Reklama

Reklama

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko

  • Česko Nesmírně hlasitě a neuvěřitelně blízko (více)
Trailer 1

Devítiletý Oskar je nadaným synem Thomase Schella, jednoho z Američanů, který přišel o život při teroristických útocích 11. září 2001. Když byl ještě dítě, jeho otec pro něj připravoval různé úkoly, které vždy ukrývaly nějaké tajemství. Při těchto úlohách musel talentovaný hoch komunikovat s cizími lidmi, což byl pro něj nejtěžší úkol. Několik týdnů po nejhorším dni, jak jej Oskar nazývá, se sblíží se svou babičkou, ale zároveň se vzdaluje své matce, protože mu není schopna vysvětlit, proč k útokům došlo a proč musel otec zemřít. Rok po tragédii nalézá v otcově skříni vázu, v níž je obálka s klíčem a nápisem "Black". Oskar vypátrá tajemství klíče a díky tomu se dokáže vyrovnat se smrtí svého otce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (347)

Handle 

všechny recenze uživatele

Neskutečný kýč, kde je 90% scén totálně prvoplánových. Sice Vás to baví sledovat, ale je to prostě americké, patetické a vy jen tak sledujete, co dělají ty šablonovité postavy a říkáte si "no, jasně"... Ovšem je to výborně natočené i zahrané a hercům nevěřím jen proto, že jsem nepřekousnul právě tu nereálnost příběhu. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Hugo a jeho velký objev, verze 9/11. Oproti Scorseseho opusu však mnohem slabší, utahanější a rozbředlejší. Z vod prvoplánové ubrečenosti Daldryho naštěstí vytahují skvělí herci (hlavně perfektní Thomas Horn a Sandra Bullock, která dokazuje, že oscarová performance v Blind Side nebyla náhodou) a stále silné a působivé memento "nejhoršího dne". Ten film mě nijak neiritoval, možná proto překvapivě spokojených 70%. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně zpracovaný film, který má nevýhodu v tom, že je vlastně o ničem. A ještě větší nevýhodou je hlavní postava malého kluka, která je scénáristou napsaná tak trapně a neuvěřitelně, že je pak těžký tomuhle klučinovi fandit a nějakým způsobem s ním soucítit. Proto pro mě bude tenhle film jen průměrnou jednohubkou, kterou už vidět znovu nemusím... ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tak zaprvé - "Extremely Loud and Incredibly Close" není film o 11. září. Ač se zde toto téma objevuje (a tvoří pomyslný rámec celého snímku), mohlo by být z fleku nahrazeno jakoukoli jinou katastrofou, ke které v uplynulých letech došlo. Filmů o obětech těchto katastrof a o těch, kteří tyto katastrofy přežili, bylo natočeno mnoho, a každý přeživší člověk zasažený podobným neštěstím, se v nich se svým smutkem vyrovnával jinak. Newyorské putování devítiletého Oskara (chlapce s náběhem na Aspergerův syndrom), jež v sobě kombinuje racionální uvažování s dětskou naivitou, rozhodně patří mezi ty originálnější a působivější. Prvoplánová hra na city se spoustou klišé? Ano, ale funguje to. Nevíc ten Hanks, Bullock a hlavně "papírkovací" Max von Sydow... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

No vedela som, že do čoho idem. Keď som len tak listovala knihu v kníhkupectve, tak som prevracala oči. Film dávali na HBO, tak som si ho pozrela, zo začiatku mi chlapec trošku liezol na nervy a aj tie ich hry s otcom, ale potom sa to nejako zlomilo a film ma zaujal a so mnou aj moju 13 ročnú dcéru. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Alexandre Desplat byl s prosbou o složení hudby k filmu osloven na poslední chvíli. Svou práci pak musel odvést za pouhé tři dny. (Brousitch)
  • Max von Sydow se stal ve věku 82 let druhým nejstarším hercem, který byl kdy nominován na Oscara. Nejstarším nominovaným byl Hal Holbrook za film Útěk do divočiny (2007). Holbrookovi bylo taktéž 82 let, ale byl o 50 dní starší než von Sydow. (ČSFD)
  • V roce 2010 bylo oznámeno, že se Harris Savides postaví za kameru, ale kvůli nemoci musel od projektu odstoupit. [Zdroj: časopis Cinema 10/2018] (ČSFD)

Související novinky

Tom Hanks a Air Force Down?

Tom Hanks a Air Force Down?

16.11.2011

Na seznamu herců, kteří by se hodili do role amerického prezidenta, by Tom Hanks nepochybně obhájil medailové pozice. Není proto divu, že jej Ian Stone, častý Spielbergův asistent režie, přemlouvá do… (více)

Reklama

Reklama