Reklama

Reklama

Deadman Wonderland

(seriál)
  • Japonsko デッドマン・ワンダーランド (více)
Trailer

Epizody(12)

Obsahy(1)

Student Ganta Igarashi byl odsouzen k trestu smrti za zločin, který nespáchal a byl poslán do nejnovějšího vězení Deadman Wonderland, vybudovaného na místě Tokya, které bylo zdemolováno zemětřesením (kvůli této události Ganta jako jeden z mála přeživších také přišel o většinu vzpomínek z dětství) a sloužícího jako zábavný park, kde každý návštěvník může sledovat každodenní snahu vězňů o přežití v mnohých hrách. Ganta po čase zjišťuje, že patří do skupiny vězňů, kteří dokáží takřka neomezenými způsoby manipulovat se svou krví a kvůli této schopnosti se z donucení stává gladiátorem v brutálních soubojích turnaje Carnival Corpse, jehož anonymní diváci platí za podívanou obrovské sumy peněz. Snaží se probojovat si svou cestu k záhadnému 'muži v červeném', který je právě tím, kdo může za ono křivé obvinění hlavního hrdiny. Podaří se mu projít sérií brutálních soubojů s o dost zkušenějšími vězni, očistit své jméno a odhalit jeho identitu? (Spike23)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

Deadman Wonderland mi přišel jako kopírka. Od každýho anime trošku. Mirai Nikki, Naruto, Bleach, Elfen Lied... Ale kdybych to bral takhle u každýho anime, tak by bylo všechno hned horší. Hodnotim tak jak jsem se bavil. První a druhej díl byly peckový, pak už se to jen zhoršovalo.. Zajímalo mě, jak to zakončí a musim říct, že hrozně. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Nebyť neuzavretého konca, nebyť uplakaného hlavného hrdinu, nebyť mnohých nedostatočne rozvinutých postáv, klišé a nedomyslených dier v scenári, by toto anime mohlo byť naozaj dobré. Animácia je celkom obstojná, soundtrack veľmi dobrý, nápad a súboje tiež, takže tu bol potenciál aspoň v nadpriemerný seriál, ktorý by bol naviac mixom Elfen Lied, Mirai Nikki, Naruta, Death Note apod. Bohužiaľ sa niečo niekde pokazilo, všetko sa postupne tvorcom rozpadlo z rúk a vo výsledku tak nemôžem inak, než to ohodnotiť dvoma hviezdami. ()

Reklama

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Moje rada zní: Nedívejte se na to. Klidně ale uposlechněte rad jiných. Obzvlášť pokud máte rádi ufňukané hlavní hrdiny, tragické minulosti nezajímavých vedlejších postav (na díl o té jediné zajímavé jsem se ještě nepodívala) a hlavní záporáky bez viditelných známek nějaké výraznější inteligence nebo vůbec čehokoli jiného, než psychické poruchy, která je zde nejspíš nakažlivá - nejpravděpodobněji přenosná krví. Jelikož se (téměř) na všem dá najít něco „pozitivního“, vyzdvihla bych zdejší atrakce, způsob, jak si vězňové sami ovlivňují podobu trestu. Kdyby se tvůrci drželi jen toho, a ten jakýs takýs růst našeho totálně good-for-nothing-hrdiny by se odehrával skrz tyto nelítostné, kruté a nezvratitelné události, snad bych ke konci těch dvanácti dílů nemusela tak trpět. Takhle je to pro mě totální nuda vyvolávající nutkání mlátit hlavou do stolu. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Stejně jako hodně dalších anime se jedná o skvělou myšlenku s lehce horším zpracováním. První díly člověka nabudí a nadchnou, ale postupně jejich kvalita klesá. Zajímavé postavy u kterých by člověk stál o to, aby měly trochu více prostoru, ho zde samozřejmě nemají. Bohužel i celé anime končí tak, že vlastně ani pořádně nekončí. Pokud chce divák vědět, jak všechno dopadne, nezbývá nic jiného, než se zaměřit na mangu. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Deadman Wonderland mi přijde jako takový mladší bráška Elfen Liedu. Dosáhl jen o něco menší popularity a stejně jako on těží z vyšinutosti postav, vraždomatického alter ega hlavní, tajemné, jinak dětinské hrdinky a neustálého prolévání krve a slz. Snaha nechat vytéct na obrazovku obou kapalin co největší množství dosahuje takové úpornosti, až to chvílemi cvičí bránicí, obzváště v situaci, kdy jistá Mengeleová vlhne při provádění oftalmektomie. Tvůrci však zřejmě usilovali o to, abych byl zhrozen a šokován tou nelidskou bestií. +++++ Mezi krví přichází minutová traumata, která formují na léta osobnosti, aby se tyto v okamžiku náhlého prozření vlivem záblesku Gantova dobra mohly opět přepnout do svých opravdových, láskyplných já. Lidské duše v Deadman Wonderland jsou prostě klopné obvody, tu bistabilní, jindy monostabilní, ondy astabilní. Patetická sebeobětování, hysterická oplákavání mrtvých, umírajících i zraněných, psychopatické úsměvy záporáků... Všechno se to kolem mě valí, tu příliš rychle, tu příliš hlasitě a okatě, vždy tupě a prvoplánově. Vzalo mě to tak moc, že jsem nezvládl poslední díl. To se mi stává zřídka minout pouze jeden a i to cosi vypovídá - o seriálu, i o mně, přiznávám. ()

Galerie (347)

Reklama

Reklama