen dostanou od Bennettové adresu, kde se mají zatím ukrýt. V bytě, který patří Martinu Priceovi, sebere Nathan pistoli a mobil. Když oba zjistí, že jsou jim CIA i Kozlov v patách, prchají odtud... Nathanovi se podaří několikrát odrazit útok Kozlovových mužů, pak ho najde Burton se svými muži. Nathan mezitím zjistí, že na mobilu z bytu je otcův seznam. Dojde mu, že je na něm i Burton, který se ho snaží dostat dřív, aby své jméno vymazal. Když je pak napadne Kozlov, Nathan s Karen znovu utíkají. Kozlov Nathana kontaktuje a vyhrožuje mu zabitím jeho přátel. Nathan mu řekne, že mu seznam vrátí, a dá si s ním sraz na stadionu během baseballového utkání... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (396)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Fuj, jsem rád, že jsem tu hodinu a tři čtvrtě vydržel bez zažívacích potíží, protože tohle je v rámci žánru snímek asi s nejmenší snahou o jakoukoliv inovaci a ukázání něčeho inovativního, co jsem tisíckrát neviděli. Tragický výkon Lautnera opravdu nepomáhá, koukat se dá aspoň na Lily a Sigourney je v tomhle opravdu naprostá škoda. Plus za vyloženě odporné počítačové triky při jízdě vlakem fakt nemůžu dát nic lepšího než tohle a to se to blíží spíš k odpadu. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ne-u-vě-ři-tel-né ~~~ Takový soubor pitomostí, chyb, nedomyšleností a ještě mnohem víc se hned tak nevidí. Chování postav amatérské u "profesionálů", supermanovské u amatérů. Blivajz, který bych chápal u některé ze společností, natáčející cílená béčka, ale tohle někdo myslel vážně a je skutečně zvláštní, že to nešlo rovnou na DVD, ideálně sám distributor to měl hodit na torrent. A znovu, je mi líto Nyqvista, tady sice dostal asi tak milionkrát větší prostor než v MI:4, ale zase v takovéhle pitomosti. To si snad nezaslouží. Taylor by toho měl nechat v čas! A scénárista taky. ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem viděla složení publika, bylo mi hned jasné, proč má film tak nízké hodnocení. Tohle opravdu není pro muže nad 30. Je to film pro odrostlejší mládež. Je tu akce, láska i problémy ze střední. Už sice nejsem v náctiletém věku, ale nějak si stále podobné filmy dokážu užít. Výborná zábava pro partu holek, co nešetří potrhlými komentáři a ztichnout jedině, když Taylor odhodí tričko či předvede něco ze své mrštnosti při nějaké té rvačce. A ano, rvačky jsou to, co na filmu hodnotím nejlépe a co na tom, že po takových ranách by se kde kdo už dávno složil. Nevadí, lítají střepy, padají drsná slova a teče krev. Supr. Příběh trochu nedomyšlený, ale ok. A dá se u tak jednoduchého filmu vůbec mluvit o hereckých výkonech? Mno....Jason Isaacs je skvělý, jediné, co mu chybělo byla bílá dlouhovlasá paruka. ()

Lady Jane odpad!

všechny recenze uživatele

Popravdě, ani nevím,kde začít. Jestli zkritizovat katastrofální scénář nebo neherecké výkony. Celý film mě od začátku nudil a snad třikrát jsem přemýšlela nad tím,jestli ho mám shlédnou až do konce. Nakonec se mi to i přes nesympatického Lautera podařilo a troufám si říci, že i můj herecký výkon v podnapilém stavu by trumfl ten jeho a dokonce by se na mě možná i lépe dívalo. Dále nechápu, jak se v takovém filmu mohla zahazovat chudák Sigourney,? Chápu, že se hypotéka musí z něčeho zaplatit, ale co je moc, to je moc. Proště hrůza.... ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem to vidět, ale jako superamatérský kritik a v duši profesionální milovník filmů jsem musel. Tohle natočit Caruso, je to mazec, ale některé scény byli opravdu špatně natočené (to sklo ve vlaku prasklo velice okatě), což škodilo těm dobrým scénám (výbuch se mi teda líbil). Ačkoli režisér se odčividně velice snažil, tak děravý scénář, směšné dialogy a i samotné herectví Lautnera film celkově podtrhává (Lautner nebyl špatný, ale na své starší kolegy nikdy mít nebude). Takže LaBeouf, Bale, Craig, Reynolds, Gyllenhaal, McAvoy, Tatum, Butler a samozřejmě i hvězdy starších filmů budou vždy mít přednost. Protože zvládnou i role dramatické a nemají k dispozici jen pět výrazů tváře. Film se celkově tváří moc vážně a chybí mu to Carusovské odlehčení, které akčním a napínavým teenage filmům umí právě Caruso dát. Takže? Radši Oko dravce desetkrát, než Bez dechu dvakrát. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (15)

  • Když Nathan (Taylor Lautner) volá záchrannou službu 911, nadiktuje svou adresu jako 2009 Clearwater Drive. To je odkaz na film Twilight sága: Nový měsíc (2009), ve kterém Lautner hrál. Ten měl totiž premiéru v roce 2009 a objevují se v něm tři postavy s příjmením Clearwater, a to Harry, Seth a Leah. (hansel97)
  • Karen (Lily Collins) byla hospitalizována kvůli zranění paže, které jí doktoři museli zašít. O 24 hodin později však sedí a sleduje zápas baseballu bez jakýchkoliv známek poranění na rukou. (hansel97)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama