Reklama

Reklama

Střelená komedie nabitá létem, tak charakterizují tvůrci celovečerní komedii WesternStory. Díky ní se do českého filmu vrací oblíbený žánr westernu a romantika divokého západu. Kolty proklatě nízko, stetsony vražené do čela, kankán v zakouřeném saloonu a dokonce ani legendární Vinnetou a Old Shatterhand nechybí ve filmu, který má v kinech premiéru v polovině května. To, že půjde především o zábavu, naznačuje i jedna z hlavních postav filmu v podání Petra Vondráčka. Jeho kovboj a hlavní frajer WesternStory má téměř celý film obě ruce v gypsu.
Fenomén Wild West Show založil legendární Buffalo Bill v roce 1883. Představení z divokého západu na novou sezónu připravuje i westernové město v Boskovicích, hlavní hvězda, švihák a frajer Presley, si ale během zkoušky zlomí hned obě ruce. Zaskočit musí populární herec z Prahy. Ten velmi rychle zjistí, že házet tomahavk v plné jízdě není taková legrace jako v televizi a že celý soubor a obyvatelé města western nehrají, ale že ho žijí. A také, že z úsměvu místní krásky se může zamotat hlava. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

jurama525 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu že v čera tv Prima davala stmívaní , tak bych řekl že jsem si vybrla lepe . Westernstory pro mne nebylo tak hrozné jako zde pro některé uživatele . Nebylo však ani nějak extra dobré . Tohle jsou vlastně dá se říct dva filmy v jednom . Místy se najde pár vtipných momentů ale boužel je jich málo. Spiše než vtipné momenty zde převažuje velká trapnost . Až jsem se divil, docela kvalitnímu hereckému obsazeni které ve filmu je . Film je z pohledu scénaře jednotvárný a zcela o ničem . Nutno však dodat že se na to koukat da . Jako oddychovka to svůj ůčel dokonale naplnilo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Komedie, která to hraje na typicky letní atmosféru, ale nemá v podstatě čím nadchnout. Jsem k filmu mírnější, protože prostředí westernového městečka v Boskovicích je neotřelé a malé moravské městečko je od Brna co by kamenem dohodil. Do tohoto prostředí však ne všichni herci přirozeně zapadli. Pokusy přehrávat většinu svých postav by byly k danému pojetí i adekvátní, ale řídký a roztahaný námět vystačí na dobré vtipy sotva půl hodiny, a pak dojde pohonná hmota. Nápad s angažováním slavného pražského herce, jehož kariéra jde povážlivě z kopce, do amatérského hereckého souboru, měl v sobě potenciál, ale tvůrci seznamování a adaptaci zhýčkané hvězdy s novým a hlavně svérázným prostředím, jednoduše odflákli. Vtip se prakticky dost povrchně omezil jen na slovní bariéru moravského dialektu mezi místními usedlíky a pražským hercem s vybroušenou češtinou, a to bylo asi tak všechno. Pak nějaká jalová rodící se "lovestory"a z toho plynoucí žárlivost a rozmíšky mezi dvěma soky v lásce i v práci - úspěšně adaptovaným pražským hercem a zraněným playboyem, nějaké ty pletky místního proutníka s každou sukní z okolí, krádež koz lakomým hrobařem a rádoby neurvalé, ale jen teatrální trestání synů cholerickým otcem a tak dále. Mário Kubec to hrál na civilní pojetí postavy. Petr Vondráček nezapřel svůj komický talent. Kristýna Leichtová statečně bojovala s moravským dialektem. Na Petru Molnárovou se alespoň dobře dívalo, zamrzí upozaděný Martin Havelka, zbytek herců celkem ok, ale jak už jsem zmínil, i dost přehrávali. Když to shrnu, je tahle komedie sledem více či méně podařených humorných scének v neokoukaném prostředí. Vtipy však postupně docházely a výsledkem je kravinka s chabým scénářem pro nenáročného diváka s režií inspirovanou Troškovým stylem doplněným o kvalitní kameru. 40% ()

Reklama

ivan_drago odpad!

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu čest dnes na Nova Kinema vidět tento skvost a musím uznat, že mě svou debilitou donutil neodtrhnout od něj oči.... Víte, je těžké k takovému filmu, s takovou pověstí přistupovat objektivně, ale tohle je prostě tragédie, navíc česká... Tady se víc už zmínit nedá, kdybych chtěl film hanit a popisovat každou slabost a mínusy filmu, nešel bych dnes spát... Je tak jednoduché se do něčeho takového trefovat, že to neudělám... Postačí prosté konstatování, že je to kardinální sračka... Kdyby kurva alespoň jeden vtip, jeden... ()

PamelaJJK odpad!

všechny recenze uživatele

Jááááj, tak tohle se fakt nepovedlo. Petr Vondráček jako Vinnetou? Tak to si z nás snad už dělají pr***. S hubou dokořán jsem zíral na ten trapas. Ještě teď se mi nechce věřit, že na takovouhle echt zhovadilost mohl dát někdo peníze... To není komedie, ironie ani parodie. To je slátanina a blbost na entou. České komedie bývaly vždycky klenoty, ale tohle?!!! Průs** je, že už dlouho předlouho jsem neviděl povedenou českou čistokrevnou komedii. A asi ještě dlouho neuvidím... Žel bohu.... Než utrácet za vstupné do kina či DVD, tak si raději zajděte na indiánka do cukrárny. To jsou určitě mnohem užitečněji investované finance. A ještě si pochutnáte. Jistě víc, než na téhle "komedii". Ta je, bohužel, k zblití!!! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 3/10 Hudba 4/10 Prostředí 5/10/// +občas krásné záběry, takže kamera celkem potěší, stejně tak potěší účast Veroniky Kubařové, Kristýny Leichtové i Petry Molnárové, vydařený casting, některé postavy jsou prostě dobře zahrané (Bohumil Klepl, Matouš Ruml), taky docela povedený trailer, který mě nalákal -samotný film toho ale o moc víc nenabídne, hlášky, vtípky a srandičky aby člověk pohledal, není to tedy tak zábavné jak jsem očekával, někteří herci nepříjemně přehrávají (Zedníček), parodie na Vinnetua to vlastně taky není a moc si toho westernu tady neužijeme. Kdyby se v kulisách rozhodli natočit westernovou komedii (něco na způsob Manituova bota), udělali by rozhodně lépe, špatná režie to taky sráží/// Ač Westernstory docela fandím, protože potenciál tu byl. Je to i pro mě spíš promarněná šance na skvělou a zábavnou komedii. Několik maličkostí opravdu povedených a líbili se mi. Celkově však film není vůbec konzistentní a nedrží moc pohromadě. Nakonec jsem vlastně rád, že jsem na to nešel do kina./// Celkem 41%/// ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Několik let před začátkem samotného filmování byla ve westernovém městečku Boskovice natočena ukázka se záměrem přilákat sponzory a získat prostředky. Jeden z hlavních protagonistů Mário Kubec se do dobového místa natolik zahleděl, že se stalo jeho novým bydlištěm. V Boskovicích si našel i práci, se kterou shodou okolností skončil současně se závěrem natáčení. (oje)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno