Reklama

Reklama

Eva

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Geniální kybernetik Alex se po deseti letech vrací pracovat do rodné Santa Ireny, kde se setkává s rodinou svého bratra. Mezi bratrovou okouzlující dcerou Evou a Alexem vzniká zvláštní souznění. Místní univerzita pověřila Alexe vytvořením dětského robota, jehož vzorem se stává právě Eva. Debutující režisér vstoupil na pole žánrového sci-fi filmu s melancholickým příběhem, v němž se pod rouškou světa budoucnosti skrývá nadčasové drama o lidskosti, silných emocích a starých ranách, které se ještě nezacelily. (Febiofest)

(více)

Recenze (46)

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele

Lidi proberte se. Hlavně kolega LivingDead.. Sci-fi nemusí nutně znamenat intergalaktickej konflikt plnej velkejch akčních sekvencí.. Španělská komorní odpověď na Spielbergův megalomanský, infantilní a až moc na city hrající "AI". Evropa opět ukazuje Hollywoodu, že efekty nejsou všechno. Díky bohu za to. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Další melancholické scifi-dráma, která si začínám oblibovat čím dál víc a i zde jsem spokojen. Netradiční zasazení kybernetiky (v blíže nespecifikovaném čase) do prostředí jak 'za první republiky' nebo někde v Kotěhůlkách, kde architektura a všechno ostatní kromě robotiky zaspalo dobu, mě zezačátku místama iritovalo, ale díky těm pohledným robotím společníkům a nevšednosti jsem to hned přešel. Jen ty žigulíky nebo s čím to tam jezdí, si mohli odpustit. Holt se asi už tak malý rozpočet vložil 'jen' do 'kybertechnologie' a efektů, za které by se nemuseli stydět ani vedle nějakého hollywoodského blockbusteru za x miliard. Režie ničím zajímavá, prostě průměrná, ničím neurazí, ničím neohromí, při filmovém debutu ale víc nežádám... Poselství filmu žádná novinka, ale nevadí, vždy se rád podívám na další zpracování, když na tom bude pokaždé něco neokoukaného ... Dívá se na to pěkně. 60% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Profesionálně natočené, komorní, uvěřitelné sci-fi z blízké budoucnosti (která až na pár elektronických udělátek vypadá jako špinavá současnost), kde se kybernetika dostala na takovou úroveň, že dokáže vytvořit roboty nerozeznatelné od člověka. Sice se více řeší dávná nenaplněná láska než detaily zajímavého světa, ale díky dojímavému závěru a skvělé dětské představitelce titulní role zaokrouhlím nahoru. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

melancholická nálada zasneženého španielska v intímnom európskom balení (!) pôsobivá v závere dojímavá záležitost s bezchybným castingom (pochopitelne malá Claudia Vega a android s volitelnou empatiou Lluís Homar) ..poctivých 80% ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce. Pěkně a snad i poctivě natočený. Předvídatelný. Čili čtvrtou hvězdu neutrousím ani ve snu. Chvílemi se však jednalo o dosti působivý krasohled ve stylu futuretra. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Problematika zabývající se tím, kdy je stupeň technologické vyspělosti mysli robota již na té urovni, že ho můžeme nazvat duší, a také tím, jestli v komunikaci s ním platí morální zákony stejné jako mezi dvěma lidmi...je velice zajímavá, ovšem příběh Evy jakoby nedokázal onen potenciálně silný prostor vyplnit, a tak v momentě, kdy si děvče vyslechne ono fatální heslo a hlavně v okamžicích těsně před tím...si říkáte, sakra to mohlo skvělé. Ten smutný konec měl ale završit mnohem silnější příběh. Ona scéna tak není zdaleka tak dojímavá, jako modelová situace, na jejíž bázi vznikla. Dvojnásobná škoda. 60% ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

"Co vidíš, když zavřeš oči?" To, co před deseti lety promarnil Spielberg, dokonávají Španělé a to i bez finančního zázemí a trikové okázalosti...Futuristické prvky plně funkční, nerušivé a podávané spíše v náznacích...Melancholický příběh a kouzelná Claudia Vega... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Číčovina. Tohle není sci-fi, tohle je z prstu vycucaný cosi. Holčička na baterky je vyrobená tak dokonale, že ji neodhalil ani její (ne)dávný stvořitel. ()

