Reklama

Reklama

Mexická jízda

  • Mexiko Y tu mamá también (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julio a Tenoch jsou stejní jako většina sedmnáctiletých kluků: vzájemné přátelství je pro ně posvátné, diktát hormonů možná ještě posvátnější. Jejich nespoutaná jízda životem však má svoji konečnou zastávku, a tou je dospělost. Během slavnostního odpoledne, kterého se oba účastní se svými rodinami, potkávají Luisu, vdanou osmadvacetiletou Španělku, a začnou ji svádět s nadhledem a lehkostí, která odpovídá jejich povahám a věku. Jen tak z legrace pozvou svou osudovou ženu na výlet na nádhernou pláž Boca del Cielo; přitom ovšem nemají tušení, zda takové místo vůbec existuje. Luisa navštíví lékaře, který má pro ni špatné zprávy. Žena následně příjme nabídků překvapených mladíků, a všichni tři se spolu vydají na cestu. Možná nevědí kam dojedou, ale určitě na tuhle jízdu nezapomenou. Zbytky přátelství a chlapecké nevinnosti totiž mizejí ve zpětném zrcátku

Režisér Alfonso Cuarón a kameraman Emmanuel Lubezki (kteří spolu natočili pozoruhodné filmu MALÁ PRINCEZNA a VELKÉ NADĚJE) ve velmi citovém a otevřeném road-movie MEXICKÁ JÍZDA kombinují smysl pro obrazovou poetiku s nevázaným humorem, erotikou i smutkem. Vyprávějí příběh o zážitcích, jaké přicházejí jen jednou za život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Terminus 

všechny recenze uživatele

Julio a Tenoche si před starší Tenochovou sestřenicí vymýšlejí, že pojedou na výlet do „Nebeské brány“. Když se však dívka neočekávaně ozve, že by též ráda jela, vydají se na cestu. Na první pohled teenagerská zábava, jíž dominují řeči o sexu a sex samotný, při bližším ohledání nesmírně upřímný film se sociálním přesahem a závěrečným odhalením, které změní pohled na veškeré zdánlivě banální řeči i činy hrdinů. „Celé Mexiko čiší životem!“, říká Ana a není od věci říci, že velmi živoucí je i tento film. Vynikne i kamera Emmanuela Lubezkiho, který se uplatnil v Hollywoodu nasnímáním několika výtvarně opulentních filmů (Ospalá díra, Řada neuvěřitelných příhod). Snad to bylo pochopení pro mladého diváka, které Cuarónovi vyneslo zakázku režírovat ceněného Harry Pottera a vězně z Azkabanu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bezdějová road-movie, ve které je nesmírně cítit totální herecké oddání se a zapálení od tria ústředních hrdinů. Dva mexičtí mladíci vymění úrodné klíny vstřícných vrstevnic za zralou Španělku a vydají se za příběhem, který tepe životem. Výlet kamkoliv, sexuální napětí, poznání, které bolí. A ta kamera..!! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $13,839,658Tržby Celosvetovo $33,616,692║ Cuarón je moc nadaní režisér a vie sa šikovne obracať a z nie moc pútavej a drsne podanej témy dokáže vytrieskať maximum, len škoda že mňa takéto hormonálne búrenie mladíkov až tak nezaujalo. Ale uznávam svoje kvality to má, aj keď si ich nedokážem doceniť hodnoteným. /60%/ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Krásne otvorený a úprimný film o priateľstve, sexe a živote. Neobvykle autentická, pekná a občas riadne dusná erotika, šokujúco skvelé herecké výkony predovšetkým dvoch mladých chalanov a vôbec bravúrne vykreslenie psychológie. Smutný epilóg mi prišiel trochu rozporuplný - na jednu stranu dal hlbší rozmer tomu, čo sa udialo (a poriadne ma zasiahol), na druhú nebol pre skvelý dojem z filmu potrebný a v podstate iba narušil jeho pozitívnu náladu a chuť do života. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Alfonso Cuarón, Carlos Cuarón .. Zajímavá road movie, kde nakonec každý spal s každou.. Jejich ani její "desatero" není nakonec dodrženo. Bla bla... Ale v situaci v jaké byla Luisa bych asi udělal to samé, vše nechal za sebou a ty poslední dny si také užil! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (20)

  • Film byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší původní scénář a na Zlatý glóbus v kategorii Nejlepší cizojazyčný film. (Rosalinda)
  • Tenocha měl hrát Isaac Sánchez. Jelikož mu ale bylo v té době 16 a scénář obsahoval výrazné sexuální scény, bylo nakonec rozhodnuto o obsazení staršího herce. (džanik)
  • V jednej zo scén Julio (Gael García Bernal) opľuje okno na zadných dverách auta. V jednom z nasledujúcich prestrihov tej istej scény je sklo už opäť čisté. (GTS_PUNK)

Související novinky

Oskar leze

Oskar leze

05.07.2006

Takhle se u nás doma říká, když z temné oblačné oblohy vykoukne na svět zlaté sluníčko. No, a tentokrát vykouklo na svět filmu a jeho nejprestižnějšího ocenění. Pravidla, na jejichž základě jsou do… (více)

Luna mezi hvězdami

Luna mezi hvězdami

06.02.2005

Příjmení má stejné jak básnické označení měsíce a jeho hvězdný potenciál stoupá, ale dosti astrologie. Mexičan Diego Luna zůstává věrný své mateřštině. Ve filmu TU VIDA EN 65 MINUTOS, jehož natáčení… (více)

Reklama

Reklama