Reklama

Reklama

Na Štědrý den večer do kostela vstoupí ten nejnepravděpodobnější návštěvník, nájemný vrah (Kiefer Sutherland), a míří ke zpovědi. První věc, kterou knězi (John Hurt) poví, je, že včera zabil muže. Druhá je, že se zabíjením živí. Třetí, že pokud jej nevyslechne, zabije znovu. A tak služebník Boží naslouchá. (Suzie05)

Recenze (98)

mala_kea 

všechny recenze uživatele

I přes slabší akční stránku se Kiefer prostě neztratí. Jeho charisma a chtíč je pořád stejný, jako u "24ky". Pokud přičteme naprosto perfektní a skvělé dialogy, dostáváme neuvěřitelně fascinující miniweb sérii. Napětí se dá krájet a jen stěží se tu vyskytuje americký patos. Tohle je něco, co Kiefer dlouho potřeboval, zapomenout na režiséry a scénáristy a šlapat pouze ve svých šlépějích, doprovázen Johnem Hurtem.Pro fanouška Jacka Bauera je tohle prostě povinnost. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vynikající malý projekt, který z minima vytěžil v podstatě maximum. Jednoduchý, skromný, ale takřka dokonale promyšlený a fungující příběh kvůli svému rozkouskování do deseti "drobků" sice může působit delší, než ve skutečnosti je, ale charismatická titulní dvojice, její strhující dialogy a různorodé flashbacky do zabijákovy minulosti naštěstí nedají nudě ani na chvíli šanci vystrčit růžky. Navíc jsem vážně nečekal, že se z toho ke konci vyklube drama skoro antických rozměrů... Každopádně Kiefer Sutherland se pro role nechybujících cool hitmanů s kamennou tváří patrně narodil. 80 - 90 % ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Svou formou velmi originální seriálová miniatura, za níž v závěsu pokulhává zprvu trochu neoriginální obsah, jemuž ovšem dodá šťávu závěrečná pointa. Bylo by levné v bonmotu tvrdit, že Zpověď je 24 hodin zkomprimovaných do 60 minut, jen na základě obsazení Kiefera Sutherlanda, neb oba seriály v podstatě nemají nic dalšího společného, Zpověď je nejen svou formou ryze autonomní televizní počin s nepopiratelnou kvalitou a jestli něco připomíná, pak jinou ryze televizní inscenovanou disputaci o víře Expres na západ... ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Tak to bol teda náter. Úžasný miniseriál, ktorý svojím príbehom a hlavne záverom nenechá nikoho chladným. Je pravda, že už po pár dieloch divák tuší, o čo tu vlastne ide, ale sekundy pred úplným záverom mi vzali dych. John Hurt v roli kňaza exceluje a môj obľúbenec Kiefer Sutherland je možno ešte lepší. Konečne som ho po dlhšom čase opäť videl a musím povedať, že návrat to bol vo veľkom štýle. Jeho postava mu sadla ako uliata, pretože nemala ďaleko od Jacka Bauera. Taktiež plocha, na ktorej sa príbeh odohráva, spovedelnica, asociuje s ďalším Sutherlandovým filmom, Telefónnou búdkou, ako formou tak aj obsahom. Keby to vzal do rúk Schumacher alebo Fincher, bol by to určite kultový film. Nemôžem inak ako 5*. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Nemám co dělat, projíždím profily mých oblíbených herců, a samozřejmě navštívím i Jacka...pardon, Kiefera. A koukám, že nic nového, co jsem od něj ještě neviděl, tady nemá, ale vyjímka tady přece jenom je. Červeně svítící seriál z roku 2011. Neváhám, stahuji, koukám. A bez zbytečně dalšího vypisování mohu říct, že je to pecka! Kiefer hraje skvěle, stejně jako John Hurt. Celkově vlastně použiju komentář, vč. hvězdičkového hodnocení, od Suzie05, protože má holka sakra pravdu! =) „Jako bych se dívala na 24ku, akorát místo CTU je hlavní budova kostel. A místo Jacka Bauera máme bezejmenného sériového vraha.“ ---EDIT--- Po všech dílech mám stejné, ba možná i lepší pocity, než po prvních 6ti dílech. Naprosto perfektní minisérie, s úžasnými herci, a perfektní atmosférou. Škoda je jen to, že to skončilo ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama