Reklama

Reklama

Čaroděj a bílý had

  • Čína It's Love (více)
Trailer 1

Režisér Ching Siu-Tung natočil podle staré čínské legendy fantasy film o bylinkáři, který se zamiluje do tisíc let starého bílého hada vydávajícího se za ženu. Jet Li hraje roli kouzelníka, jenž odhalí hadovu pravou identitu a bojuje o záchranu mužovy duše. (Canal+ Action)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (48)

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem čekal na fantasy film plný kouzel, magie a soubojů, jenže čeho je moc, toho je příliš. Kouzel je tu požehnaně, ale čím dál ve filmu, tím větší průšvih, nemluvě o tom že by se ve smyslu zákonu gravitace, musel pan Newton v hrobě otočit a možná se zahrabat o dva metry hlouběji. Ale jinak je to v pohodě, prostě taková pohádka o lásce, plná magie a akce.60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Šílené digitální triky, to není úplně něco, co bych čekal od čínského filmu, který mě v posledních letech dostal spíše triky klasickými, hlavně oním krásným létáním při soubojích. Jenže hned v úvodu to do nás snímek pustí digitálně naplno a nevypadá to pěkně. Ani Jet Li v tom digitálním světě nevypadá dobře. Ty digitální efekty prostě nejsou hezké a z takového filmu se pak vytváří sci-fi kouzlo. Zvířátka tomu moc nepomáhají, když mluví i pod vodou. Přeplácané a ani zde nejsou dobré bojové scény. Je to bez nápadu a nesnaží se to být ani moc čínské. ()

Reklama

LihO 

všechny recenze uživatele

Perfektné grafické spracovanie kúziel... zábery s efektami dodatočne nerozmazávali, takže sú ostré a celkom prirodzene pôsobiace, vďaka čomu sa na väčšinu efektov veľmi príjemne pozeralo. Geniálna hudba a sympatické obsadenie tiež spravili svoje, takže tvorcovia nasadili latku veľmi vysoko už v prvých minútach... Neskôr sa to však mení na absurdnú rozprávku o démonoch a akejsi krajine zázrakov, v ktorej pobehujú hovoriace zvieratá, nad čím som sa nedokázal povzniesť nech som sa snažil akokoľvek... Takže po skvelom úvode obrovské sklamanie... V druhej polovici sa tvorcovia zúfalo snažili emocionálne zapôsobiť na diváka, čo sa im vôbec nedarilo a v mojom prípade to skončilo smiechom na scenári, ktorý bol plný klišé úchylností. Hlavne, že som sa celkom bavil :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LIDSKÝ ŽIVOT JE KRÁTKÝ A OPRAVDOVÁ LÁSKA JE VZÁCNÁ.“...,,ALE TO NEBYLA JEHO VOLBA. TY SIS JEHO LÁSKU VZALA SAMA.“...,,CO NA TOM ZÁLEŽÍ. JE SE MNOU ŠŤASTNÝ“........ /// V Číně přestaly frčet ,,Rom-Kom“a sága o Stmívání je prej debilní (říkal Jet Li, že málo romantiky. Nebo akce?) Oslovili dvě hadice, králíka, myš a želvu (tý chvíli trvalo, než se vymáčkla) a rozhodli se, že těm Amíkům ukážou, jak zacházet s kouzly, fantasií, a bojem (ano i sexem, ale to musíš vole na jinej server...). Jet Li lítá, čaruje, vymítá, silou vůle bourá baráky a vrhá kolem sebe a na všechno silová pole. Kung-Fu? Jo, šlo kolem, ale radši zapomeňte. Místo šípů lítaj hadi - ano CGI efekty jsou uspokojivé a VZTAHY MEZI LIDMI A DÉMONY NEMOHOU PŘINÉST NIC DOBRÉHO. Romantická fantasy POHÁDKA s asijsky ,,zvláštním“ ponaučením, zamyšlením a romantickým (ano, zase to slovo!) koncem. BUDDHA AMITABHA, to ostatní už nechám na vás, ale než mý 3* zatratíte upozorňuju, že ta záplava efektů se mladýmu líbila! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Marně sháním mantru, jenž by překazila hříšnou a ďábelsky svůdnou tantru. 2.) Zjistím, že nejen Malá mořská víla chtěla poznat lidskou lásku. 3.) Thx za titule ,,petka“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Triky nejsou na nejlepší úrovni, to mi nevadilo. Je to krásná romance, opravdu krásná, s hezkou hudbou a krásnou atmosférou. Ale moc utahané, a hlavně mě absolutně dorazil konec. S velkým finále a obrovsky špatným závěrem. Celý film něco kopíruje a konec nemůže nechat tradiční? Nemůžu říct, že bych litoval shlédnutí, ale podruhé to nehrozí. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (3)

  • O hlavní mužskou roli Xu Xiana usilovala zpočátku celá čtveřice herců, Ethan Juan, Peter Ho, Mark Chao a Raymond Lam. Ten roli nakonec i získal. Ethan Juan a Mark Chao nicméně v pozdějším prohlášení uvedli, že se filmové role vzdali na základě své vlastní nízké popularity na čínském území. Vizáž Petera Ho dle prohlášení nakonec neodpovídala filmařským představám. O roli tak přestal v tehdejší době usilovat rovněž i on. (Conspi)
  • Filmové natáčení odstartovalo 16. 11. 2011. Tehdy ještě nesl snímek název Madame White Snake. Během oficiální tiskové konference v době filmové produkce se objevilo filmové logo s alternativním názvem snímku, It's Love. Nicméně nebyl zanechán ani ten, neboť krátce na to, v době potvrzení oficiálního filmového distributora, snímek převzal název The Sorcerer And The White Snake. Na DVD nosičích snímek nicméně vyšel pod dalším názvem, The Emperor And The White Snake. (Conspi)
  • Snímek čerpá z tradičního čínského legendárního příběhu "The Legend Of The White Snake", který se dlouho před jakýmkoliv literárním záznamem předával jen v ústní podobě. Do této doby se legendární příběh dočkal značného množství divadelních, televizních i filmových zpracování; Green Snake (1993), Madame White Snake (1962), Madame White Snake (2005) a dalších. (Conspi)

Reklama

Reklama