Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třeskutá komedie o tom, co se může stát v noci před svatbou. Záznam představení Městského divadla Brno.  Ráno před svatbou se Bill probudí v posteli po noci, kterou si nepamatuje, s dívkou, kterou si nepamatuje a navíc si ani nepamatuje, co se mezi nimi dělo ? a dívka říká, že leccos. Nezbývá než ji okamžitě ukrýt do koupelny a za vydatné pomoci svědka Toma a nebohé, do věci omylem zapletené pokojské Julie, se pokusit vše utajit před nevěstou a její matkou, zatímco na radost pijící otec začíná působit hotelové obsluze mírné komplikace. Vše se navíc definitivně zaplete ve chvíli, kdy Tom zjistí, která to dívka s Billem strávila noc. Vše v této komedii záměn, lží a nedorozumění spěje k nevyhnutelné katastrofě, která se nakonec ukáže paradoxně být tím nejšťastnějším řešením. Konverzační komedie zkušeného britského dramatika Robina Hawdona slavila úspěchy na mnoha evropských jevištích. (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

Gand_alf 

všechny recenze uživatele

Tak po zhliadnuti tejto divadelnej hry, na CT, som neveril vlastnym ociam - bolo to jednym slovom vynikajuce!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Najma by som ale vyzdvihol vykon Pana Herca Milana Nemca, ktory bol, podla mna, dokonaly, skvely, bravurny, ale tiez Petr Stepan, ci Lucie Zednickova, spolu s napaditym, vtipnym, logickym scenarom, kvalitnou reziou a ostatnymi hercami, prispeli k tomu, ze tuto komediu velmi rad ohodnotim plnym poctom hviezd, lebo naozaj je za co. Dakujem, za tuto lahodnost. ()

Falanx 

všechny recenze uživatele

90%. Z filosofického hlediska je to - Jeden hotel, svatba, chlast, lidičky kolem a ŠTĚTKA. **** Dokonalý Milan Němec. Výborný pohybový komediant, živý, hybný. Svíjivé kreace se střídají s chvaty podivnými a drbáním přes hlavu, před kterými nás už učitel na základce varoval...Lucie Bártová-Zedníčková je přestárlá, ale dobrá. Hana Holišová je výrazná potvůrka a role jí sedí...Ku zbytku kusu neříkám nic , co by mne později mohlo mrzet... ()

Reklama

Ice123 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý!!! Tak takhle si představuji divadelní komedii. Scénář naprosto famózní a herecký výkony na srovnatelný úrovni (především Milan Němec, který stvárnil hlavní postavu Billa)... Prostě a zkrátka, jestli se nezasmějete u této komedie, tak musíte být naprostý suchar, či nevidomý.... 100%. ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

jedna hvězda za scénář..druhá za Zedníčkovou a třetí za Štěpána....Milan Němec se mi vůbec nelíbí,ani jak hraje,ani jeho tělo,na který se člověk musel holt pár minut dívat a bylo to utrpení a taky to,jak celý představení byl zpocenej až na zadku..to fakt néé...Dámský krejčí je na podobný způsob,ale nesrovnatelně lepší.. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Po návštěvě inscenace přímo v MdB jsem s radostí zhlédnul i její televizní záznam, který je stejně tak dokonalý. Jedná se o konverzační komediální hru britského dramatika Robina Hawdona s neuvěřitelně ztřeštěnou zápletkou a množstvím nezapomenutelných gagů, jež těží především z chytrého scénáře vystavěného na záměně postav a z ní plynoucích nedorozumění a vytáček, resp. z precizně vystavěných replik. Ačkoli hra směřuje ke katastrofě, vykrystalizuje nakonec v závěr happyendový. Přidáme-li k tomu kvalitní herecké výkony, zkrátka nemůžete být nespokojeni… ()

Zajímavosti (1)

  • Při jedné z prvních repríz se Milan Němec coby Bill rozmáchnul rukou tak nešťastně, že svojí divadelní manželce Lence Janíkové zlomil nos. Představení musela narychlo dohrát jiná herečka se scénářem v ruce. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno