Reklama

Reklama

Na Štědrý den večer do kostela vstoupí ten nejnepravděpodobnější návštěvník, nájemný vrah (Kiefer Sutherland), a míří ke zpovědi. První věc, kterou knězi (John Hurt) poví, je, že včera zabil muže. Druhá je, že se zabíjením živí. Třetí, že pokud jej nevyslechne, zabije znovu. A tak služebník Boží naslouchá. (Suzie05)

Recenze (98)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Seriál, film, pri ktorom si vytrháte od nervov vlasy, prídete na dobré myšlienky, prejdete z nich na zlé a prijmete ich za svoju pravdu. Herecké výkony ktoré vás roztrhajú, dialógy, už tak malú stopáž skrátia o polovicu a po hodine nechajú sklamane rozmýšľať, prečo to nemá hodinu naviac. Komorná, geniálna miniatúra. 100% ()

Narcis 

všechny recenze uživatele

Serial podle meho gusta - Keifer "24" Sutherland v dalsi zabijacke roli (par jistych scen opravdu pripomene tento serial), otevrene konce, perfektni dialogy a herecke vykony ... Ano, hned me pri pohledu na filmografii tez upoutal "cerveny" serial. Stahl sem si vsech 10 epizod a jen koukam ... Samozrejmosti je necekany vyvoj a zajimave dejove zvraty - v 8. epizode ten nejlepsi v tomto serialu. Na zaver je treba dodat, ze i s malym kasparkem se da hrat velke divadlo - dej na nekolika metrech ctverecnich, ale vzhledem k hercum a dialogum si to bohate vystaci. Keifer Sutherland je serialovy buh ... Souhlas s kazdym 5* hodnocenim. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto je jednoducho dialógový masterpiece. Kto koho vlastne spovedal?... Zaujímavé a geniálne prepracované v každom smere - po technickej, obsahovej aj logickej stránke. Len málo filmov ponúkne takú guľometnú paľbu brilantných myšlienok na tému náboženstva a viery, ba čo viac, tento k tomu pridá aj niečo navyše - pekný, emotívny bonus v podobe šikovne vymysleného záveru. Ja nemám čo dodať, jedine toľko, že ľutujem iba to, že to bolo také krátke. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vynikající malý projekt, který z minima vytěžil v podstatě maximum. Jednoduchý, skromný, ale takřka dokonale promyšlený a fungující příběh kvůli svému rozkouskování do deseti "drobků" sice může působit delší, než ve skutečnosti je, ale charismatická titulní dvojice, její strhující dialogy a různorodé flashbacky do zabijákovy minulosti naštěstí nedají nudě ani na chvíli šanci vystrčit růžky. Navíc jsem vážně nečekal, že se z toho ke konci vyklube drama skoro antických rozměrů... Každopádně Kiefer Sutherland se pro role nechybujících cool hitmanů s kamennou tváří patrně narodil. 80 - 90 % ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zvědavý Kiefer už během prvních tří kapitol upoutal. Hurtův kněz je zatím jenom pěkně vyklepaný, ale snaží se. Děj možná směřuje k zajímavým dialogům. Uvidíme. Zajímavé, že tu něco takového ještě nebylo. Přitom je námět tak jednoduchý... Proč? Beze jmen a bez odpovědí pokračují další dvě kapitoly. Kněz však zdá se není úplný svatoušek a možná ani zabiják není tím ZLEM, které je tématem zpovědi. Pozornost si udržuje série stále. Napětí se dá krájet. Chci víc... Šestá kapitola je naštěstí dost kvalitní na to, aby omluvila svou ojedinělost. Napětí při scéně s revolverem se dalo krájet. Škoda slabšího cliffhangeru... Sedmý díl s netradičním zabitím je pěkně výživný a sympatie se hrnou směrem k zabijákovi. Vždyť je to takový Dexter střihlý Jackem. Jak bychom s někým takovým mohli mít problém? Osmý díl je dokonalost sama, když se zpovídá kněz člověku běhá mráz po zádech a zvlášť když je to v bezchybném podání Johna Hurta. Cliff stál tentokrát za všechny prachy... Poslední dvojdíl nezklamal, /vzpomínka/ patří rozhodně k těm nejsilnějším momentům seriálu. Konec má pak tu správnou razanci. Výborný projekt a výborný příběh, kterému tohle rozkouskování nádherně sedlo. Proč? ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama