Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka novinářů vyšetřuje zmizení amerického občana kdesi na území Evropy. Podaří se jim zjistit pouze jedinou stopu, která je zavede do zapadlé, polské vesničky Alvaina. Novináři se tedy slepě vydávají zjistit příčinu jeho zmizení, aniž by tušili co zlověstného vesnička skrývá. (PetriK12)

Recenze (148)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Tohle mě rozesmálo. A to není dobře. Proč jsem na to koukal? Mňoch. Ani nevím. To žánrové ukotvení jakože hororu odehrávající se v "atraktivních" kulisách mě tak nějak upoutalo. To sem ale nevěděl, kde se ta atraktivita bude hledat. Ve filmu jde o to, že americkej student se na svých toulkách Evropou ztratil. Mladá, ambiciózní a ne moc sexy americká novinářka se na ten případ zaměří. Jde proti šéfovi, příteli, ale následuje stopu, která jí zavede do hrozivého ..... fanfáry prosím .... Polska. Polska. Ano, Polska. Tak maximálně nehororové kulisy jako poskytl ten listnatej les, ve kterým je na kousku mlha, jsem dlouho neviděl. Ta vesnice, která má působit podivně a hrozivě je klasickej podhorskej zapadákov, kterej ze svých toulek za svými prarodiči známe každej. A pak ti Poláci poprvé promluví a všechno už jde totálně do řiti. Dál už se mi ani nechce pokračovat. Ano, budou tady taky rituály a jakoby pointa, ale nekoukejte na to. Raději. 4/10 ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

V prvom rade tvorcovia Shrine poznajú mapu lepšie ako ich kolegovia, ktorí natočili filmy podobného zamerania. Kým v Hosteli, odohrávajúcom sa na Slovensku, môžeme vidieť české informačné tabule a v Captifs z úst domorodého srbského burana zase počuť češtinu, predstava poľskej dediny v Shrine je predsa len realistickejšia. Hoci to v Alvaine vyzeralo ako pred 60-70 rokmi v ruskej derevnji a kňazi (Poľsko je výrazne katolícke) boli poobliekaní ako pravoslávni popi, o to nešlo, skutočnosť bola totiž ešte horšia. To, čo sa ukrývalo v lese a hustej hmle bolo úplne z iného sveta. V tomto horore som našiel niekoľko odkazov na M. Bavovu Masku démona alebo Exorcistu, či staré buranské lesné naháňačky, ale príbeh, tak, ako bol postavený, zdal sa mi neotrepaný. Obsahoval 3 prekvapujúce dejové zvraty a zopár odhalení. Šokujúce bolo pre mňa najmä zistenie, ktoré súviselo s tým, kto je v skutočnosti nebezpečný. Kombinácia buranského a démonického hororu bola skrátka šťastná voľba. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Průměrná amatérská podívaná s otřesnými hereckými výkony u ženského obsazení, které více než zamrzí, protože když Jon Knautz přechází na hororový prvek, jde mu to až překvapivě na výbornou. Tradiční příběh o tom, jak se iniciativní novinářka snaží vyšetřit zmizení amerického občana do Polského vidlákova, kde se obyvatelé chovají mysteriózně a mají v lesech na kilometry viditelnou nadpřirozeně vypadající mlhu… po jejím prozkoumání začíná film nabírat na tempu, jednou úsměvně, podruhé hororově. Škoda toho televizního feelingu, ale i tak si tato nenápadná hororová podívaná zasluhuje 3 hvězdičkové hodnocení… ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Shrine je celkem zajímavej levnej projekt, který ale mohl dopadnout o něco lépe. Líbil se mi příběh, atmosféra a celej film byl takovej hodně příjemnej na koukání a masky vypadaly výborně. Ale něco tomu dost chybělo. Třeba herci kteří byly strašní dřeva, a jejich postavy jakby smet. Atmosféra působila poměrně slušně. Takže dávám 3*. Škoda promarněného potenciálu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Polská vesnice s kanadskou architekturou a skupinka novinářů, která neumí hrát. Aaron Ashmore je sympaťák, tak nevím, proč nehraje v trochu lepších kouscích. Tohle je od začátku do konce ryze televizní podívaná, která vyloženě neurazí (zejména závěr docela i stojí za to), ale ani moc nenadchne, protože po dějové stránce, snad až na tajemnou mlhu, nepředvede vůbec nic zajímavého. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama