Reklama

Reklama

Pod kůží

  • Velká Británie Under the Skin (více)
Trailer 1

Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (452)

Jurcekk 

všechny recenze uživatele

Ako tuto sniper 18 hovorí, nadpriemerný umelecký sci-fi thriller...a že by scarlett mala skočiť do fitka je známa vec... Také iné, bizarné, neprístupné, atmosférické... ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Se přiznám že na artové filmy tohoto druhu fakt nejsem. Možná to točil nějaký nedoceněný umělec (Knižák třeba), ale tohle bylo fakt už docela dost. Jelikož jsem nebyl pod vlivem tak .... no dvě halucinogenní hvězdy ()

Tess92 

všechny recenze uživatele

první půlku jsem se ještě dívala, ale pak mě to přestalo bavit. Nějaké prostřihy jsem vůbec nepochopila, ale nepochybně nejsem umělecká duše, aby mě to nějak nadchlo. Ani mě nezajímá nahá Scarlett, takže ani za to plus body nebudou. V pohodě se bez toho dá žít. ()

paulhenry 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že hlavným dôvodom nízkeho hodnotenia tohto filmu je obsadenie Scarlett Johansson do hlavnej úlohy. Hollywoodska celebrita pritiahla k sledovaniu Under the Skin veľké množstvo divákov, ktorí očakávali komerčný žáner a jasný príbeh plný akcie. Glazer nič take neponúka. Namiesto toho divák sleduje len dlhé, statické zábery bez dialógu. Film, ktorý by sme na prvý pohľad mohli zaradiť do kategórie sci-fi, alebo mysteriózny v skutočnosti ukrýva niečo iné. Hlavná hrdinka len mlčky putuje krajinou. Za jej mlčaním je intuitívne tušenie duchovnej iskry, jej pravej podstaty, ktorú si ešte na plno neuvedomuje. Svedomie, odvaha a inteligencia ju nútia vykonať skutok, ktorý ju definitívne nasmeruje na cestu z ktorej niet návratu. ()

Mark1983 odpad!

všechny recenze uživatele

Teda tohle filmaři fakt přehnali,protože tohle je jeden z nejnudnějších filmů vůbec,co se nedá ani dokoukat do konce. ()

JB001 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru je i ta jedna hvězdička moc a to jenom díky Scarlett. Jinak film o ničem. Možná jako reklama na Skotsko dobrý. Nejvíc mne tam ale překvapilo obsazení Kryštofa Hádka. Jak se k tomu dostal, to by mne fakt zajímalo ()

fabregas1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je těžký průser : ) Tohle nebyl film......Vidím, že je tu spousta umělců co dává 4,5 hvězd. Varování : neskutečná nuda !!!!!!!! ()

bohyyy 

všechny recenze uživatele

Už pomalu plynoucí úvod dá jasně vědět, že tohle je film, u kterého musíte odhodit jakékoliv předsudky a očekávání a nechat se svést (pun intended). Tohle není normální film, ale spíš zážitek. Kdybych to už musel k něčemu přirovnat, je to jakoby se Kubrick rozhodl procvičit si poučky němeho filmu (přirovnání to není úplně bláznivé, když dlouhá úvodní scéna, ve které se sestavuje něco, z čeho se později vyklube lidské oko, připomíná 2001). Zdejší vyprázdná narace je ještě umocněna tím, že když se tu objeví dialog, všichni kromě bezejmenné ženy mluvící vybroušenou angličtinou, používají silný skotský přízvuk, z kterého snad i rodilí mluvčí mohou odhalit každé třetí čtvrté slovo. Mnohem důležitější je nádherný vizuál, Levino zneklidňující skóre a pomalé tempo, při kterém všední realita vypadá ohromně bizarně a úžasně ztvárňuje zmatené pocity protagonistky z lidské společnost, jak postupně vstřebává své okolí. Scarlett, která v Avengers možná Černou vdovu hraje, tady černou vdovou je (a to každým coulem), nebyla ještě nikdy tak hypnotická. Její empatie prostá vetřelkyně je fenoménální v každém slova smyslu. _____________ Pro mnohé to bude film frustrující, nedávající mnoho odpovědí a zanechávající spoustu otázek a prostoru k vlastní interpretaci. Sám se těším a bojím zároveň z dalšího shlédnutí. Toho, že už nedokážu znovu zažít ten pocit úžasu a vědomí, že vidím něco jedinečného a zbyde mi jenom vycezelovaný povrch. Prozatím se mi ale Glazerův atmosférický sci-fi horror zaryl hluboko pod kůži. ()

