Reklama

Reklama

Vrtěti ženou

  • Velká Británie Hysteria (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý doktor Mortimer Granville, snažící se bojovat se zastaralými metodami používanými v medicíně na konci 19. století, se kvůli špatné lékařské péči a špíně na oddělení pohádá se svým šéfem ve Westminsterské nemocnici a opět se ocitá na dlažbě. Přestože mu jeho nejlepší přítel, syn jeho poručníků Edmund St.John-Smythe, nabízí peníze, začne si hledat nové místo. Nakonec nabídne své služby doktoru Robertu Dalrympleovi, který se specializuje na ženské nemoci, především na v tu dobu velice oblíbenou „hysterii“, kterou vykládá jako důsledek „přecitlivělé dělohy“ a vypracoval si i vlastní léčbu. Ta spočívá ve vaginální masáži, kterou si jeho pacientky – bohaté paničky, které jejich manželé zanedbávají – nesmírně chválí … Brzy do své „metody“ zaučí i Mortimera … Ten se seznamuje i s jeho dcerami, z nichž starší Charlotte pracuje v útulku pro potřebné a je to velice sebevědomá, moderní a vše nové propagující mladá žena. Naopak mladší Emily je poslušná dívka, vedená k práci v domácnosti, o níž její otec soudí, že se jednoho dne může stát výbornou manželkou nějakého lékaře. (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (579)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde o romatickou komedii o vynálezu vibrátoru, tomuhle filmu chybí ostřejší hrany. Vše je uhlazeňoučké a takřka nevinné, drama tu nijak moc nefunguje, stejně tak romantika je docela unylá (i když Dancy a Gyllenhaalová jsou fajn). Nelíbilo se mi to přílišné zaměření na londýnskou chudinu, které bylo přesně tak levičácké a naivní, jak to jen jde. Mnohem zajímavější by bylo skoro celý film udělat právě o oněch přenosných vibrujících stroječkách ve viktoriánské Anglii. Film neurazí, nezaujme, zapomenete ho za t-2 dny. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru hodně zajímavý nápad udělat film o vzniku vibrátoru. Co si budeme podívat, nebyl to úplný top, ale já jsem se bavila. Hugh Dancy a Maggie Gyllenhall podali opravdu skvělé výkony a nevytkla bych jim nic, hodně se vžili do svých rolí a že je neměli nudné. I když tam byl Rupert Everett jen zřídka, tak mě hodně zaujal a celá jeho role, charisma a podání jakým to zahrál mi sedla asi nejvíce ze všech účinkujících. Některé záběry nebyli příliš zábavné, ale většina byla, samozřejmě je to i risk pro režiséra natočit v takto lechtivém tématu ženy v důchodovém věku, jelikož to zrovna nikdo moc nevyhledává, bych řekla. Měla to být romantická komedie a myslím, že svůj účel splnila, bylo zde dostatek vtipu i té romantiky a nemám žádné větší výtky, ale aby to bylo úplně na vrcholu, tak by to muselo být pojatu trošku jinak a s větším oživením. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

KOUSEK DĚJE. Milé děti, bylo nebylo jedno daleké království plné neuspokojivých mužů a tudíž i neuspokojených žen. Lidé byli tak nešťastní, že hledali pomoc všude možně, ale nenacházeli ji. Až jednou přišel mladý pohledný muž, který s pomocí svého kamaráda sestrojil zázračný přístroj a znovu tak vrátil ženám úsměv do tváře. Nakonec mladík prohlédl i v osobním životě a vzal si tu pravou princeznu. A to byla, milé děti, pohádka o vynálezu vibrátoru. _____ Přesně jako pohádka s lehce pikatním nádechem totiž film působí. Předvídatelný, plný klišé a očekávaných vtipů, ale zároveň i milý, úsměvný a pohodový se šťastným koncem. A to dokonce i pro královnu Viktorii. /24. 2. 14./ ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si připadala stejně stará jako letopočet, v kterém se tento plytký, nevtipný a antiromantický příběh o vzniku prvního vibrátoru odehrával. Ani jedna z postav nezískala mé sympatie, nejméně však sufražetka Charlotta, průkopnice tohoto typu a vystupování nesnáším, i když nesdílím názor, že žena patří pouze do kuchyně. A varování nakonec - léčba hysterie u postarších viktoriánek by mohla u mužské divácké populace způsobit doživotní impotenci. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dráždiť klitoris je pekná predstava. Dráždiť ho 8 hodín denne, navyše starým a rozvedeným ropuchám, to už lákavo neznie. Nenormálne z toho bolí ruka. No, ale za taký plat...Ako vznikol prvý vibrátor rozpovie tento film, ktorý veľmi solídne a sebavedome kráča na hrane slušnosti a nikdy neklesne pod úroveň trápnosti a hnusu. Žánrovo sa veľmi šikovne podarilo skĺbiť love story, komédiu a príbeh podľa skutočnej udalosti. Dobre napísaná dobrosrdečná postava M. Gyllenhaal i jej výkon filmu výrazne pomohli. Ja som sa bavil a samotný záver ponúka vtipný moment. 80%. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (3)

  • Tanya Wexler se prací na snímku vrátila k režii filmů po 10 letech. (R´Hell)
  • V 53. minutě uchopí dr. Granvill (Hugh Dancy) do ruky jakýsi motor, jenž "otáčí peřím". Při střihu se změní směr otáčení tohoto stroje. (Gmisiycs)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi okolo Dr. Joseph Mortimer Granville, který v roce 1880 patentoval první elektronický vibrátor. (R´Hell)

Reklama

Reklama