Reklama

Reklama

Pod kůží

  • Velká Británie Under the Skin (více)
Trailer 2

Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (452)

honajz 

všechny recenze uživatele

Taková moderní verze Lifeforce, kterýžto film sice byl béčko až na půdu, ale kdyby sem Glazer pár béčkových atributů propašoval, vůbec bych se nezlobil. Film je totiž bohužel silný v naprosto nepodstatných oblastech (má skvělou kameru, lokace, až dokumentární a fascinující záběry všedního života v Irsku, a dokonce tady hraje český herec Kryštof Hádek), ale v těch podstatných tragicky selhává. Je zbytečně přespříliš a až únavně dlouhý, repetitivnost obrazů ubíjející, myšlenka v tom moři pomalých obrazů utopená podobně jako ti chlapi v černé břečce, a skutečně by se mi líbilo, kdyby to raději mělo akčnější háv (motorkáři by samozřejmě trochu víc dominovali, ale proč ne?) a razantnější tempo. Jako jo, v některých drobných momentech (třeba když on ji bere na hrad a ona se bojí dovnitř, jako by čekala taky podraz, jaký ona chystá furt chlapům) je to silné, závěr dobře udělaný, ale celkově je to podobné jako když ve špinavém moři hledáte perlu. Jinak Scarlett fakt žádná kočka není a koukat na její nijak sexy postavu a velkou prdel a tlustá stehna mne nijak nebralo. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Přídomek "zvláštní" je u tohoto snímku ještě poměrně slabé slovo. Under the Skin krásně zpracovaný, umělecky barvitý film, při kterém jsem měl pocit naprostého pohlcení dějem. Celkový dojem pravděpodobně více umocnil výborný soundtrack a také to, že v hlavní roli se představuje skvélá Scarlett Johnasson. Váhal jsem s plným bodovým ohodnocením, ale ta hluchá místa (hlavně ty scény kde se bezcílně jezdí dodávkou), začala působit po nějákém čase poněkud nudně a monotónně. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný umelecký sci-fi thriller. Má dosť dobrý príbeh o mimozemšťanke, ktorá na našej planéte prijme podobu očarujúcej mladej ženy, aby mohla vyhľadávať a získavať mužov, čo sa jej aj darí a ich to stojí životy, no zároveň sa aj lepšie zoznamuje s ľudským druhom a vďaka tomu začne prejavovať aj niektoré ľudské city. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa to podať ešte o niečo lepšie. Samozrejme musím pochváliť, že si tvorcovia zvolili alternatívny štýl a nie komerčný, ako by sa to pri tomto type zápletky dalo čakať, vďaka čomu som už od úplného začiatku mal z toho viac než dobrý pocit. Ale predsa len ma mrzí, že to nie je podané trochu nápaditejšie, tých stereotypných, neustále sa opakujúcich veľmi podobných scén je tu predsa len trochu viac, než by som chcel a práve toto je rozhodne najväčší zápor filmu a tiež by som ocenil, keby tu bolo toho viac na premýšľanie. Ale aj tak ma to rozhodne bavilo, celý čas sa to nesie vo veľmi zaujímavej atmosfére, rozhodne som sa ani chvíľu nenudil a to ani pri tých stereotypnejších scénach a nájde sa tu viacero výborných sekvencií a momentov, napríklad rozhovor so znetvoreným mužom alebo postupná smrť dvoch uväznených. A nesklamal ma ani úplný záver. Čo sa týka hereckého obsadenia, Scarlett Johansson ma teraz veľmi milo prekvapila, že si vybrala niečo takéto netradičné, predsa len je to až príliš komerčná herečka a našťastie vôbec nesklamala a okrem nej sa tu už nájdu skôr len také epizódne postavy, ktoré až na spomínaného znetvoreného muža moc nezaujmú, ale svoj účel splnia. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, zaujímavá vizuálna stránka, pôsobivá, až taká hypnotická atmosféra, samozrejme aj to artové prevedenie, tu nemám čo vytknúť. A zaujala ma aj hudba. Takže síce som trochu sklamaný, práve kvôli tým opakujúcim sa podobným scénam, ale aj tak u mňa prevládajú kladné pocity, bavilo ma to a je to určite nadmieru zaujímavý zážitok. 64% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Seriously ? Bolestivě pomalé tempo doprovázející zdlouhavé a nezajímavé scény donekonečna a hlavně zde nejsou skoro žádné dialogy, což film dělá ještě pomalejším a nudnějším! Byl zde nějaký scénář ? Ano byl, Scarlett řídí auto, vozí cizí muže a vodí si je k sobě domů, aby se mohli nazí ponořit do podlahy, jak vynalézavé. Respektuji, že film se snaží být odlišný, ale na mě to absolutně nefungovalo. 1* za nahou Scarlett. Bolestivá zkušenost. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Pokud se dokážete naladit na obrazy typu nahý muž s elefantiozou opatrně našlapuje po vlhké zarostlé louce pod nadranním nebem, čeká vás místy dechberoucí vizuální mana. I přesto, že pod kůží zadumaného heavyartu se vlastně skrývá příběh o malé mořské víle, kde se změna černem definované protagonistky znázorňuje jejím spojením s bílou mlhou či sněhem. Oficiální text distributora se s tim tentokrát koukám dost nesere. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Tento film Jonathana Glazera je teraz medzi výskumníkmi považovaný za jeden z najdôležitejších súčasných skúmaní rodových identít a rolí, pretože najtrvalejšia pozornosť filmu sa týka nahoty a hodnoty Scarlett Johansson ako sexuálneho objektu namiesto vysvetlenia toho, ako rod zostáva kultúrnym fenoménom. (Arsenal83)
  • Glazer strávil nad tvorbou tohto filmu viac ako desať rokov. (Arsenal83)
  • Scéna, v ktorej Scarlett Johansson spadne na zem, sa stala internetovým virálom a námetom pre stovky memečiek. Až po vyjdení filmu vyšlo najavo, že ten pád bol úmyselný. (Arsenal83)

Reklama

Reklama