Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí je uvězněna v neznámém domě. To pravé napětí se však rozpoutá až ve chvíli, kdy se spustí video a informuje všechny přítomné o tom, že jim bude umožněno uniknout, zapojí-li se do sadistických a masochistických her... Skupinka přátel se rozhodne zastavit stopařce. Ukáže se však, že to nebyl zrovna nejlepší nápad, neboť tato žena posléze všechny zúčastněné omámí plynem. Ti po následném procitnutí zjistí, že jim byly na lebky implantovány nádobky, které se samozřejmě nedají odstranit bez fatálních následků. Usměvavá a profesionálně vyhlížející žena jim poté z televizní obrazovky oznámí, že mají dvaadvacet hodin na to, aby naplnili lahvičky určeným množstvím mozkové tekutiny, kterou tělo produkuje pouze v případě extrémní bolesti. Čas kvapí a oni se společně s další skupinou nešťastníků podrobených stejnému testu rozhodnou spolupracovat a sdílet tak břemeno onoho bolestivého cíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (108)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Považuji za nutné tento film odmítnout a říct mu kategorické ne. V momentě, ve kterém ustrnulo Vile, přestává být hororový film nejenom uměním a výsledkem originálního kreativního procesu, ale i zábavou jako takovou. Recyklovaná zápletka, prostoduchý scénář. Problematický námět o získávání surovin pro výrobu drog těžko o něčem vypovídá, slouží spíše jen jako berlička k obhájení ve své podstatě stoprocentně samoúčelného násilí. Objem násilí a bolesti je tu dokonce předem určen - a dokud ho postavy nenaplní, děj se nemůže pohnout dál. Ještě před pár lety bych tomu asi dal alespoň průměrnou známku za řemeslnou zručnost, ale už jsem z toho torture porna nějak vyrostl. Nuda, nuda beze smyslu. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Docela nechápu to povětšinou hodně slabé hodnocení, vždyť přece od tohoto žánru všichni víme, co čekat! Saw na stý desátý způsob, jen se obmění kulisy, motiv a xichty, a pak už se jen krmíme křupkama a čekáme, co nám ty pokusné myšky vydrží:) Nám, nenáročným fanouškům žánru, se tyto hry málokdy okoukají, akorát mě zaráží, proč tam vždycky hrají jen mladí, líbezní lidé. Já bych tam nastrkala vzorek napříč všema věkovýma skupinama od patnácti (ať ochránci dětských práv neremcají) vejš a nechala bych geronty taky zabodovat. Co by nezvládli silou, třeba by uhráli takticky. Vile u mě rozhodně předčilo očekávání a v slabších místech jsem si aspoň sama pro sebe přemýšlela, jestli bych volila trhání nehtů, nebo raději strkání končetin do vařící vody. No nejspíš bych se posrala předem úplně ze všeho.. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z odkojenců krve Sawých Hostelů se slzou v oku vzpomíná na dobu, kdy podobná torture porna byla na vrcholu hororového žánru. Vile je celkově slabota, a pokud nejste ortodoxním fandou, co při těchto filmech opakovaně dosáhnou orgasmu, klidně ho můžete minout. Strašná herecká dřeva a průhlednost děje "zdobí" snad jen to (samo)mučeníčko, kde přijde na řadu horká žehlička, trhání nehtů nebo vymlácení zubů. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Odporná hra“ je určen především pro ty, kdo mají rádi násilí na lidech v hororu. Mně filmové násilí nevadí, ale nějak jsem doufal, že příběh bude celkově zajímavější, ale on se zdrcnul jenom v to násilí pro násilí, i když se dalo čekat, že se budou lidé řezat více mezi sebou. Čekal jsem, podle ostatních ohlasů, že tohle je zajímavá, drsná pecka. Zas tak zajímavé to prostě není. Tady by stálo za to si více pohrát s příběhem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Herec, nyní i debutující režisér Taylor Sheridan, nám ve své prvotině předkládá trochu mučeníčka za serotonin, dopamin a adrenalin, z nichž se, podle tohoto hororu, dají vařit skvělé drogy. Recept pro získání těchto látek je poměrně jednoduchý. Stačí zavřít příslušný a přiměřeně vysoký počet osob v nehostinném baráku a v určeném časovém limitu získat stoprocentní úspěšnost při odběru látek do zásobníku, důmyslně umístěného na temeni hlavy, pomocí vzájemné tortury ve vylosovaném pořadí. Nepříjemné prostředí a vystresované osoby udělají své. Mám pocit, že hororový subžánr torture porn se zase o kousek posunul zachycením syrové brutality bez příkras, a to i když se nějaká ta mučící scéna odehrála mimo obraz, tak to neztrácelo na své morbidní působivosti. Film se příliš nezaobírá a nezdržuje se představením jednotlivých postav, kterých není zrovna málo, a jde rovnou na věc. Co bych filmu vytkl, je jeho celkový krotký přístup k mučení, kdy se vždy nabízela drsnější varianta, ale vždy se sáhlo po té relativně mírnější, a to bylo opodstatněno tím, že postavy si k sobě vytvořily vzájemné sympatie a tudíž se šetřily. Zkrátka zde chyběl nějaký totálně vyšinutý magor, kterému je jedno, jakého stupně mučení bude použito pro záchranu holého života. Rovněž výsledná pointa s odhalením hlavního strůjce muk tak nějak zanikla a možná i tím, že představitel neodvedl příliš uvěřitelný herecký výkon. Třetí výtka směřuje k postavám, z nichž ani jedna nebyla sympatická, navíc poměrně ploché v charakterovém vykreslení. Nejedná se úplně o vrcholného zástupce svého subžánru a jeho působivost a vypětí nezaleze pod kůži, ale číší z něj novátorský přístup se solidně odvedenou originální porcí syrové brutality, jejíž stupeň uspokojení docení především fanoušci tohoto žánru. Nezasvěcení si z filmu mnoho neodnesou, ale je fakt, že ani po zhlédnutí tohoto specifického kousku příliš bažit nebudou. 70% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (2)

  • Hormony, které se skupina snaží nasbírat, andrenalin, dopamin a oxytocin, mozek vylučuje, když je tělo ve velké bolesti, ale jak Sam navrhoval, také při sexu. Takže místo mučení se, mohli mít sex, aby ampulky naplnily. (Arrinka)

Reklama

Reklama