Reklama

Reklama

Vrtěti ženou

  • Velká Británie Hysteria (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý doktor Mortimer Granville, snažící se bojovat se zastaralými metodami používanými v medicíně na konci 19. století, se kvůli špatné lékařské péči a špíně na oddělení pohádá se svým šéfem ve Westminsterské nemocnici a opět se ocitá na dlažbě. Přestože mu jeho nejlepší přítel, syn jeho poručníků Edmund St.John-Smythe, nabízí peníze, začne si hledat nové místo. Nakonec nabídne své služby doktoru Robertu Dalrympleovi, který se specializuje na ženské nemoci, především na v tu dobu velice oblíbenou „hysterii“, kterou vykládá jako důsledek „přecitlivělé dělohy“ a vypracoval si i vlastní léčbu. Ta spočívá ve vaginální masáži, kterou si jeho pacientky – bohaté paničky, které jejich manželé zanedbávají – nesmírně chválí … Brzy do své „metody“ zaučí i Mortimera … Ten se seznamuje i s jeho dcerami, z nichž starší Charlotte pracuje v útulku pro potřebné a je to velice sebevědomá, moderní a vše nové propagující mladá žena. Naopak mladší Emily je poslušná dívka, vedená k práci v domácnosti, o níž její otec soudí, že se jednoho dne může stát výbornou manželkou nějakého lékaře. (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (579)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Komentovat výkony jednotlivých protagonistů by nemělo význam. Nejedná se o žádné nováčky, takže je právem očekáváno kvalitní herectví a zejména M. Gyllenhaal byla úžasná. Nejsem odborník na historii, ale dle mého názoru se režisérovi podařilo zachytit onu dobovost dokonce velmi dobře. Pokud hledáte lehký film na deštivé odpoledne, Hysteria Vás nezklame. Jedná se o úsměvný snímek, natočený s neuvěřitelnou ladností - 80%. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Vrtěti ženou je příjemná komedie, která je sice místy vtipná, ale také až ofenzivně nenáročná. Zkrátka to chce opravdu nečekat nic nečekaného. Jakmile je divák obeznámen se všemi klíčovými a nekomplikovanými postavami, je naprosto průzračné jakou cestou se bude děj ubírat. Samotný námět vycházející z reálné historie už je komický sám o sobě a tak si o humorné sitauce přímo koleduje. V tomto případě je pak otázkou, jestli je tento film vážně až tak dobrou komedií, když scénáristům stačilo vzít námět s tako obrovským potenciálem, jehož adaptaci téměř nešlo pokazit. Přeci jen, možná se historie dámských masážních přístrojů dalo vyždímat mnohem víc. ()

Reklama

venus 

všechny recenze uživatele

Pravdivý příběh o vzniku vibrátoru, první asociace provokuje všelijaké oplzlé a vulgární scény s primitivním scénářem. Ale není to tak! Vrtěti ženou je neskonale chytrý počin s velkými moudry. Velmi úsměvný příběh srší vtipem ve starolondýnském stylu. I když je zřejmé, jak asi dopadnou osudy hlavních hrdinů, nemíří údalosti přímočaře k happyendu. Podle reakcí v kině se velmi pobaví také muži! Ilustrovaný přehled vývoje erotických pomůcek zcela odvrátí zraky od závěreřných titulků. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Právě na mě vystřelila z profilu sebranka tvůrců z Evropy a já bláhová si celou dobu myslela, že takhle nevyužitý potenciál zajímavé předlohy zprasili puritánští Amíci. Houbec a škoda. Když Hysterii srovnám se Studem - nebe a dudy. Největší hysterkou byla viditelně hyperaktivní Maggie, ač léčbu údajně nepotřebovala, ale kdo ví, jak to bylo. Pokrokový felčárek by se krásně uživil i dnes, ba si vystavěl slušně prosperující byznys, i když dizajnový pokrok kapesních pomůcek pro domácí použití ušel kus cesty. Zato vyjukané jelimany při akci - co se to s tou ženskou probůh děje - můžeme pořád potkat na každém rohu. Bez záruky. ;-) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Film natočený s obrovským nadhledem není sice komedií, u které se divák válí smíchy po zemi, ale rozhodně přináší pohodu a dobrou náladu. Natočit film o vzniku vibrátoru je samo o sobě značně neotřelé, ale natočit s ho s grácií a šarmem, to už je vyšší level. /// Viděno v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (3)

  • Tanya Wexler se prací na snímku vrátila k režii filmů po 10 letech. (R´Hell)
  • V 53. minutě uchopí dr. Granvill (Hugh Dancy) do ruky jakýsi motor, jenž "otáčí peřím". Při střihu se změní směr otáčení tohoto stroje. (Gmisiycs)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi okolo Dr. Joseph Mortimer Granville, který v roce 1880 patentoval první elektronický vibrátor. (R´Hell)

Reklama

Reklama