Reklama

Reklama

V zemi krve a medu

  • USA In the Land of Blood and Honey (více)
Trailer

Pŕíběh o lásce, který se odehrává na pozadí války v Bosně... Během bosenské války, je zajatá Ajla přivedena s dalšími ženami do srbského tábora, aby sloužila vojákům. Velitel zajateckého tábora Danijel zjistí, že Ajla je dívka, se kterou se kdysi setkal v nočním klubu a zamiloval se do ní. Snaží se ji diskrétně  chránit. Jejich  láska znovu vzplane, ale mohou si navzájem věřit? Režijní debut herečky Angeliny Jolieové se soustřeďuje na to, jak válka ovlivňuje morální a emotivní stránku jedinců. (TV JOJ)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (82)

iamek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem naprostou ždímačku emocí, protože Angelina Jolie několikkrát na místě byla a musela mít o hrůzách detailní informace. Bohužel snímek nebyl vůbec smutný až na asi dvě scény a to v téhle látce a v tak dlouhé stopáži je málo. Ale na to, že se jednalo o první režijní počin Angeliny se nejedná o vůbec špatný film. Casting byl dobrý a herci hráli přesvědčivě. Kamera, hudba a technická stránka filmu taky nebyla žádna hrůza. Prostě průměrné válečné drama, které zbytečně sazí na romantickou linku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $303,877Tržby Celosvetovo $1,142,000▐ Veru, neveril by som ale Angelina Jolie to po režisérskej stránke zvládla, samozrejme štýlom prevedenia je to skôr taká hollywoodska štylizácia než drsný rukopis, po ktorom by ste absolútne znenávideli Srbov ale aj tak má to svoje silné momentky, pri ktorých človeku nie je všetko jedno, sú natočené s citom nie pre zdesenie v obraze ale skôr pre domyslenie následkov odohrávajúcich sa mimo obrazu, príbeh a jeho podanie sústredené na dve osoby ani na chvíľu nestratí tempo. Spokojnosť, šikovná práca. /60%/ ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Moc nerozumím tomu, proč si Angelina Jolie jako svůj režijní debut vybrala tak těžkou látku, proč nešla po malých krůčcích. Troufám si říct, že nějaký potenciál v sobě určitě má. První polovina filmu totiž není vůbec špatná, vlastně jsem byla až mile překvapená. Chyběla tam sice taková ta naléhavost na diváka, kterou ve válečném dramatu zkrátka potřebuji, ale bylo to na takové hezké 3*. Ovšem druhá polovina silně skřípe, tam si divák uvědomí, že ten film vlastně nic moc nenabízí. Válka ustupuje do pozadí a centrum filmu tvoří milostný příběh dvou lidí, který je ale celý strašně divně napsán a pojat. Film mě přestal rázem úplně zajímat, Angelina se snažila dopracovat k silné pointě, ale jako by vlastně nevěděla, jak se k ní dostat a neskutečně to natahovala. Nejslabší stránkou filmu je tak bez debat scénář. Jako tvůrčí debut se určitě nejedná o šlápnutí vedle a vlastně se nebudu bránit dalšímu případnému projektu Angeliny. Při mém hodnocení se ale dívám pouze na to, jak na mě film zapůsobil a V zemi krve a medu na mě vlastně ve výsledku nezapůsobil nijak. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Snažit se vysvětlit problematiku války v BiH a ještě do toho zahrnout milostný příběh je trochu problém. Srbové jsou opravdu viníci, Srbové tuto válku vyvolali a všechny krutosti na civilním obyvatelstvu prováděli. Bohužel ve filmu byli vykresleni spíš jako leniví ruští vygumovaní ožralové, což bylo naprosto zbytečné a filmu to ubírá na důvěryhodnosti. Sarajevo v rozvalinách bez jediného civilisty i bez jediného UNPROFORáka je teda absolutně špatně. V Sarajevu bohužel celou tu dobu lidé žili, přežívali, čelili snajprování a minometným palbám, teroru, nedostatku všech životních potřeb a z tohoto filmu byli naprosto bezdůvodně vynecháni. Přitom příběh každého z nich je přinejmenším stejně strhující, jako příběh hlavních hrdinů tohoto filmu. Trochu mi to připomínalo románek hlavního SSáka a jeho židovské služky v Schindlerově seznamu, taková vedlejší záležitost na jinak strhujícím scénáři. Celý ten film je trochu jako taková vedlejší záležitost, jenže toho hlavního tam taky moc není. