Reklama

Reklama

Krtkova dobrodružství

(seriál)

Obsahy(1)

Od dob, kdy „krtek ke kalhotkám přišel“, uplynula už pěkná řádka let. Přesto tenhle nestárnoucí hrdina dál baví nové a nové generace dětí. Snad proto, že má dobré srdce a věčně udivené oči. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (89)

ElisD 

všechny recenze uživatele

První věc, co byl můj prcek ochotný a nadšený sledovat. Už mi referuje (např. díl auta: hajííí, ajto, ...) a opakuje po krtečkovi pápá a když pláče... na Krtkovi je z pohledu dospělého nejkrásnější sledovat své dítě... A animace jasná, čistá, pro malé děti přehledná. Podle mě geniální počin pro dítě. To, že dospělého jen tak nedojme, mi přijde absolutně nepodstatné, film je pro děti a jeho cílem není uspokojit všechny za každou cenu. pro dospělé krom krásné ilustrace v krtečkovi nic není a tím se dílo vymyká, podle mě správně. je to něco jen a jen pro děti, z lásky k nim. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po delší době musím svůj komentář upravit. Krtek je sice klasika a dobrý večerníček, ale... Když Krtkova dobrodružství srovnám s novějšími seriály, bohužel musím zkonstatovat, že Krtek je docela nudný. Děti u něj hůře udrží pozornost, protože se tam občas nic moc neděje. Navíc v některých dílech vystupuje Krtek docela zlomyslně, což se mně osobně nelíbí. Přesto zůstává v ranku těch lepších večerníčků, jen z těch úplně nejlepších vypadl. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Kolik generací už na nich vyrostlo? K několikaminutové pohádce na dobrou noc usedají každý večer tisíce dětí. Místy kouzelné zpracování ano, ale cílovým divákem je dítě, především předškolního věku. Leckdy se tak nedá přehlédnout ona drásavá hudba a depresivní nálada, která z každého druhého dílu vyzařuje. Ostatně, s odstupem času, si každý musí všimnout, že u nás vzniklo velké množství Večerníčků, kde hlavní postava snad v každé epizodě brečí, fňuká, kňourá. Krtek je exemplárním příkladem. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Na svém malém synovi vidím, že Krteček je prostě nádherně nadčasový. Milují ho všechny děti a na rozdíl od různých násilnických (hlavně japonských) seriálů si vystačí se svým vtipem, laskavostí a občas s malou pomocí přátel či techniky. Za to, jak nenásilnou forou dokáže děti zaujmout, vtáhnout je do děje a poučit je o dobru a zlu, ho osobně považuji za nejlepši kreslený seriál všech dob ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Viem, že v Čechách je tento animovaný, rozprávkový seriál o Krtkovi a jeho zvieracích priateľoch takmer kultovou záležitosťou. Mám pocit, že tu u nás na Slovensku, to nemá ani zďaleka takú popularitu ako u našich západných susedov. Ani mne osobne sa tento večerníček nikdy moc nepáčil. Nepozdávalo sa mi to, keď som bol malý chalanisko a nepáči sa mi to ani teraz. V tomto prípade u mňa nefunguje žiadna nostalgia. ** ()

Galerie (17)

Zajímavosti (14)

  • Roku 2014 uzavřela vnučka Zdeňka Milera (děditelka práv) smlouvu s čínskou televizí CCTV o natáčení nových příběhů Krtečka v seriálu Krtek a Panda (od r. 2016). Díly o krtkovi, které vyrobil její dědeček se totiž v Číně vysílali a dočkali se velkého úspěchu. Nové díly vznikly už počítačovou 3D technologií a krteček  v nich dokonce normálně  mluví. V seriálu má i nové kamarády. Především čínskou postavičku pandy, za kterou se odstěhuje z Česka. Seriál se začal vysílat v Číně. V Česku jeho první díl uvedla TV Barrandov, která patří do skupiny Empresa Media s minoritním čínským vlastníkem. Nejprve samostatně u příležitosti státní návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v ČR koncem března 2016. Potom také na Vánoce. Karolína uvedla, že by byl dědeček z projektu nadšený. Čeští diváci a recenzenti ho ale neocenili. (Pierre)
  • Postava krtečka napadla Zdeňka Milera, když dostal za úkol udělat film o plátěné košilce, ve kterém měla být vyobrazena celá výroba už od vzniku plátna. Dlouho ho nic originálního nenapadalo a tak se jednou rozhodl, že se půjde projít do lesa. Byl už večer. Najednou zakopl. Podíval se o co, byla to krtina. Utíkal domů vyhledat si, jak vlastně takový krtek vypadá. Byl zklamaný, protože to, co viděl, vypadalo jako malá černá myš. A tak si krtka upravil podle svého. (lazyangel)
  • V době, kdy byl spisovatel Ivan Klíma zakázaný, dostal nabídku napsat několik námětů k seriálu, aniž byl uveden mezi tvůrci. (sator)

Reklama

Reklama