Reklama

Reklama

Finanční krize

  • USA Inside Job (více)
Trailer

Na Cenu Akademie nominovaný režisér Charles Ferguson (Konec v nedohlednu) uvádí finanční krize, první film, který odhaluje šokující pravdu, jež se skrývá za ekonomickou krizí z roku 2008. Globální finanční kolaps přišel na dvacet bilionů dolarů, miliony lidí připravil o práci a jejich domovy. Pomocí rozsáhlého výzkumu a rozhovorů s významnými finančními odborníky, politiky a novináři finanční krize hledá stopy vzestupu loupeživého průmyslu a odhaluje zhoubné vztahy, které korumpovaly politiky, zákonodárce i akademiky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (230)

Kfilmu.net (Martin Svoboda II)

"Držitel loňského Oscara upozorňuje na důležitou věc. Neví ale, co si počne. Je dlouhý, nudný, škrobený, pokusy o humor jsou neúspěšné. Neberu krizi na lehkou váhu, to ale automaticky nepřidává body dokumentu o ní." více

25fps.cz (Ondřej Pavlík)

"Charles Ferguson není provokativní agitátor jako Michael Moore, který kapitalismu ironicky věnoval svůj „milostný příběh“, ani netočí obludně manipulativní „nezávislé“ filmy typu Zeitgeist, ale ve svém opatrném levičáctví je možná přece jen málo radikální." více

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama