Reklama

Reklama

Vrtěti ženou

  • Velká Británie Hysteria (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý doktor Mortimer Granville, snažící se bojovat se zastaralými metodami používanými v medicíně na konci 19. století, se kvůli špatné lékařské péči a špíně na oddělení pohádá se svým šéfem ve Westminsterské nemocnici a opět se ocitá na dlažbě. Přestože mu jeho nejlepší přítel, syn jeho poručníků Edmund St.John-Smythe, nabízí peníze, začne si hledat nové místo. Nakonec nabídne své služby doktoru Robertu Dalrympleovi, který se specializuje na ženské nemoci, především na v tu dobu velice oblíbenou „hysterii“, kterou vykládá jako důsledek „přecitlivělé dělohy“ a vypracoval si i vlastní léčbu. Ta spočívá ve vaginální masáži, kterou si jeho pacientky – bohaté paničky, které jejich manželé zanedbávají – nesmírně chválí … Brzy do své „metody“ zaučí i Mortimera … Ten se seznamuje i s jeho dcerami, z nichž starší Charlotte pracuje v útulku pro potřebné a je to velice sebevědomá, moderní a vše nové propagující mladá žena. Naopak mladší Emily je poslušná dívka, vedená k práci v domácnosti, o níž její otec soudí, že se jednoho dne může stát výbornou manželkou nějakého lékaře. (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (579)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Film mě dostal ve všech možných ohledech. Historie (hysterie), viktoriánská Anglie, smysl pro humor a láska. Zkrátka skloubení všeho, co mám ráda. U filmu z tohoto období bych tak úžasný humor nečekala, co si budeme povídat, v jiných takových se vtipy nenachází a pokud ano, tak dost suché. Role doktora Mortimera byla jako stvořená pro Hugha Dancyho, Maggie Gyllenhaal, kterou jinak nemusím, byla sympatická a já jsem příjemně překvapená (vůbec jsem mimochodem nečekala, že v příběhu půjde o vznik vibrátoru :) ).. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Settlement house tak to bolo to čo ma na tomto filme zaujalo najviac a bolo mi ľúto, že práve túto tému vo filme nerozvinuly viac. Bolo to zrejme chybou deja, ktorý sa na začiatku krásne rozbehne a potom kdesi v polovici stratí dych a zaspí. Škoda toho! Napriek tomu je to, ale vcelku slušný a určite mierne napriemerný romantický film. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Opravdu? Léčil palcem hysterií a všichni sou tady z toho hotoví?! Vskutku? příjemný, pohodový, vtipný či romantický, ach jo… moje nervy. Takže vlastně, když je holka protivná jak prdel, může za to mé sobecké, povrchné jaá (ale, když ona né, že) a nemohu ji už obvinit z hysterie, kurva! Sem pobouření a vlastně ani nevím, o čem to bylo… hafo rovin o ničem. Jakou roli tady vůbec hrála Maggie G. Jo jasné, ta její sociální averze, která byla podmíněná emancipací o tom, co všechno by nechtěla a jak samostatná by ráda nebyla, boží. Jak jinak, všichni hotoví jak krásná romantická sračka to byla, co mně osobně odbila 100 min. života. 1/10 za vynález, který dneska nechybí v žádném šuplíku a léčí hysterky. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si připadala stejně stará jako letopočet, v kterém se tento plytký, nevtipný a antiromantický příběh o vzniku prvního vibrátoru odehrával. Ani jedna z postav nezískala mé sympatie, nejméně však sufražetka Charlotta, průkopnice tohoto typu a vystupování nesnáším, i když nesdílím názor, že žena patří pouze do kuchyně. A varování nakonec - léčba hysterie u postarších viktoriánek by mohla u mužské divácké populace způsobit doživotní impotenci. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Téměř vynikající casting. Téměř proto, protože Maggie Gyllenthaal. Což bych možná něměl vyčítat jí, ale spíš týmu stojícímu za scénářem - její "hysterická" postava mi do příběhu prostě nesedla. Ovšem sledovat zbylé kvarteto v hlavních rolích - Dancy, Pryce, Everett i křehká Felicity Jones, bylo požitkem! ()

Galerie (112)

Zajímavosti (3)

  • Film je inspirován skutečnými událostmi okolo Dr. Joseph Mortimer Granville, který v roce 1880 patentoval první elektronický vibrátor. (R´Hell)
  • V 53. minutě uchopí dr. Granvill (Hugh Dancy) do ruky jakýsi motor, jenž "otáčí peřím". Při střihu se změní směr otáčení tohoto stroje. (Gmisiycs)
  • Tanya Wexler se prací na snímku vrátila k režii filmů po 10 letech. (R´Hell)

Reklama

Reklama