Beaumont07 

všechny recenze uživatele

Objektívne asi za 3* ale mám proste slabosť pre retrofuturizmus :) Mimochodom, základná premisa vzťahov medzi hlavnými postavami pripomína Breaking Bad. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Nic velkolepého ale ve své podstatě originální kousek. Jen jeho "minimalističnost" a snaha hrát vše na emoční strunu trochu ubírají na kráse celkovému dojmu. Obsazení je totiž skvělé. Bohužel, je cítit jakási potřeba vedlejší postavy co nejvíce upozadit-snad ve snaze upnout diváka k hlavní linii. Nevím, jestli se to podařilo..Je to celé nemastné a neslané 60% ()

Omnislash 

všechny recenze uživatele

cely film je bohuzel neskutecne pruhledny, takze je od prvnich nekolika minut zcela jasne, co se bude dit. kdyz k tomu prictu "hloubku" deje zhruba tak na urovni vecernicku, jsou ty tri hvezdicky mozna i hodne ()

RobLord 

všechny recenze uživatele

Citová story, kterou činí zajímavou snad jen počítač Alexe Garela a účast Daniela Brühla. O nic lepší snímek než průměrné epizody Krajních mezí. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem měl pocit, jako by mě jen tvůrci chtěli oslnit, tím co dokáží. Jenže robot kočky nebo šmodrchání s cosi už dnes nějak neoslní. Děj nakonec naštěstí dává jakýsi smysl, ale samotná zápletka je hrozná hovadina. Kdo by sakra chtěl robota 10letého dítěte? Dítě v každém věku je fajn, ale řekl bych, že je taky fajn, že z něj jednou vyroste. Scénář mi přišel příkrý a některé dialogy hloupé. Vadil mi hlavní hrdina "všechnovímnejlíp" a napětí mezi ním a jeho švagrovou. Ve filmu se objeví pár dobrých nápadů a má oproti průběhu jakýs takýs slušný konec. Takže slabší 2*. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Daniel Brühl je stejně tak otravný, jako nácek v Hanebných Panchartech. To je tak asi jediná výtka. Zajímavé neznámé scífko, graficky vypiplané a fantastická Claudia Vega. ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Spojte Andrewa Niccola, Spielberga, čiastočne Aronofského Fontánu a získate predstavu, čo vás čaká. Claudiu Vegu pre zmenu čaká, podobne ako Dakotu Fanning, Saoirse Ronan či Kristen Stewart určite svetlá budúcnosť. Bruhl i ďalší jej tu robili len komparz. ()

cajda 

všechny recenze uživatele

skvělé vizuální zpracování - budoucnost ve Španělsku je originální a kontrastní (staré auta, ale roboti všude). škoda, že příběhu se na konci už nedá věřit... ()

Genstiade 

všechny recenze uživatele

Dobré melancholické Sci-Fi. Hezké efekty a střídmá budoucnost v citovém podání, není to tak emocionálně hluboké jako A.I. umělá inteligence, ale rozhodně to člověka donutí zamyslet se, jak by se v takové situaci zachoval a co je vlastně lidské. Dávám 4 hvězdičky, protože to mělo hloubku, konečně Sci-Fi s velkým S, protože tu se nejedná pouze o efekty, ale má to příběh o hledání emocí, emocí které člověk nalezne tam, kde by je vůbec nehledal. Jen mám obavy, že spousta lidí tento film nedocení. ()

cubiczech 

všechny recenze uživatele

Decentní a docela realistické ztvárnění budoucnosti (přece hnedka všechno nezbouráme a nepostavíme 100 patrové mrakodrapy, že?). Do téhle chvíle jsem nevěděl, jak je pan Brühl jazykově disponovaný. Konec je trošku přitažený, ale dalo by se možná i říct, že díky tomu originální přestože je to celé docela předvídatelné a žádných překvapení, která by Vás posadila na zadek se asi divák nedočká. Stejně musím dát za 4*, protože se nedá nic vytknout zpracování, výpravě, hereckým výkonům a vnesení nějakého toho svěžího vánku mezi všechna ta velkorozpočtová plastová CGI sci-fi. PS: Nejhůř asi vypadá ta CGI robo-kočka, ale všechno ostatní fakt super. ()

Související novinky

Žánrovkám se ve Španělsku stále daří

Žánrovkám se ve Španělsku stále daří

01.02.2015

Žánrové kinematografii se i minulý rok ve Španělsku velmi dařilo jak komerčně, tak kriticky. Kriminálky El Niño a La Isla Mínima patří mezi nejoceňovanější a nejnavštěvovanější domácí tituly roku… (více)

Reklama

Reklama