Reklama

Reklama

Deadman Wonderland

(seriál)
  • Japonsko デッドマン・ワンダーランド (více)
Trailer

Epizody(12)

Obsahy(1)

Student Ganta Igarashi byl odsouzen k trestu smrti za zločin, který nespáchal a byl poslán do nejnovějšího vězení Deadman Wonderland, vybudovaného na místě Tokya, které bylo zdemolováno zemětřesením (kvůli této události Ganta jako jeden z mála přeživších také přišel o většinu vzpomínek z dětství) a sloužícího jako zábavný park, kde každý návštěvník může sledovat každodenní snahu vězňů o přežití v mnohých hrách. Ganta po čase zjišťuje, že patří do skupiny vězňů, kteří dokáží takřka neomezenými způsoby manipulovat se svou krví a kvůli této schopnosti se z donucení stává gladiátorem v brutálních soubojích turnaje Carnival Corpse, jehož anonymní diváci platí za podívanou obrovské sumy peněz. Snaží se probojovat si svou cestu k záhadnému 'muži v červeném', který je právě tím, kdo může za ono křivé obvinění hlavního hrdiny. Podaří se mu projít sérií brutálních soubojů s o dost zkušenějšími vězni, očistit své jméno a odhalit jeho identitu? (Spike23)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Hees 

všechny recenze uživatele

Celkom dobré anime čo si vytvorí svoj vlastný svet a tam sa vlastne pohybuje náš nový hlavný hrdina. Toto anime si berie príklad z rôznych iných (príklady nájdete v komentároch iných užívateľov) a snaží sa nájsť ten správy mix toho čo by mohlo baviť a zaujať ľudí. Posadí hlavného hrdinu do nového sveta a ten sa tam musí rýchlo poobzerať, lebo inak zomrie čo je ako na navodenie atmosféry dostačujúce. Ako to vždy býva hlavný hrdina nie je slaboch, aj keď tomu všetko nasvedčuje, že by mal byť a prerod na NE slabocha bohužiaľ trvá veľmi krátko, lebo sa to musí stihnúť do dvanástich dielov. Pre ľudí čo videlo stovky anime toto nebude ten najlepší počin, zatiaľ čo tí čo nevideli nejaké "masterpiece" najlepšie anime si myslím, že pochutnajú na tomto anime určite. Čo je fajn tento svet, kde je hlavný hrdina uväznený je krutý a tak on sa musí zlepšovať naozaj rýchlo a tak isto nie je núdza o krv. Opening je naozaj veľmi kvalitný a možno by Deadman Wonderlandu svedčala väčšia porcia dielov. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Stejně jako hodně dalších anime se jedná o skvělou myšlenku s lehce horším zpracováním. První díly člověka nabudí a nadchnou, ale postupně jejich kvalita klesá. Zajímavé postavy u kterých by člověk stál o to, aby měly trochu více prostoru, ho zde samozřejmě nemají. Bohužel i celé anime končí tak, že vlastně ani pořádně nekončí. Pokud chce divák vědět, jak všechno dopadne, nezbývá nic jiného, než se zaměřit na mangu. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Deadman Wonderland mi přijde jako takový mladší bráška Elfen Liedu. Dosáhl jen o něco menší popularity a stejně jako on těží z vyšinutosti postav, vraždomatického alter ega hlavní, tajemné, jinak dětinské hrdinky a neustálého prolévání krve a slz. Snaha nechat vytéct na obrazovku obou kapalin co největší množství dosahuje takové úpornosti, až to chvílemi cvičí bránicí, obzváště v situaci, kdy jistá Mengeleová vlhne při provádění oftalmektomie. Tvůrci však zřejmě usilovali o to, abych byl zhrozen a šokován tou nelidskou bestií. +++++ Mezi krví přichází minutová traumata, která formují na léta osobnosti, aby se tyto v okamžiku náhlého prozření vlivem záblesku Gantova dobra mohly opět přepnout do svých opravdových, láskyplných já. Lidské duše v Deadman Wonderland jsou prostě klopné obvody, tu bistabilní, jindy monostabilní, ondy astabilní. Patetická sebeobětování, hysterická oplákavání mrtvých, umírajících i zraněných, psychopatické úsměvy záporáků... Všechno se to kolem mě valí, tu příliš rychle, tu příliš hlasitě a okatě, vždy tupě a prvoplánově. Vzalo mě to tak moc, že jsem nezvládl poslední díl. To se mi stává zřídka minout pouze jeden a i to cosi vypovídá - o seriálu, i o mně, přiznávám. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Vlajkonoš letošní první poloviny nové Anime sezóny není jen jejím nejlepším zástupcem ale také jedním z nejlepších seriálů co jsem dosud viděl.A vzhledem k tomu, že nové seriály jsou většinou spíš průměrné (nebo i horší), působí Deadman jako takový malý zázrak.Pozitiv je tolik, že ani nevím kde začít.Tak třeba příběh - promakané drama, s dotaženou pointou každého dílu, dabing je velmi dobrý, kresba skvělá, souboje cool a stylové, do toho místy velmi brutální scény + občas nějaká ta hezká slečna.Deadman Wonderland je dámy a pánové pecka těžkého kalibru, která je vymazlená po všech stranách a dotažená až téměř k dokonalosti.Tak a ted všichni zpět do Wonderlandu, za chvíli začíná Karneval mrtvých, kosti budou praskat, krev cákat na všechny strany, do toho pár uvědomělých a drsňáckých hlášek a pak budem vymýšlet jak utečem z tohohle pekelnýho místa.Abych tedy svůj oslavný koment ukončil, řeknu jen poslední větu...Jestliže jste ještě za brány Deadmenu Wonderlandu nenakoukli doporučuji to udělat co nejdřív, protože takhle vyjímečný seriál tu dlouho nebyl..Čístých 5* ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

Deadman Wonderland mi přišel jako kopírka. Od každýho anime trošku. Mirai Nikki, Naruto, Bleach, Elfen Lied... Ale kdybych to bral takhle u každýho anime, tak by bylo všechno hned horší. Hodnotim tak jak jsem se bavil. První a druhej díl byly peckový, pak už se to jen zhoršovalo.. Zajímalo mě, jak to zakončí a musim říct, že hrozně. ()

Galerie (347)

Reklama

Reklama