Reklama

Reklama

Pod kůží

  • Velká Británie Under the Skin (více)
Trailer 1

Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (452)

Othello 

všechny recenze uživatele

Pokud se dokážete naladit na obrazy typu nahý muž s elefantiozou opatrně našlapuje po vlhké zarostlé louce pod nadranním nebem, čeká vás místy dechberoucí vizuální mana. I přesto, že pod kůží zadumaného heavyartu se vlastně skrývá příběh o malé mořské víle, kde se změna černem definované protagonistky znázorňuje jejím spojením s bílou mlhou či sněhem. Oficiální text distributora se s tim tentokrát koukám dost nesere. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Neskutečně znepokojivé od první do poslední minuty. Upřímně absolutně netuším, co jsem to viděla, ale bylo to tak fascinující, že jsem od toho nemohla odtrnout oči. Kdo v dnešní době dokáže s tak chladným pohledem natočit film, co šokuje, aniž by sklouzával k něčemu, co nemá opodstatnění? Samozřejmě se Skotskem v záběru se atmosféra tvoří lehce. Po konci filmu jsem vážně nevěděla, jestli si to mám pustit ještě jednou nebo jít na terapii. Dokonalé spojení hudby a obrazu, který tepe do jejího rytmu. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Kusem masa jsi a jako s kusem masa s tebou bude naloženo. Hypnotické, mrazivé a těžce nepřístupné. Dostat se pod povrch je prakticky nemožné. Škoda, že se Jonathan Glazer nedržel alespoň Faberova modu operandi, který sice není takovou uměleckou masturbací, ale je mnohem čistější a srozumitelnější. Festivalovka jak vyšitá! ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Ou shit, tak tímhle Glazer doslova rozkopl dveře mezi současné špičkové filmaře (až si říkám, kde se v něm taková nekompromisní vize vzala). Konečně něco, co se dá zaškatulkovat jako scifi (sice brutálně artové), ale vypadá to j i n a k. Realistická estetika, málo umělého osvětlení, nerytmizovaný střih. Většinou statické, přesto tekutě působící a vnitřním pnutím po okraj naplněné obrazy. Těžkotonážní minimalistická hudba, nula dialogů (a když už, tak božský skotský přízvuk) a nejlepší role Johansson. Trochu mě z toho vytrhl akorát ten Hádek, i když vlastně do tak enigmatického filmu i ta podivná podivná potápěčská scéna seděla aneb "myslel jsem, že mi chceš šlohnout ručník". Teď už se nedivím, že to v Cahiers dali mezi nejlepší filmy roku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13,3miliónaTržby USA $2,614,251Tržby Celosvetovo $7,220,721Tržby za predaj Blu-ray v USA $736,030Tržby za predaj DVD v USA $1,059,923║ umelecká avangarda v psycho depke odnikiaľ nikam, dejovo do stratena /40%/ ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

Reklama

Reklama