StanleyVanH odpad!

všechny recenze uživatele

Šukna ze staromodním účesem co řídí dodávku a loví kokůtky na silnici. Ukázka únosu lidí na jinou planetu je tak domrdaná, až mi z toho bylo špatně. A Kryštůfek si tam zahrál teda moc pěkně, to bylo celkem k zasmání. ()

Dixie_Cara 

všechny recenze uživatele

Vizuálně strhující, podivné, kapku děsivé či "lehce" erotické, i tak se dá jednoduše popsat tohle krásné, pomalé, hloubavé Sci-fi, kdy hlavní hrdinka zpočátku netečná ke svému okolí nakonec začne vnímat krásy "svého nového" světa. Atmosféře kromě hudby dodávají hlavně záběry kamery zachycující krásu náhodných kolemjdoucích, ruch v nákupním centrum či deštivé Glasgowské ulice. Scarlett Johansson je tady navíc fakt hodně hodně pěkná : ) ()

90125 

všechny recenze uživatele

The Girl who fell to Earth. Keby to celé bolo zhustené tak na 30 minút, tak poviem hmm, dosť zaujmavé. Chcelo to buď viacej dejovej substancie, alebo viac nahej Scarlett. Ale aj tak ma film niekoľko ozaj dobrých momentov. A z principu je mi sympatické pozrieť si takúto nekomerčnú a neakčnú scifárňu. Mimochodom ako mimozemštania mi prišli skôr tí škóti. Nebolo im rozumiet ani P.R.D. 71 % ()

mocart 

všechny recenze uživatele

... a pak jsem si přečetl, o čem to je - to bylo ale překvápko (a já oslík hledal nějaký hluboký obsah) :-) ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Dokonalá kamera a vizuální stránka to je fakt. Hudba žádná spíše zvuky řekl bych jen zvuk. Dobrá hudba by podle mého dosti změnila ráz filmu. Johansson dostala možnost táhnout celý film a vzhledem k tomu jak měla roli napsanou se s tím poprala bravurně. Zápletka se začala odkrývat dost pozdě do té doby byl film celkem nudný a posouval se velmi pomalu. Od zlomového momentu již film velmi dobrý! ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Definice trapného až nechtěně hodně směšného umění. Takovou stupidní a neskutečně nudně se táhnoucí artovinu jsem snad ještě neviděl. Nenechte se navábit na to sci-fi. Tohle je regulérní sračka. Hvězdičku za Scarletku a její dudy. ()

dlouheBidlo odpad!

všechny recenze uživatele

Totální sračka hluboko pod úrovní studentské experimentální práce zvící týden práce. Až neuvěřitelně ubohé. Rádoby umělecké laciné nic. ()

Mazmen odpad!

všechny recenze uživatele

Zpravidla vždy dokoukám film, který jsem načnul - až na pár vyjímek. Kdyby tady nehrála Scarlett Johansson, tak by tento snímek skončil po 20 minutách v oněch vyjímkách. Bohužel ani S.J. nezachrálnila tuto neskutečnou blbost a těch 108 minut jsem se měl raději koukat z okna. ()

bycer 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, kdy se ráno probudím, a stále mi v hlavě film doznívá a já si kladu otázky, jak a proč. Trochu Lynch a jeho Sloní muž, trošku Kubrick a jeho nejvíc psycho scény. Nevím proč, ale trochu mi to připomělo osmdesátkový scifi Life force. Rozhodně zajímavé až bizarní. ()

mskarabeus 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda a zase nuda, sci-fi miluji, ale tyto rádoby artové filmy opravdu nemusím...A ani Scarlett Johansson s Kryštofem Hádkem to nezachránili. Jinak kvalitní artové filmy mám taky rád, ale toto je hrůza... ()

Reklama

Reklama