Reklama

Reklama

Pod kůží

  • Velká Británie Under the Skin (více)
Trailer 1

Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (451)

JFL 

všechny recenze uživatele

Anti-"Pátý element" z odvrácené strany světa, nebo též přízračně kryptická metafora o genderové dynamice, dvousečné podobě nespoutanosti i násilné povaze lidské komunikace, kde se mimozemský predátor stává obětí, jakmile se na Zemi naučí empatii. Hypnoticky poutavý a znepokojivě skličující obraz lidské společnosti s neokázale provokativním a experimentálně obrazoboreckém zpracováním. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně magický film, který člověka pohltí, pokud se nechá. Velké plus je minimum dialogů. Jako správný film je Under the Skin vyprávěn obrazy. Zneklidňujícími, chladnými, fantaskními. Vesměs industriální hudba připomene ve scénách, kde začíná jít o život, staré horrory (nejen). Teskná lyrika dodává filmu patřičnou zasmušilost - mořský příboj, vlnící se lesy, zasněžené skály a vítr hrající si se sněhovým popraškem, temný les, který jakoby se sem přenesl ze Skandinávie... a tajemná kráska lovící muže. Oficiální text distributora doporučuji NEČÍST. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Dlouho chladný, odtažitý a ne moc záživný film. Až v poslední třetině naznačí motivy, které mu dají smysl. Přesto zdaleka nejméně divácký, jenom lehce emotivní, audiovizuálně nejminimalističtější Glazerův opus. Možná schválně - když je dominantou geniálního tvůrce vedle originálních vypravěčských struktur taky silný audiovizuál, po gangsterce a romanci překvapí minimalistickým pojetím žánru, který obvykle stojí na obrazové opulentnosti. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chladné, ako súčasná západná civilizácia. Asi je to nejaký dlhodobejší trend nezávislých scifáreň posledných rokov. Futurologický kongres, Lono, Miznúce vlny, Her, alebo napríklad aj hollywoodsky Box. Tempo minimálne, celé je to o atmosfére, ktorá vás buď vtiahne alebo vypľuje ako žena, ktorá ulovila svoju korisť. Že je to nejaká alegória na súčasnú osamelosť, porovnanie postavenia muža a ženy v súčasnej spoločnosti, vám dojde pomerne skoro, pretože je v tom Glazer doslovný. Prečo to ale trvá hodinu 45, keď sa viac ako polovicu filmu pozeráme na variáciu stále tej istej udalosti, je záhadou ako mimozemský život. Tento čas sa mohol viac venovať napríklad spoznávaniu meniacej sa psychológie hlavnej postavy, poprípade odhaliť viac z vytvoreného fikčného sveta, alebo pridať nejakú dejovú líniu. Ale to by sme už asi neboli na pôde festivalového artu. Či tam Glazer je, alebo nie, je skutočne čisto subjektívna záležitosť. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Obsahuje několik zatraceně silných výjevů, které jen tak nedostanu z paměti. Hudba fantastická. Velmi účinné spojení realismu a surrealismu, obojí v té temné verzi. Jeden z mála filmů, u kterých je skoro lepší dívat se bez jakýchkoli (i anglických) titulků, protože ta šílená skotština zní kolikrát dost mimozemsky a posiluje to ten zvláštní pocit, který musí mít Scarlett ze svojí návštěvy. Ta hra s dialektem je podle mě ostatně záměr, přestože na dialozích to skoro vůbec nestojí. Potřeboval bych to vidět znovu, na plátně a s pořádným soundsystémem. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Film sa stal kasovým prepadákom. Nezarobil si ani na polovicu nákladov a skončil v mínuse viac ako 6 miliónov dolárov. (Arsenal83)
  • Scarlett Johansson o nahote v tomto filme: "Myslím si, že v niektorých ohľadoch sa musíte na nahotu pozrieť v tom ohľade, že samozrejme niekto na ňu bude pozerať a vy tak musíte zvážiť hodnotu rizika, ktoré podstupujete. Pýtate sa, nie je to bezdôvodné? Nie je to zbytočné? Je to dôležitá súčasť cesty tejto postavy k sebaobjaveniu? Čo sa tým získa? Ja nie som provokatívna osoba. Nie je to niečo, čo vyhľadávam. Mňa to upozornilo na to, ako súdime sami seba a aké nároky na seba kladieme. Ako veľmi si uvedomujete, ako vyzeráte, svoju vlastnú ješitnosť. Bolo to naozaj náročné, ale bolo to zaujímavé získanie poznania, že som sebavedomá a že takto chcem vyzerať. Ten pocit pochybnosti je v každom z nás. A u nás, u žien, je ho ešte viac." (Arsenal83)
  • Jeden z prvých návrhov scenárov zahŕňal škótsky manželský pár, o ktorom sa ukázalo, že sú v prestrojení mimozemšťania. Brad Pitt bol v tom čase obsadený ako mužská polovica páru. (Arsenal83)

Reklama

Reklama