foto

Simona Vrbická

  • nar. 29.9.1965 (52 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Simona Vrbická se narodila 29.9.1965 v Praze. V letech 1980 - 1986 studovala na Státní konzervatoři v Praze. Již během studií hrála v Divadle na zábradlí. Po absolutoriu (1986) nastoupila do angažmá v Divadle S. K. Neumanna (dnes Divadlo Pod Palmovkou), kde působí dodnes. Ztvárnila zde mnoho divadelních rolí (Candy/Sandra v Přeletu nad kukaččím hnízdem, Edna ve Výstřelech na Brodwayi, Peggy v muzikálu Sliby chyby).

Kromě divadla se věnuje i televizní formě (POSLEDNÍ VLAK, LIDUMIL, TŘI PRINCEZNY TANEČNICE, O POPELÁKOVI, HŘÍCHY PRO PÁTERA KNOXE, KRIMINÁLKA ANDĚL). Za roli Květy ve filmu POSLEDNÍ VLAK získala v roce 1984 ocenění "Malé zlaté slunce za nejlepší dívčí herecký výkon" na XIX. FFM Trutnov.

V roce 1996 se provdala za svého dlouholetého partnera, herce Václava Koptu, s nímž má dvě dcery, Františku a Janu.

elzmar

Herecká filmografie

Filmy

2015 Velká výprava (studentský film)
2013 Donšajni
2010 Dokonalá svatba (divadelní záznam)
2005 Žil jsem s cizinkou (TV film)
1997 Doktor Munory a jiní lidé (TV film)
Genová inženýrka (TV film)
1994 Duhová hora (TV film)
Lidumil (TV film)
1993 Svatba upírů
1992 Dunajská královna (TV film)
Vzácný host (TV film)
1991 O těch Martinových dudách (TV film)
Útěk do vězení (TV film)
Velmi uvěřitelné příběhy: Podržel souseda (TV film)
1989 Přízraky (divadelní záznam)
1988 My se vlka nebojíme (TV film)
1987 Arabesky (TV film)
Hláska (TV film)
Zaslepení (TV film)
1986 O Popelákovi (TV film)
Preceptor (TV film)
1985 Drahý Bedřichu (TV film)
Moje zlaté holky (TV film)
Pusu, pusu, pusu! (TV film)
Putování za měsíční nitkou (TV film)
1984 Mykolko - hop! (TV film)
Noc smaragdového měsíce
Tři princezny tanečnice (TV film)
1983 Ďábel ví hodně (TV film)
Duch soudce Pauknera (TV film)
1982 Poslední vlak

TV seriály

2017 Modrý kód (TV seriál)
Ani málo, ani moc (S02E14)
2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
První bitva (S01E08)
2014 Doktoři z Počátků (TV seriál)
Loupežné spiknutí (S03E31)
Tajemství kozího chlívku (S03E30)
Smilnění vs. smilování (S03E29)
další epizody (31)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Boj o lodě (S04E16)
2013 Doktoři z Počátků (TV seriál)
Panenka vs. sedmá velmoc (S01E31)
Lidi umí překvapit (S01E30)
Politika pro každého (S01E26)
další epizody (14)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Úmyslné nehody (S01E06)
1998 Ranč U zelené sedmy (TV seriál)
1995 Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Případ konstruktivní pesimistky (E10)
1992 Náhrdelník (TV seriál)
1991 Velmi uvěřitelné příběhy (TV seriál)
1988 Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)

Dokumentární

1990 ...téma Franz Kafka (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace