Reklama

Reklama

Jeepers Creepers

  • USA Jeepers Creepers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trish a její bratr Darry se vrací z univerzity domů. Jejich trasa vede přes jeden zapadákov za druhým. Už jsou na cestě pěkně dlouho, když si Darry všimne podezřelého pohybu v okolí starého opuštěného kostela. Jakoby se někdo něčeho ve spěchu zbavoval. O kus dál stojí stará šedá dodávka. Darry a Trish si nechtějí nic domýšlet a raději sešlápnou plyn. O chvíli později se ta zvláštní rachotina řítí za nimi. Po několika nárazech jsou vytlačeni ze silnice a se srdcem bijícím hrůzou jen sledují oblak prachu, který stoupá za mizející dodávkou. Možná to byla jen náhoda. Skutečně? Darry se rozhodne vrátit zpět na ono místo. Ze země trčí široké potrubí a Darry se přes Trishino varování spustí dolů. Jeho objev odstartuje hysterický boj o holý život, do kterého jsou nakonec zapojeni všichni obyvatelé městečka. Jen starý gramofon si vesele prozpěvuje hodně starou písničku. "Jeepers, Creepers..." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná první polovina filmu vás všemožně láká, aby jste skutečně věřili, že se jedná o velice dobrý film. Jenže zde jsem měl dojem – čím víc se blížil závěr filmu, tím to bylo horší a nudnější. Herci hrající sourozenecké duo byli příjemným překvapením, jejich výkony bych společně s tím starým auťákem a vyzdobeným sklepením kostela vyzdvihl asi nejvíc. To je ovšem tak vše. Těch několik laciných hlášek, gumových efektů tomu už moc nepomohlo. Navíc se tvůrcům vůbec nedařilo maskovat ty velké díry ve scénáři, kterých tam bylo požehnaně. 5/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Příjemně napínavá podívaná v první polovině filmu by si skoro zasloužila 100% hodnocení, jenže současně s odhalením nepřítele přichází úpadek do naprosto standardní teenage vyvražďovačky s trapáckým monstrem coby vrahounem. Napětí, strach a atmosféra vyšuměly do ztracena, zůstal jen mírný nadprůměr s hořkou pachutí promarněného potenciálu. 60% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sourozenci Trish a Darry moc sympatií nepobrali, a tak vcelku brzy je člověku jejich osud lhostejný. Ba co víc, s postupujícím dějem jsem se těšil, jak budou oba zmasakrováni. Podzemní místnost připomíná svatyni, která jakoby sem vpadla od Daria Argenta. Vrány, kočky a ti co nevěří, ale brzy zjistí, jak se mýlili. Scéna s policajty na noční silnici je jednou z nejlepších, byť ukázáno je toho co nejméně. Vůbec tenhle monstrhoror si na drsné gore příliš nepotrpí, i když nejen na létající hlavy dojde. Sází totiž více na atmosféru. Ač má moderní vizuál, příběhově je jak z osmdesátých let, což je fajn. Konec si rozhodně zaslouží pochvalu. Hodnocení ponechávám, ačkoli před lety jsem byl spokojenější....ovšem srovnáním s nejnovějším JC je tohle paráda. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor mi místy přišel až k smíchu, takže bych spíš očekával label Horor / Komedie. :) Kdyby se autoři vážně rozhodli udělat to vtipně, mohla to být celkem legrace. Alespoň ta průvodní písnička (Paul Whiteman and his Swing Wing - Jeepers creepers) stála za to, jinak se jedná o další nepovedený horor z mnoha.. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Prosťoučký rádoby horor, jenže s hororem to má pramálo společného. Jeepers Creepers se mnohem víc podobá laciné černé komedii, která nemá čím překvapit a diváka tak ani zaujmout. O atmosféře se snad nedá mluvit, a to nepočítám nesčetné chyby v logice a plochost příběhu, jaký by vymyslelo i pětileté dítě. Na samotném "monstru" je pak znát nízký rozpočet a namísto strachu vzbuzuje posměch. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (30)

  • Darry (Justin Long) a Trish (Gina Philips) sú v druhej polovici filmu cestou ku kostolu sprevádzaní policajným autom. Na strážnikov ale zaútočí Creeper. Priletí na strechu auta, prerazí ju rukou a jednému z policajtov odtrhne hlavu. Pri ďalšom strihu je však opäť záber na auto a strechu má neporušenú. (tXtX)
  • Původní název filmu byl "Here comes the Boogeyman". (Chatterer)
  • Keď Darry (Justin Long) padne cez železnú rúru dole do podzemia kostolu, nikde v jeho okolí nie je ani jedno telo. Nedáva to však zmysel, pretože niekoľko sekúnd pred tým hádzal Creeper do diery telá zabalené v bielej plachte. Logicky by teda mali ležať dole na rovnakom mieste, kam dopadol Justin Long, no nie sú tam. Všetky mŕtvoly sú pekne poukladané na stole, niekoľko metrov od miesta dopadu. (tXtX)

Reklama

Reklama