Reklama

Reklama

The Hunter

  • Velká Británie The Hunter
Trailer 1

Obsahy(1)

Martin (Willem Dafoe) je nájemný lovec. Je najat jednou anonymní biotechnologickou společností, aby v tasmánské divočině pátral po legendárním tasmánském tygrovi. Tygr je všeobecně považován za mýtus, ale v dané oblasti byl prý viděn. Martin se ubytuje v domě osamělé Lucy (Frances O´Connor), jejíž manžel je přírodovědec a před časem záhadně zmizel. Začne klást první pasti a zápasí z pochybnostmi, zda je tygr reálný tvor nebo jen výplod představivosti. A pokud žije, jak dokáže odolávat útokům civilizace. (Terva)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (76)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

THE HUNTER je dobrodružný film o honbě za legendárním vakovlkem tasmánským. Je natočený s perfektním citem pro jednu z nejnovějších kryptozoologických hádanek. Je opravdu vakovlk tasmánský (tasmánský tygr) opravdu vyhynulý? Výborný námět je ale rušen tou už otřepanou dramatickou vložkou, kdy se "neznámý" cizinec zabydlí v rodině (kde je opět jen žena a děcka, které si ho oblíbí atd.) a ta je pak ohrožena jeho prací. Tyhle průhledný vzorce bych vynechal (i když tady je více odpustitelný - není tak růžový) a soustředil se jenom na hlavní téma a tím je pátrání po vyhynulém zvířeti. Dafoe hraje nájemného lovce výborně, k tomu precizně odvedená práce kamery a výpravy, když nám velmi detailně ukazuje tasmánskou přírodu. Vůbec nesouhlasím s komentářem uživatele “LIVINGDEAD“, který tvrdí, že animátoři odvedli špatnou práci na digitálně vloženém vakovlku. Ten je naopak vytvořen naprosto perfektně a věrohodně, přesně jak ho můžeme vidět na posledních známých videích a fotografiích. Nehledě na to, že existuje i vycpaný jedinec. Tady bych viděl práci animátorů jako hodně dobrou, povedlo se jim, i když na krátkou chvíli vdechnout filmu opravdu mystické kouzlo a docela si umím představit, že takhle nějak by opravdové setkání nějakého vědce s tímto zvířetem mohlo vypadat. Škoda jen toho konce, který má svojí logiku, ale stejně se s ním nemohu smířit. Podobný film by si zasloužil optimističtější zakončení. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá pecka s krásným dobrodružným začátkem a nekompromisním finále, které jsem po rozjezdu opravdu nečekal! Tazmánie je nádherná země, naprosto skvostná. Začátek až beargryllovský. Když se rozdávalo charisma, tak si Willem Dafoe šel přidat a ještě u toho předbíhal a i mimo něj příjemný cast vedlejších rolí a štěků - Sam Neill, sympatická Frances OConnor, Sullivan Stapleton, Callan Mulvey. Prosím víc takových dobrodružných fílmů a to i takových bez nějakého rozuzlení, prostě by mne bavilo sledovat ho v té krásné krajině lovit a hledat to za čím přišel. 8/10 ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Přes 100 minut čisté nudy. Nic se tu neděje, i když pokud jde o mně, já se na Willema Dafoea můžu dívat dlouho….ale…průšvih je pro mě to, co nakonec udělal - teda, jeho postava. Můžu si samozřejmě domyslet proč asi, ale stejně mi to kulhá a nedává smysl. A když se tohle všechno dá do kupy, vznikne velmi svérázný a těžko uchopitelný film. Ještě že ta krajinka je tak pěkná… ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Čtvrtou hvězdu dávám proto, abych tomuhle filmu pomohl do červeného hodnocení. "The Hunter" má bohužel spoustu slabin - je rozvleklý až hrůza, ke konci jste z toho trajdání po pustině unavení stejně jako hlavní hrdina. Hlavní idea je naprosto dementní, postavy jsou přehlídkou scenáristických klišé a škrobených nápadů (i když třenice mezi lesními dělníky a ekologickými organizacemi jsou na Tasmánii skutečně na denním pořádku). Pak jsou tady ale také plusy: moc hezká kamera, která skládá důstojnou poklonu uhrančivé tasmánské přírodě; přesvědčivý Dafoe; nevtíravá, symfonická hudba. Subjektivně taky zvyšuju hodnocení za tasmánského tygra jako takového - tolikrát jsem o něm četl a viděl jsem tolik dokumentů, že těch několik vteřin CGI animace vydalo za jednu hvězdu navíc. Prubněte to. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý dobrodružný film se skvělým Willem Dafoe a Sam Neill! Filmový tvůrci si vypůjčili dochovaný příběh tohoto úžasného zvířete https://cs.wikipedia.org/wiki/Vakovlk_tasm%C3%A1nsk%C3%BD Je znát, že to netočil Holywood a je to rozhodně fajn, že se to tvůrcům podařilo dokončit. Neumím si představit lepšího a charismatičtějšího herce pro tuto roli než je Willem Dafoe. Pokud máte rádi dobrodružné příběhy určitě si film pusťte a můžete i se staršími dětmi. P.S.: Stupidní může tento film být leda tak pro stupida, což komentář k Willem Dafoe "strhaný dědek" mírně naznačuje ... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Hlavní postava Martin David v podání Willema Dafoa je v novele, podle které je film natočen, známá jen pod jménem "M". (mi-ib)
  • Tasmánský tygr známý také jako vakovlk, vakovlk tasmánský, nebo latinsky Thylacinus cynocephalus je všeobecně považován za vyhynulé zvíře. Tasmánským tygrem byl nazýván díky jeho pruhům na zádech. Černobílé záběry tasmánského tygra použité ve filmu jsou vůbec poslední autentické záběry živého tasmánského tygra v zajetí. (mi-ib)

Reklama

Reklama