Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

mm13 

všechny recenze uživatele

Vypilovaný scenár a chápajúca réžia, ktorá sa nikam neponáhľa a na nič netlačí, sú viac než solídnym základom pre herecké výkony, ktoré dnes tvoria asi najživotaschopnejšiu zložku celého filmu. Robert Carlyle a spol. pôsobia ako najzohratejšia kapela, v ktorej každý podáva mimoriadny (a odvážny!) individuálny výkon, nikto však nevyčnieva. Je to reťaz podnetov a reakcií, stopercentne kolektívna záležitosť, odovzdaná služba celku. Poctivo odskúšané, pred kamerou potom presné a suverénne až tak, že je priestor a čas koreniť to drobnými, takmer nepostrehnuteľnými improvizáciami, ktoré celý tento malý-veľký príbeh ešte viac poľudšťujú. V tejto rovine neopozerateľné. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se na Do naha! znovu podívala a radostně zvedám hodnocení na plný počet. Patří do kategorie filmů, které vnímáme jinak v mládí a jinak po už nějakých těch vlastních životních zkušenostech. Zajímavé, co všechno se vešlo do, dnes nemyslitelných, filmových 88 minut, že? Moc pěkný film. Jestli je to přímo komedie, nevím, ale je to natolik příjemně laskavé, citlivé a ulítlé, že to jednoho snadno odzbrojí a člověk těm zoufalým chlapům, kteří jsou většinou mimo rytmus, z celého srdce fandí! Mimochodem Robert Carlyle je v civilu velký sympoš! ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Ten film není moc originální, pouze netradičním způsobem upravuje tradiční šablonu, přičemž přebírá všechen ten zbytečný patos, to otcovsko-synovské usmiřování, to váhání až do poslední chvíle, ten Happy End. Ale tohle všechno je v podání party britských ztroskotanců moc fajn a vlastně mi to nevadilo zdaleka tolik jako u x podobných filmů. Je tady přiměřené množství milého humoru, přiměřené množství humoru méně milého a navrch dávka skvělých hereckých kreací. Jenom sociální podtext mohl být výraznější a film tím pádem smutnější, ale na druhou stranu – v životě je i tak smutku až dost. 80% Zajímavé komentáře: kleopatra, Jordan ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Tragikomedie, která z příběhů pár zoufalců živořících v britské obdobě severočeské hnědouhelné, Sheffieldu, a z jednoho nedůstojného nápadu, jak přijít k pár librám, dokázala vykřesat skvost. Moje srdcovka, asi díky Carlylovi a Addymu, s nezapomenutelným ansámblem, Koněm, chozením po zdi a hitem "You Sexy Thing". Aneb nikdo si z hrozné situace nezaměstnaných a dělnické třídy neumí dělat srandu tak jako Angláni ;). ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý slúži ako trefná analýza spoločenského úpadku v rodine a v zamestnaní podaná typicky anglickým spôsobom, ktorý je plný nečakaného humoru a vieryhodných postáv. Celý tento film je vlastne postavený na veľmi banálnej zápletke, ktorá nevybočuje zo svojho smerovania ale ktorú neskutočne obohacujú dobre napísané a zahrané postavy, z ktorých sú najvýraznejšie dva charaktery v podaní Roberta Carlyleho a Toma Wilkinsona. Inak sa jedná o veľmi pohodový filmík, ktorý dýcha uvoľnenosťou a ktorý podáva sociálne ťažké témy tým najneskutočnejším a hlavne nadmieru odľahčeným spôsobom. Nie je to dokonalé, ale rozhodne sa pri tom nudiť nebudete. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Pracovní název filmu byl Eggs, Beans and Chippendales. (salamandrr)
  • Steve Huison (Lomper) svoje červené kožené tangá z filmu venoval do aukcie na pomoc organizácii pre duševné zdravie. (Raccoon.city)
  • Ve scéně, kdy hlavní postavy sledují snímek Flashdance (1983), říká David (Mark Addy): "Doufám, že tancuje líp než svářuje! Je to jak ohňostroj. Příliš acetylénu. Ty sváry nic nevydrží." Na obrazovce ale jasně vidíme, že ve filmu Flashdance (1983) hlavní hrdinka svařuje elektrickým obloukem, kde se acetylén nepoužívá. (Kaufman)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama