Reklama

Reklama

Na Štědrý den večer do kostela vstoupí ten nejnepravděpodobnější návštěvník, nájemný vrah (Kiefer Sutherland), a míří ke zpovědi. První věc, kterou knězi (John Hurt) poví, je, že včera zabil muže. Druhá je, že se zabíjením živí. Třetí, že pokud jej nevyslechne, zabije znovu. A tak služebník Boží naslouchá. (Suzie05)

Recenze (98)

wampire23 

všechny recenze uživatele

Tak to bol teda náter. Úžasný miniseriál, ktorý svojím príbehom a hlavne záverom nenechá nikoho chladným. Je pravda, že už po pár dieloch divák tuší, o čo tu vlastne ide, ale sekundy pred úplným záverom mi vzali dych. John Hurt v roli kňaza exceluje a môj obľúbenec Kiefer Sutherland je možno ešte lepší. Konečne som ho po dlhšom čase opäť videl a musím povedať, že návrat to bol vo veľkom štýle. Jeho postava mu sadla ako uliata, pretože nemala ďaleko od Jacka Bauera. Taktiež plocha, na ktorej sa príbeh odohráva, spovedelnica, asociuje s ďalším Sutherlandovým filmom, Telefónnou búdkou, ako formou tak aj obsahom. Keby to vzal do rúk Schumacher alebo Fincher, bol by to určite kultový film. Nemôžem inak ako 5*. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Žádná velká pecka se nekoná. Nebo...? V čem spočívá síla Zpovědi? V námětu? Sotva. V příběhu bezejmenného zabijáka? Sotva. To už tu bylo několikrát. Síla tohohle webseriálu spočívá v tom, že se tu zkrátka sešli dva vynikající herci, které podpořil správně nadupaný scénář s dobrými dialogy. A ke všemu hraje skvělá muzika, takže ve výsledku je každá kapitola ukrutně krátká a člověk chce víc. A víc. A vůbec mu na konci nevadí, že pointu tušil od cca šesté epizody, protože zkrátka dialogy jsou výtečně napsány, charaktery výtečně zahrány... a jednu věc bych na závěr vypíchnul: Napsat pěti až desetiminutovou epizodu, která v sobě obsáhne celou myšlenku, je mnohem těžší než napsat hodinovou epizodu, kde na závěr akorát potřebujete přemostění do další epizody. Krátký rozsah seriálu mu dává sílu i potenciální fail, když to scénář nedokáže dobře podat. Takže k oběma výborným hercům si přidejte ještě výtečného režiséra/scénáristu, který všech těch deset krátkých dílů vcucnul tak, že chcete zkrátka víc. A Kiefer s devítkou s tlumičem nemá zkrátka konkurenci. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Deset epizod o šesti minutách aneb jak si nejdříve splést epizodu s trailerem a následně zkouknout celý seriál během jediného večera. A závěr po onom jednom večeru s Johnem a Kieferem? I saw it coming. Jakkoliv egocentricky takové prohlášení může znít, nic to nemění na tom, že já od prvního dílu tušila, kam celý příběh spěje. Nevěděla jsem sice proč (motivy jednání mi docvakly až někde v půlce celé série), ale s každým dílem více jsem věřila, že vím, k čemu. A není to proto, že by moje schopnosti odhalovat zápletky byly nějak mimořádné; nohy si v tomto případě podráží sám scénárista tím, že každému dílu dává prostor jen několika minut. Kolem diváka se tak nevytváří komplexní, složitý svět, kde je možné vydat se mnoha cestami, ale docela obyčejný, přímočarý příběh s několika krátkými flashbacky do minulosti. Co mi tak nakonec sedlo nejlépe, byly ty krátké dialogy o spravedlnosti, svobodné vůli a dalších filosoficky orientovaných tématech. I tady sice jako student filosofie budu tvrdit, že božskou morálkou ovládanému knězi šlo racionálním uvažováním zasadit mnohem hlubší rány, na druhou stranu je ale na té zabijákově pragmatičnosti cosi zvláštně sympatického. Cosi, co se v seriálech moc často nevidí. Poznámka: Kdybych neodhadla zápletku a kdyby mě pointa dostala, šla bych možná i na pět. Takhle i přes nesmírnou řemeslnou zručnost nemůžu jít nad tři. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Seriál, film, pri ktorom si vytrháte od nervov vlasy, prídete na dobré myšlienky, prejdete z nich na zlé a prijmete ich za svoju pravdu. Herecké výkony ktoré vás roztrhajú, dialógy, už tak malú stopáž skrátia o polovicu a po hodine nechajú sklamane rozmýšľať, prečo to nemá hodinu naviac. Komorná, geniálna miniatúra. 100% ()

Narcis 

všechny recenze uživatele

Serial podle meho gusta - Keifer "24" Sutherland v dalsi zabijacke roli (par jistych scen opravdu pripomene tento serial), otevrene konce, perfektni dialogy a herecke vykony ... Ano, hned me pri pohledu na filmografii tez upoutal "cerveny" serial. Stahl sem si vsech 10 epizod a jen koukam ... Samozrejmosti je necekany vyvoj a zajimave dejove zvraty - v 8. epizode ten nejlepsi v tomto serialu. Na zaver je treba dodat, ze i s malym kasparkem se da hrat velke divadlo - dej na nekolika metrech ctverecnich, ale vzhledem k hercum a dialogum si to bohate vystaci. Keifer Sutherland je serialovy buh ... Souhlas s kazdym 5* hodnocenim. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama