Reklama

Reklama

Milostný příběh může být natolik emotivní, že divákům způsobí hluboký osobní prožitek. Snímek Zamilovaní z dílny režiséra Drakea Doremuse krásně ukazuje, jak je první skutečná láska vzrušující, blažená a zároveň zničující. Když se britská studentka univerzity v Los Angeles Anna (Felicity Jonesová) zamiluje do svého amerického spolužáka Jacoba (Anton Yelchin), vrhnou se ti dva do vášnivého a život měnícího vztahu. Jenže brzy budou rozděleni, protože Anna poruší podmínky pro udělení víza. Film Zamilovaní zkoumá, jak dvojice čelí opravdové zkoušce, když má být každý z nich sám a přitom zůstat spolu. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (162)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Řemeslně možná obstojná, v jádru však tuctová romance o lásce, která zápolí nejen s paranoidním americkým úřednickým šimlem, ale která také vzhledem k nelogickému vztahovému chování obou zúčastněných vlastně popírá i sebe samu. Myslím, že takto to režisér nezamýšlel a výsledkem tak je suverénní, ale nezáživné, romantické nic – je mi líto. Jennifer Lawrence potěšila, přestože zde hraje jen druhé housle. ()

Sufferer 

všechny recenze uživatele

Od samého začiatku sa Drake Doremus náhlivo, ale sledom hodnoverných ľudských okamihov a vedenia mladých protagonistov k civilnému prejavu púšťa do stavby krásneho romantického hradu z piesku. Jeho krehkosť ako prílivová vlna oceánu preveruje Jennifer Lawrence, ktorá osudový vzťah rozdeľuje a moju filmovú idylku rúca. Viac než scenáristickým prechmatom alebo stratou režisérskej koncentrácie, vedľajšou vzťahovou líniou s Antonom Yelchinom v snímke Bobor, kde to iskrilo na všetky strany. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Všichni čtyři ústřední hrdinové mi jsou nesympatičtí - jak vzhledově, tak svým neracionálním a absurdním chováním. "Kašlu na vízum, kašlu na monogamii, kašlu na vhodnou chvíli na žádost o ruku, kašlu na to, že jsi ženatý" mě neskutečně vytáčelo. Čas plyne, děj se stává plytkým a nepřijde žádný zvrat. Zaujala mě snad jen hudba a prvních dvacet minut filmu. Filmy o sladkobolné lásce na dálku, která všechny (diváky) drásá, mě neberou. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Možná je to jen mou náladou, ale film jsem viděl natřikrát. Živý začátek se postupně mění v unylost bez doprovodné hudby, která nudí. Zápletka jasná, vývoj asi očekávatelný, herecky nemám co vytknout – nejsou zapotřebí slova, vše se dá vyčíst z pohybů, náznaků. Scéna ve sprše je v tomhle skvělá. Ale když mi k tomu nehrajou a tak nějak nevím, jestli si mám myslet „dobře jim tak, můžou si za to sami“ nebo „imigrační, to jsou kurvy“, není to ono. Snímek má potenciál i na 4*, ale mě unudil na 2. # Mimochodem, Felisity Jones (na filmu asi to nejlepší) bych tu tipnul tak na 18, ne na 28.# [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 3 | humor 0 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 4 ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Když já za tim dost sentimentálnim filmem nevidim žádný další přesah... Navíc mě trochu mrzí fakt, že zatímco si Like Crazy utrhlo hlavní cenu na Sundance 2011, o rok dřív daleko preciznější studie vztahů Blue Valentine tamtéž úplně ostrouhala. (Ale ta poslední scéna je bezesporu výtečná!) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Keď sa Annin (Felicity Jones) otec pýta Jacoba (Anton Yelchin), ktorá whisky mu chutí najviac, ten odpovie Laphroaig. Je to jednosladová škótska whisky, najčastejšie desaťročná. (sWONDER)
  • Režisér Drake Doremus ukázal hrubý střih filmu před uvedením na Sundance Film Festival svým bývalým studentům. (zuza99)
  • Jde již o druhou spolupráci Jennifer Lawrence a Antona Yelchina v jednom roce. Jejich druhý společný film, který nese název Pan Bobr (2011), natočila herečka Jodie Foster. (=woody=)

Související novinky

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

04.05.2014

Drake Doremus je jeden z mála filmařů, kteří dosáhli uznání již před svými třicátými narozeninami. Režisér, který sklidil velký úspěch na Sundance festivalu s filmem Zamilovaní se i svým následujícím… (více)

Reklama

Reklama