Hrůza v Connecticutu 2: Duch Georgie

• USA The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia (více)
Trailer

Mladá rodina se přestěhuje do historického domu v Georgii, aby se následně všichni její členové bolestně přesvědčili, že nejsou jeho jedinými obyvateli. Velmi záhy se ocitají uprostřed děsivého tajemství, svědčícího o přítomnosti zla, připraveného odstranit každého, kdo se mu připlete do cesty. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

George Stobbart

všechny recenze uživatele

Pokračovanie kvalitného duchárskeho kúsku je podľa očakávania o niečo slabšie, no stále sa našťastie jedná o dobrý horor. Mladá rodinka sa nasťahuje do starého baráku, kde postupne zisťujú, že tu s nimi prebýva ešte niečo ďalšie. Začnú sa zjavovať duchovia, diať podivnosti a je iba na nich, aby si to dali dokopy a niečo vymysleli, ak chcú prežiť. Čo samozrejme tak rýchlo nebude, veď o čom by to potom bolo. Našťastie to vôbec nenudí, je to pekne natočené a na diváka tu čakajú nejaké tie ľakačky, duchárske výjavy, kvalitné masky a efekty, tradične hlasné zvuky, ale aj porcia slušnej atmosféry a sympatickí herci. Ja som teda spokojný; duchárčinám až tak nefandím, no toto bolo fajn a určite sa pozriem aj na tretie pokračovanie, ktoré sa už pripravuje. ()

Bloody13

všechny recenze uživatele

Klasický případ "sequelu", který s původním filmem nemá absolutně nic společnýho, jen si skrz jinou značku chce pojistit úspěch. Duchové z Georgie však působí oproti těm z Connecticutu mnohem víc nedočkavěji: divákům se zbrkle ukazují hned od první minuty a už se nepřestanou srát do každého druhého záběru. Někoho sice může těšit velká spousta lekaček, ale film tím zákonitě ztrácí na překvapení a atmosféře. Na druhou stranu je to hezky natočený, má to pěkný masky a kupodivu ani FX nejsou vyloženě průser. Navíc závěrečná třetina pak slušně graduje. Takže nakonec za tři, i když s odřenýma ušima. ()

EvilPhoEniX

všechny recenze uživatele

Né tak špatný, jak jsem čekal.. Je to poměrně svižná Duchařina, ve které se pořád něco děje,tak jsem se naštěstí nenudil. Pochválil bych zvukovou a technickou stránku, která mně neurazila, ale Proč se film odehrává v Georgii a né v Connecticutu mi hlava nebere! Film bych doporučil spíše Slečnám závislým na Duchařinám, ty by mohly slušně Hopsat radostí. ()

J*A*S*M

všechny recenze uživatele

Nemá to nic společnýho s příběhem prvního dílu, ba co víc, nemá to nic společného s Connecticutem jako takovým. Jasně, pokračování značky je pokračování značky, ale to by byl opravdu takový problém, aby sequel pojmenovali jednoduše - The Haunting in Georgia (původně se to tak jmenovat mělo)? V tomhle stylu by pak mohli vesele pokračovat u dalších 48 dílů. Je to prkotina, ale svým způsobem mě tahle nelogika strašně vytáčí. Povídky z Čech 2: Co se stalo v Belgii. OMG. /// No, ale k věci. Líbilo se mi to tak zhruba na hranici dvou a tří hvězdiček, ale protože o třídu lepšímu prvnímu dílu jsem svého času dal jen silnější trojku, musím sáhnout k nižšímu hodnocení. Režisér je celkem snaživý, řemeslně film obstojí, člověk se nenudí. Možná je té snahy o strašení až příliš, neustálé ukazování duchů (kteří tu sami o sobě nijak děsiví nejsou) se v souvislosti s mikroflashbacky a střídáním barevných filtrů po pár desítkách minut zají a po dalších pár desítkách minut začne otravovat. Ale kecal bych, kdybych říkal, že to vůbec nefunguje. Sem tam funguje. Nejzásadnější výtkou ovšem je, že je to celé dosti hloupé. A zcela neoriginální (a to nechci žádný zázraky, stačilo by mi něco podobně nápaditýho jako ta "ektoplazma" z jedničky). Škoda, stačilo málo a byl bych vyloženě příjemně překvapenej. Čekal jsem to mnohem horší. ()

ricci.s

všechny recenze uživatele

O triedu slabšie ako kvalitná jednotka, ale vlastne som to aj čakal. Zápletka je veľmi podobná ako v prvej časti (rodinka, domček, duchovia, kostlivci atď.), akurát na inom mieste a s inými postavami, čo by až tak nevadilo, ale v tomto prípade si myslím, že platí, že menej je niekedy viac. Tie efekty, masky a duchárske scény boli síce spracované pekne, a duchov ukazovali omnoho častejšie, čiže dalo by sa povedať, že táto časť pôsobí omnoho akčnejším a svižnejším tempom, no atmosféra pokrivkáva, a to poriadne. Tento horor podľa mňa nevydesí, ani keby sa postavil na hlavu, pretože technicky je síce nakrútený na výbornú, ale to množstvo flashbackov, prehnane rýchly strih v akčnejších pasážach či neustále striedanie kamerových filtrov ma štvalo ako už dlho nič. Odporúčať to myslím môžem, pretože herci to nepokazili a nájde sa tu aj pár ľakačiek, ale oproti naozaj vydarenej jednotke je to pre mňa sklamanie, keďže duchárskym hororom fandím viac než dosť. ()

• Na začiatku filmu sedí mama na posteli a v kúte miestnosti vidí ducha. Pri zábere na jej tvár vidno, že ma červené oči a tečú jej slzy. V ďalšej scéne, keď vojde jej dcéra do izby, má už oči normálne a suché. (DJ Rocco iNc)
  • Příběh byl publikován také na Discovery Channel pod názvem A Haunting in Georgia a v knize „The Veil: Heidi Wyrick's Story“. (ARI50)
  • Příběh je založen na skutečné události rodiny Wyrick z Ellerslie, Georgia. (ARI50)