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Pár rádoby brutálních scén nemění nic na faktu, že tenhle film je co do děje minimálně stejně plochý, jako hrudník Keiry Knightley. Neuvěřitelně pitomý scénář filmu s ještě pitomějšími dialogy umocňuje snad ještě pitomější angličtina s jakýmsi prapodivným ušitrhajícím přízvukem, díky kterému jde pak celý film definitivně do kytek, ze kterých se už nevyhrabe. Tohle je přesně ta záležitost, která měla být raději němým filmem a nebo se ještě lépe neměla točit vůbec. Celý děj je neuvěřitelně neuvěřitelný a Jolie se zjevně inspirovala učebnicí dějáku pro základní školy a onen odstavec z oné učebnice natáhla na dvě hodiny. Výsledkem je děj, kde se v 90% nic neděje a když už se něco děje, tak jen na minutu na dvě a bez rozsáhlejšího vyvětlování nebo jakékoli snahy problematiku přiblížit a děj někam výrazněji posunout, aby měl vůbec divák vůli to dotrpět do konce. Ona romance je pak zlo ve filmové podobě, které se při snaze o nějaký myšlenkový přesah stává lacinou červenou knihovnou pro strojenost a nepřirozenost dialogů, a kde hlavní hrdinové spolu spí opravdu jen z donucení režisérky. Já vim, já vim, je asi nutné docenit snahu přiblížit americkému publiku skrze její slavné jméno konflikt, o kterém většina Američanů asi nemá vůbec potuchy, že se udál, ovšem osobně bych více ocenila, kdyby k tomuhle projetu Jolie překecala někoho jiného, lepšího a zkušenějšího, kdo by jí při nejmenším napsal aspoň průměrný scénář, když už měla nutkání to sama natočit....takže vlastně kohokoli jiného, než je její osoba.Tohle se Angelině sakra nepovedlo a pro příště by se měla věnovat něčemu, co jí opravdu jde, takže kromě adopce a plození potomstva, třeba taky poslední dobou aktuálnímu ukázkovému vystavování jedné nohy. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Během natáčení v Maďarsku zaplatila Angelina Jolie za pronájem objektu, který měl sloužit jako kulisa, 133 000 Kč. Později se ale ukázalo, že osoba, které peníze předala, byl podvodník. Ve chvíli, kdy se objevil skutečný majitel, tak režisérka musela celou sumu zaplatit podruhé. (oje)
  • Názov filmu sa objaví v siedmej minúte. (Johnny.ARN)
  • Angelina natáčela film v bosenštině, chorvatštině a srbštině. (Haretix)

Související novinky

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Proč Gravitace nepřitáhla Downeyho a Angelinu?

Proč Gravitace nepřitáhla Downeyho a Angelinu?

22.02.2014

Alfonso Cuarón se s loňskou Gravitací piplal mnoho let. Film měnil studiový dohled a složitě se pro něj vyvíjela nová filmařská technika, výraznými změnami potom prošlo i obsazení. Dvě stěžejní (a… (více)

Angelina Jolie dohlíží na zajatecký tábor

Angelina Jolie dohlíží na zajatecký tábor

21.12.2012

Loni si vyzkoušela režii v balkánském romantickém dramatu V zemi krve a medu... a zdá se, že se jí za kamerou líbilo. Právě totiž rokuje se studiem Universal o režii filmu Unbroken. Půjde o adaptaci… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama