Reklama

Reklama

Pod kůží

  • Velká Británie Under the Skin (více)
Trailer 1

Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (452)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Scarlett celý film loví a vozí si domů frajery, kteří končí bůhví kde v podlaze. A to je vše. Některé scény tak dlouhé a nezáživné, že jsem upadal do kómatu. Když si nepřečtete obsah, po skončení vůbec nebudete vědět o čem film byl. Dvě hvězdy pouze za krásnou Scarlett, která se tu ukáže párkrát nahá a nehrát zde ona, film bych si asi ani nepustil. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně magický film, který člověka pohltí, pokud se nechá. Velké plus je minimum dialogů. Jako správný film je Under the Skin vyprávěn obrazy. Zneklidňujícími, chladnými, fantaskními. Vesměs industriální hudba připomene ve scénách, kde začíná jít o život, staré horrory (nejen). Teskná lyrika dodává filmu patřičnou zasmušilost - mořský příboj, vlnící se lesy, zasněžené skály a vítr hrající si se sněhovým popraškem, temný les, který jakoby se sem přenesl ze Skandinávie... a tajemná kráska lovící muže. Oficiální text distributora doporučuji NEČÍST. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Znovu je to o výrazném autorském vkladu, britský režisér Jonathan Glazer si mě přesto nepřitáhl. Divácky je naprosto nevstřícný, chápu důvody, i tak je tenhle audiovizuálně zajímavý kus míle vzdálený tomu, jak si představuji vyplnit volný večer. Povrchnost mezilidských vztahů, obavy se vázat, snadné a nezávazné potěšení. I tuhle kritiku bych pochopil. Jinak divák tápe a přemítá. Holt, nemusím mít úplně všechno!! ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Obsahuje několik zatraceně silných výjevů, které jen tak nedostanu z paměti. Hudba fantastická. Velmi účinné spojení realismu a surrealismu, obojí v té temné verzi. Jeden z mála filmů, u kterých je skoro lepší dívat se bez jakýchkoli (i anglických) titulků, protože ta šílená skotština zní kolikrát dost mimozemsky a posiluje to ten zvláštní pocit, který musí mít Scarlett ze svojí návštěvy. Ta hra s dialektem je podle mě ostatně záměr, přestože na dialozích to skoro vůbec nestojí. Potřeboval bych to vidět znovu, na plátně a s pořádným soundsystémem. ()

ninon 

všechny recenze uživatele

Zvědavost mě přitáhla k tomuhle filmu, i když knižní předloha Michaela Fabera mě vůbec nenadchla. Otázka, jestli se dá vůbec mluvit o knižní předloze, protože film a kniha mají minimum společného. A je to spíš k dobru. Kdo nezná předlohu, užije si film víc. Cyklus lovení, celková atmosféra podtržená skvělou hudbou a závěrečné otisknutí lidskosti zvedá hodnocení nahoru. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Tento film Jonathana Glazera je teraz medzi výskumníkmi považovaný za jeden z najdôležitejších súčasných skúmaní rodových identít a rolí, pretože najtrvalejšia pozornosť filmu sa týka nahoty a hodnoty Scarlett Johansson ako sexuálneho objektu namiesto vysvetlenia toho, ako rod zostáva kultúrnym fenoménom. (Arsenal83)
  • Pred vstupom do tanečného klubu je vidieť, ako postava Scarlett Johansson jazdí po nesprávnej strane jednosmernej ulice. (Arsenal83)
  • Prvá dialógová linka sa objaví až po 13 minútach filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama