Reklama

Reklama

Duch doby - Stále kupředu

  • USA Zeitgeist: Moving Forward
všechny plakáty

Obsahy(1)

Již třetí film ze sárie Zeitgeist opět poskytuje kritický náhled na společnost dnešní doby. Tentokrát se zabývá tématy jako neudržitelnost peněžní a tržní ekonomiky, neefektivní využívání zdrojů vedoucího k poškozování lidského zdraví a planety a tím, do jaké míry jsme ovlivněni okolím oproti genetické výbavě. Řešení, které zde je nastíněno, stojí na co nejefektivnějším udržitelném využívání energetických zdrojů a zajištění co největšího blahobytu pro všechny lidi, bez propastných rozdílů a nerovností, na kterých je systém založen v dnešní době. (Narya89)

(více)

Recenze (87)

easaque 

všechny recenze uživatele

4* další dokumenty Petera Josepha navazují na prvotní Zeitgeist a rozvíjí témata do větších podrobností. Oproti původnímu se rozhodně zlepšilo zpracování, takže je koukatelnější. Takže se tady dozvíte více o současné ekonomice, korporacích a možných směrech dalšího vývoje. Menší výhrady mám k pojetí, protože těch množství informací jsem chvilkami nezvládal pojmout a taky mohli být podány trochu srozumitelněji, ale to není problém si dokument zopakovat. Uvědomuji si, že některé názory jsou utopistické a v dnešním světě neuskutečnitelné, přesto je dobré znát směr, kterým by se mělo lidstvo dát na cestu, aby vývoj byl smysluplný a dlouhodobě udržitelný. Je to agitka, to si nebudeme namlouvat a snaží se nás ovlivnit jako ostatní. Svět vždycky byl, je a bude o tom, že ho budou dál posunovat lidí s velkou mocí a způsoby jejich manipulace můžou být tak krásně skryté. Ale je dobré znát i různé názory a trénovat své kritické myšlení. Proto všechny tyto filmy hodnotím velmi kladně a většinou potvrdil moje názory a pohled na svět [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Potřetí už mě tato série Zaitgeistů i přes svou aktuálnost nějak nebere, přesto je to velmi zajímavý dokument a rozhodně stojí aspoň za jedno povinné shlédnutí. Pro mne ovšem nic nového, co už bych dávno nevěděl. Zbytečně dlouhé a opět otřesně nezáživně natočené. Kapitola s futuristickým městem mě velmi zaujala, na toto téma bych rád viděl samostatný dokument. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

"Teď to jde všechno zpátky do krabice. Všechny ty domy a hotely. Všechny ty železnice a firmy veřejné správy. Všechny ty nemovitosti a všechny ty báječné peníze. Všechno to dej zpátky do krabice. Nic z toho nebylo opravdu tvoje. Nějakou dobu jsi pro to byl zapálený, ale všechno už tu bylo dávno před tebou a bude i po tobě. To hráči přicházejí a odcházejí." ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Asi mám zde v tomto případě už problém se značkou Zeitgeist. To, že Peter Joseph "vyžírá" brand a už se dost opakuje (i když jsem na druhou stranu čekal větší opáčko jeho finančnictví - to se naštěstí ale nedostavilo) a pár věcí, hlavně hraných částí, bylo opravdu hodně laciných. 60 % ()

insurgentes odpad!

všechny recenze uživatele

To si snad děláte prdel, ne. Takže sociální inženýrství a totalitu jednoho druhu nahradíme sociálním inženýrstvím a totalitou tisíckrát horšího kalibru, jo? Jděte se bodnout, řešení evidentně není tak jednoduché, aby ho vykoumalo pár levičáckých dokumentaristů, co jim jeblo v kouli a řekli si, tak jo, my teda zchráníme svět. Ale aspoň je mi jasný, kdo vlastně tohle celý financuje: jedině ilumináti a bilderberg jako svou skrytou, rafinovanou propagandu, protože když jsem to dokoukal, říkal jsem si, to raději novej světovej řád, než tohle! ()

Reklama

Reklama