Reklama

Reklama

Sawyer je plachý a uzavřený chlapec, který neprožívá zrovna nejšťastnější období. Kvůli špatnému prospěchu musí chodit do letní školy, jeho otec před pár lety odešel a nikdo neví, kam zmizel. Jeho starší bratranec Kyle, který je mu velmi blízký, je nadějný plavec a rád by se zúčastnil olympiády. Protože nemá peníze na trénink, narukuje do armády, která jeho plaveckou kariéru podpoří. Jednoho dne cestou do školy objeví Sawyer na pláži zraněného delfína. Neváhá a vyprostí ho ze sítě na kraby. Vzápětí přijíždí tým na záchranu zraněných mořských zvířat v čele s doktorem Clayem Haskettem a převezou delfína na záchrannou stanici. Tam se hned po škole vydává i Sawyer. Dovídá se, že Clayova dcerka Hazel pojmenovala delfíní samičku Zima. Zvíře je na tom velmi špatně, odmítá potravu a musí mu být odstraněna ocasní ploutev. Chlapec tráví na stanici celé dny a o Zimu s láskou pečuje. Vzápětí přichází další smutná zpráva, Kyle byl během výbuchu zraněn a má ochrnutou nohu. V nemocnici pro válečné veterány se Sawyer setkává s konstruktérem protetických náhrad, doktorem McCarthym, a žádá ho o sestrojení protézy ocasní ploutve. Díky rozsáhlým škodám po hurikánu se stanice ocitá ve velkých finančních problémech. Je rozhodnuto, že bude prodána a na jejím místě bude postaven hotel. A tak má Sawyer opět plné ruce práce, aby zachránil Zimu i celou stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (135)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TEĎ MÁ ASPOŇ ŠANCI“..... /// Je krásný bejt delfín v šírým oceánu... plavat si a dovádět...jen se nesmí objevit rybářská loď (teda lidi). Aby bylo jasno – je to film pro děti. A tím, že na něj mrknou s dospělákem, může vzniknout jakýsi nadšení pro záchranu něčeho živýho a skutečnýho. Prostě apelovat na lásku k přírodě, laciným – ovšem celkem účinným způsobem. Něco ve stylu Zachraňte Willyho? (nevím neviděl jsem!!!) Rozhodně ale ne jako The Cove (to vím...to jsem viděl...) Plusem je, že to není jen o hendikepovaným delfínovi, ale má to návaznost na podobně postižený lidi. A když budu chtít napsat něco vážně... tak říkám, že i oni by měli být pro děti něčím ,,normálním“ a zasluhujícím pozornost. A oni sami by měli pochopit, že se nemá nic vzdávat – bez boje! Ale dost moralizování! DEN ZÁCHRANY WINTER citlivějším nažene vodu do bulv a patetickej závěr vrátí film zpátky do jen a pouze dětský polohy. Řemeslně zvládnutý, lacině podbízivý a (zřejmě) proto funkční. Ale proč né!? Každý správný dítě, ať si hvězdu přihodí... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Říkají o mě, že jsem společenskej jako delfín. 2.) Miluju filmy s dramatickými záběry ocasu! 3.) V žilách mi koluje slaná voda (Pivo? Neříkali, vykašli se na to jdi chlastat!). 4.) Jsem pravidelným návštěvníkem stránky seewinter.com (X...no to ať tě ani nenapadne!!!) /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

fox171cz 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se emotivně v některých pasážích neudržel a prostě jsem to pustil ze sebe ven. Nemám co bych ani k filmu řekl, snad je to, že mě velice překvapila účast "Morgana Freemana" v roli "kutila" doktora. Na uvedeném odkaze se můžete kouknout na skutečnou "delfínku" Winter -> http://seewinter.com/winter/media/webcam-3 ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Nemohla jsem se zbavit pocitu, že tam je až moc klišé a pár scén přitažených za vlasy. Pořád jsem váhala, jestli dát 3 nebo 4 hvězdy. Příběh je to sice pěkný, ale dalo se to podle mě natočit líp a víc vážně. A stopáž je taky krapet dlouhá. Chvílema mě to bavilo a chvílema moc ne. Tenhle film mě bohužel moc neoslovil. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Můj přítel delfín vypráví velmi milým a lidským způsobem příběh o vytvoření těsného pouta mezi malým chlapcem a handicapovaným delfínem. Scénář věrně rekonstruuje osud jednoho z nejznámějších delfínů na světě a seznamuje diváka s těmi nejdramatičtějšími událostmi jeho života. Velmi povedeným způsobem nachází snímek paralelu s osudy obdobně handicapovaných lidí z reálného světa, pro něž se delfín Winter stává prostřednictvím filmu symbolem naděje a inspirace. A právě v tom tkví jeho kinematografický přesah a největší síla. Režiséru Charlesu Martinu Smithovi se podařilo velmi citlivým a nenásilným způsobem odvyprávět příběh, který diváka chytne za srdce, a jemuž i s radostí odpustí product placementovou reklamu na Clearwater Marine Aquarium a jejich živé sledování delfínů. Jeden z nejlepších rodinných "feel good" filmů vůbec. Čtyři hvězdy. 👍 (06.11.2021) ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se díval zcela náhodou. Nic zvláštního jsem od něj neočekával; spíš naopak – domníval jsem se, že půjde o nějakou další USA přiblblou slátaninu. Byl jsem však mile překvapen. A i když je na mnoha místech děj přitažen za vlasy, je film dívatelný. Ani mi nevadilo, že průběh děje je zcela očekávatelný. Jasně z děje vyplynulo, že pro zdárnou výchovu dětí je potřeba řádná motivace. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Nathan Gamble (Sawyer) si kvôli filmu prefarbil vlasy na hnedo. Prirodzená farba jeho vlasov je blond. (joker211)
  • Původně bylo s filmem spojováno také jméno Hilary Surf, nakonec byla však spolupráce popřena. (..Lucas..)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno