Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý učitel Konrad Koch (Daniel Brühl) má roku 1874 nastoupit na klasickém anglickém gymnáziu coby učitel angličtiny. Aby vůbec žáky pro výuku cizího jazyka nadchl, uchýlí se k poněkud neortodoxní metodě a rozhodne se žáky seznámit s podivným anglickým sportem – fotbalem. Netrvá dlouho a dostává se kvůli tomu do potíží, kvůli nimž dostane ze zkostnatělé školy výpověď. V tu chvíli se však iniciativy ujmou žáci.
Film vypráví dramatickým a humorným způsobem neuvěřitelný příběh, jak se díky jednomu sebejistému idealistovi dostal do Německa fotbal. Natočeno podle skutečných událostí. (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

laik_60 

všechny recenze uživatele

necakal som že si nemci sami zo seba tak urobia tolo ironie az sarkazmu poukazaním na maniere a povahu nemeckej natury nálady aká panovala po nástupe wilhelmovej ríše. A to že fotbal bol v Bavorsku zakázaným športom do roku 1927 je pre mna okuzlujucou novinou. Nechžije Bayern Mníchov. :) (teda nie zeby som mu zvlast fandil, ale nech si to užíva, ako všetci co maju fotbal radi. Pohodový flmček nemeckej produkcie. S trocha jednoduchou scenou (jeden dvor jedna rieda jeden park a jedna chudobna ulica) ale az tak velmi to zase nevadilo. :) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já nevidím důvod proč nedat plnou hvězdičkovou palbu, protože film byl udělán tak krásně že jen ze záběrů bez absolutní pomoci dialogů bylo zřejmé o čem fotbal je, resp. měl by být. Realita je taková že hráči podvádí, simulují a vyhrávají na základě těchto prostředků a fanoušci jsou radostí bez sebe, když jejich tým porazí ten druhý nikoli sportovní cestou, ale podvodem a to vše vede banda zkorumpovanejch estebáků. Nic, radši se vrátím k tomuto filmu, protože ten ukázal fotbal v té nejkrásnější podobě a stejně tak i vlastnosti člověka. Daniel Brühl je mně film od filmu sympatičtější a jeho herecký výkony prakticky není možné kritizovat, jen chválit. ()

Reklama

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Asi jsem si pro tento film nemohla vybrat lepší moment, než dnešek, když jsem po letech zase byla na fotbalu a náš tým na hřišti soupeře vyhrál. Hold fotbalu jak se patří, krásný příběh (nijak nový ovšemže - podobným vývojem prošel nejeden slavný objev, takový je zkrátka život) krásně filmařsky odvyprávěný, krásně zahraný. Daniel Bruhl opět přesvědčivý, nic jiného jsem od něho ani nečekala:) Tenhle film je prostě góóóól :) ()

lulu37 

všechny recenze uživatele

S ľahkosťou a vtipom natočený príbeh o mladom učiteľovi, ktorý si šiel svojou cestou a nevzdával sa. Toto by mali púšťať učiteľom angličtiny na Slovensku a predpokladám, že aj v Čechách, aby sa konečne naučili, ako oživiť hodiny cudzieho jazyka. Človeku určite skôr zakotví v pamäti niečo, čo má späté so zábavou, ako drvenie 100 slovíčok za deň. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Téma "učitel-vyvrhel" a jeho neortodoxní metody mě vždycky dovedou nalákat. Je pravdou, že Der Ganz grosse Traum je vysoce příjemný a pohodový film, ale bohužel nenabízí nic než pár zasmání a možná i to pohlazení po dušičce. "Velký sen" je tak trochu "Škola rocku" bez rocku, v Německu a v době, kdy Němci ještě neznali význam slova fotbal. Celé se to zavrhování "barbarského" sportu sledovalo zvláštně, kdo by byl řekl, že v Německu v takové době ještě neznali - v Anglii již velice oblíbený - sport. Mimo pár vtipných situací a sílu přátelství si film dělá srandu z německé nadutosti, což mi imponovalo. Daniel Brühl potvrdil, že je sympaták a atmosféru to mělo opravdu milou. Konec byl ale příliš natahovaný (vyhodí ho? jednou zase, že jo, pak zase, že ne..) a mrzelo mě, že co se vztahů mezi žáky a učitelem týče, nešel příběh tolik do hloubky a v závěru nudil. Škoda. Každopádně to nemění nic na tom, že to byla pohodová podívaná. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Tento film je již třetím, kde se setkává Daniel Brühl a Burghart Klaußner. Zatímco ve filmu Good Bye Lenin! (2003) hraje Burghart Danielovi otce, o němž jeho matka tvrdí, že utekl z NDR do Západního Německa, ve filmu Die Fetten Jahren sind vorbei Daniel spolu s dalšími dvěma aktivisty unese postavu Burgharta jakožto podnikatele a představitele konzumního života. (jirka.jindra11)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v Nemecku, predovšetkým v mestách Berlín, Hamburg, Brémy a niekoľko scén bolo natočených aj v spolkovej republike Dolné Sasko. Celkovo trvalo od 13. júla do 7. septembra 2010. (MikaelSVK)
  • Konrad Koch (vo filme D. Brühl) v skutočnosti nikdy neštudoval na univerzite v britskom Oxforde. Teológiu a filozofiu vyštudoval v nemeckom Göttingene, Berlíne a Lipsku. (MikaelSVK)

Související novinky

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

19.03.2016

Organizátoři Febiofestu přivítají jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla. Jeho dnes už světovou kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si i v hvězdně… (více)

Reklama

Reklama