Reklama

Reklama

Žena

(festivalový název)
  • USA The Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chris, úspěšný právník a otec rodiny, jednoho dne objeví v lese divokou kanibalku. Chris neváhá a kanibalku sleduje a poté ji unese k sobě domů, kde z ní hodlá učinit civilizovaného člověka. Chris přesvědčí svou ženu a děti, aby to bylo jejich malé tajemství a nikdo z okolí se o tom nedozvěděl. Brzy se chování Chrise dramaticky změní a situace s kanibalkou jde zcela mimo kontrolu. (Dlee)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Horror na téma woman power. Potrhlý otec potrhlé rodiny odchytí v lese divoženku, schová si ji v podzemním skladu a tam ji dle vůle mučí za menšího či většího přispění ostatních členů rodiny. Pozitiva? °Živočišná Polyanne McIntosh jako "The Woman", několik hezky řešených záběrů, jeden nebo dva vtipné okamžiky, ale hlavně poslední scéna filmu, která příjemně vykračuje mimo žánrová klišé. Negativa? De facto všechno. Špatná režie a špatný střih - pro začátek. Úděsná karikatura postavy otce. Zpackaný střih akčnějších scén, což je vidět hlavně u scény synatórovy smrti nebo mytí divoženky, kdy se žena střídavě ukazuje jako čistá, upatlaná nebo pokrytá sporadickými fleky. Levný filmový materiál (přepálené pozadí ve scéně krmení srdcem). A jako třešnička na dortu - choromyslná hudební režie, už dost dlouho jsem neslyšel tak otravné a naprosto nevhodně zvolené songy. Verdikt? Ztráta času. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi zneklidňujúci zážitok. Film naráža na nepríjemnú myšlienku, že sofistikované zlo, skryté hlboko v človeku za maskou civilizácie a neúprimnej miloty, je často omnoho horšie, ako to očividné, jednoduché a pudovo ovládané. Celý čas tu máme možnosť sledovať rodinku, v ktorej majú všetci nejaký ten problém, síce priamo nepomenovaný, o to viac však dusivejší. Z toho pramení aj sústavná napätá atmosféra, ktorá ani na minútku nepoľaví, pričom záverečný krvavý masaker všetko krásne hororovo podčiarkne. Výborná vec! 80/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tahle mrazivě drsná záležitost mi rozbušila srdce, nakouknutí pod pokličku rodině Cleekových bylo pro mě mnohem děsivější než necivilizovaná ženská z lesa, která ví, co je ňamka. Herecký trojlístek – Angela, Pollyanna, Sean – lze jen a pouze chválit, všichni byli úžasní a uvěřitelní. Challenge Tour Horror, 2016. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Originalna indie horrorova drama o civilizovanej rodinke, dobre ukryta pod beckovym plagatom a priemernymi percentami. Neprijemny pocit celu dobu buduje vyborne zvladnuta, osobita rezia, ktora sa az do sameho zaveru zaobide bez explicitnych nechutnosti. Zasol som nad tym, ze chvilami pozeram Martyrs ci Funny Games, chvilu zase Skins. May som absolutne nepochopil, ale po tomto klikam follow na McKeeho. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jsou dva druhy filmů: jeden se tváří, že je o něčem, ale je o ničem, a druhý, že je o ničem, ale je o něčem. Žena je případ toho prvního. Sexy divoženka trhající vlastními čelistmi vlka je jen předkrm toho, co bude následovat. Nemyslím si, že by žena byla natolik brutální a překvapivá. Jen se snaží hrát si s feminismem a misogynií a výsledek je velmi rozpačitý - včetně posledního filmového záběru. Špatné je už to, že všechny postavy jsou od začátku velmi nesympatické. Každá mě vytáčela svým způsobem, ale štvali mě fakt všichni. Pasivní matka, šovinistickej taťka právník, blbě čumící syn, blbě čumící dcera... Snad jen ta nejmenší s copama byla fajn, ale tu zas nepustili ke slovu. Postupně postavy přibývají, ale i ty jsou nesymaptické (divožena, přechytralá sexy úča, štěkna). Takže s výsledkem filmu jsem spokojená, ale zároveň si mě snímek Žena ničím nezískal. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Chris Cleek (Sean Bridgers) opakovane používa slovo "anoftalmia", čím odkazuje na jednu z jeho dcér, ktorá trpí touto vrodenou absenciou oka. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama