Reklama

Reklama

Žena

(festivalový název)
  • USA The Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chris, úspěšný právník a otec rodiny, jednoho dne objeví v lese divokou kanibalku. Chris neváhá a kanibalku sleduje a poté ji unese k sobě domů, kde z ní hodlá učinit civilizovaného člověka. Chris přesvědčí svou ženu a děti, aby to bylo jejich malé tajemství a nikdo z okolí se o tom nedozvěděl. Brzy se chování Chrise dramaticky změní a situace s kanibalkou jde zcela mimo kontrolu. (Dlee)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

dubinak 

všechny recenze uživatele

On to není špatný film. Před napsáním tohoto komentáře bylo mé jasné hodnocení 3*, ale včera jsem se na ten film podívala ještě jednou a dávám stoprocentně 4. Mě to fakt bavilo. Jak tady pár lidí píše, že se příběh vleče a zbytečně se mluví, mně to nevadilo. Pravda, mohla být třeba kratší stopáž, ale když film baví, nevnímáte to. Jo ten závěr byl, přiznejme si, víc než divný. Snad nejsem jediná, kdo to úplně nepochopil. Nevím, co se dělo s těmi psy a nevím proč zrovna Anoftalmie. No a k tomu papá, co vedl celou svoji podivnou, z jiné planety vyhlížející rodinu; snad jen to, že tak nesympatického týpka jsem už dlouho neviděla. A ten jeho kluk - baskeťák byl víc než nechutný. Panebože, jen za to jak se celý film tváří by si zasloužil dostat jednu přes pusu. Ale co fakt musím uznat je, že hudba, kterou producenti do tohoto filmu vybrali, byla to pravé ořechové a hned se na to líp koukalo. Za muziku další palec nahoru. Edit: Tohle se mi ještě nikdy nestalo, ale musím (už podruhé) hvězdičku přidat. Když se ohlížím po dlouhé době, v paměti mi to až nepřiměřeně utkvělo. Zkrátka a dobře dávám 5 hvězdiček z toho důvodu, že ještě zhruba po třech týdnech od druhého zhlédnutí jsem nadšená a určitě si film pustím nejméně ještě jednou. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Za celý film jsem nedokázal rozklíčovat, jestli si jeho tvůrci dělaj ironickou prdel jak ze sebe, tak z diváků a vlastně i celého příběhu, nebo to naopak myslej smrtelně vážně, což by byla prdel ještě větší. Ono od samotného začátku se nese film v atmosféře stylu "i ty kujóne", na chvíli zvážní ne nad tím, že v nedalekém lese žije divoká žena a tata od rodiny si ji dotáhne do baráku (že má vyholené popaží přejdu gentlemanským mlčením :D), ale že domácí násilí je jeho hobby a synek je vlastně taký pěkný sadista (čti: kujón) a spirála wtf momentů vygraduje v groteskní masakr, který sice připomíná kultovní příběh o veliké řepě, ale myslím, že budete velice překvapeni, kam se dá ve filmařské vynalézavosti zajít! :D ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tak. S The Woman se v mých očích Luckymu McKee podařilo to, o co se ne moc úspěšně snažil Kevin Smith v Red State - natočit působivou, zábavnou a zároveň mrazivou satiru. Věděl jsem o tomhle filmu už dlouho dozadu, režiséra si hlídám od doby, co jsem viděl May, taky film který dost rozděluje diváky. The Woman je pohled na téma domácího násilí a zvrácenou ideologii "civilizované" společnosti. Film dokáže být nepříjemný a zároveň zábavný s momentkami, kde se zasmějete. Ale nejspíš s knedlíkem v krku. Film, kde vám díky přesným herců (Sean Bridgers je hovado numero uno)a režisérskému pojetí z jedné chabé manželské facky bude víc špatně než z dlouhých minut krvavých násilnách scén v jiných filmech. Výborná práce se zvukovou stránkou. Geniální tah s hudbou, Sean Spillane složil přímo pro film originální písně (soundtrack omílám od včerejška pořád dokola), které jsou precizně použity ve scénách a i textově se vztahují k ději. Jeden z nejnepříjemnějších, nejznepokojivějších a nejsilnějších letošních filmů. 90%. A pokud má někdo pocit, že se tady pár pomatených hororových fanoušků spiklo a hypuje amatérskou sračku, tak at se podívá po recenzích amerických kritiků a jejich názorech. Ale samozřejmě tisíc lidí tisíc chutí. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

K filmu mě přivedla zvědavost dozvědět se, jaký je původ postav z pozdějšího filmu Darlin, který jsem viděl před pár dny. V tomto ohledu mě aspoň částečně uspokojilo, že je zde vysvětleno, kde se vzala ta zrzka, ale současně mě příšerně iritovalo, že o původu té kanibalské zrůdy (kterou hraje ta samá herečka), se ani zde člověk nic nedozví! A koukat na ten první film Offspring, kterým to celé začalo, už odmítám, protože jsem dokonale otrávený tím hnusem, kterému jsem zde byl vystaven. Ten film je zcela zvrácený a postava jeho režiséra mi je extrémně nesympatická, a závěr toho filmu je tak chorý a zlý, že doufám, že ho dostanu co nejdřív z hlavy. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

"Nedělej nic, chlapče, co bych nedělal já. " :-D ... takovýho fotra a bráchu bych tedy taky chtěla mít ... I am sick of them ... v konceptu trochu přebývala ta anoftalmia ... kdyby se rodina zžila už z jednou zajatkyní, neměla by druhá takovou událostí ... tady to logicky vázlo ... zde přítomný názor, že film odkazuje k ženě jako ke z podstaty zdivočelé kanibalce nesdílím ... ani, že to, že "zcivilizuji" znamená "ošukám" :-). Ženská prostě odešla odkud přišla ... taková jiná "žena ve vodě" ... žena v lese :-) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Chris Cleek (Sean Bridgers) opakovane používa slovo "anoftalmia", čím odkazuje na jednu z jeho dcér, ktorá trpí touto vrodenou absenciou oka. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno