Tom ElkinsScénář:
David CoggeshallKamera:
Yaron LevyHudba:
Michael WandmacherHrají:
Abigail Spencer, Chad Michael Murray, Katee Sackhoff, Emily Alyn Lind, Cicely Tyson, Wayne Pére, Grant James, Morgana Shaw, Andrea Frankle (více)Obsahy(2)
Mladá rodina se přestěhuje do historického domu v Georgii, aby se následně všichni její členové bolestně přesvědčili, že nejsou jeho jedinými obyvateli. Velmi záhy se ocitají uprostřed děsivého tajemství, svědčícího o přítomnosti zla, připraveného odstranit každého, kdo se mu připlete do cesty. (oficiální text distributora)
Videa (2)
Pokračovanie kvalitného duchárskeho kúsku je podľa očakávania o niečo slabšie, no stále sa našťastie jedná o dobrý horor. Mladá rodinka sa nasťahuje do starého baráku, kde postupne zisťujú, že tu s nimi prebýva ešte niečo ďalšie. Začnú sa zjavovať duchovia, diať podivnosti a je iba na nich, aby si to dali dokopy a niečo vymysleli, ak chcú prežiť. Čo samozrejme tak rýchlo nebude, veď o čom by to potom bolo. Našťastie to vôbec nenudí, je to pekne natočené a na diváka tu čakajú nejaké tie ľakačky, duchárske výjavy, kvalitné masky a efekty, tradične hlasné zvuky, ale aj porcia slušnej atmosféry a sympatickí herci. Ja som teda spokojný; duchárčinám až tak nefandím, no toto bolo fajn a určite sa pozriem aj na tretie pokračovanie, ktoré sa už pripravuje. ()
Klasický případ "sequelu", který s původním filmem nemá absolutně nic společnýho, jen si skrz jinou značku chce pojistit úspěch. Duchové z Georgie však působí oproti těm z Connecticutu mnohem víc nedočkavěji: divákům se zbrkle ukazují hned od první minuty a už se nepřestanou srát do každého druhého záběru. Někoho sice může těšit velká spousta lekaček, ale film tím zákonitě ztrácí na překvapení a atmosféře. Na druhou stranu je to hezky natočený, má to pěkný masky a kupodivu ani FX nejsou vyloženě průser. Navíc závěrečná třetina pak slušně graduje. Takže nakonec za tři, i když s odřenýma ušima. ()
Né tak špatný, jak jsem čekal.. Je to poměrně svižná Duchařina, ve které se pořád něco děje,tak jsem se naštěstí nenudil. Pochválil bych zvukovou a technickou stránku, která mně neurazila, ale Proč se film odehrává v Georgii a né v Connecticutu mi hlava nebere! Film bych doporučil spíše Slečnám závislým na Duchařinám, ty by mohly slušně Hopsat radostí. ()
Nemá to nic společnýho s příběhem prvního dílu, ba co víc, nemá to nic společného s Connecticutem jako takovým. Jasně, pokračování značky je pokračování značky, ale to by byl opravdu takový problém, aby sequel pojmenovali jednoduše - The Haunting in Georgia (původně se to tak jmenovat mělo)? V tomhle stylu by pak mohli vesele pokračovat u dalších 48 dílů. Je to prkotina, ale svým způsobem mě tahle nelogika strašně vytáčí. Povídky z Čech 2: Co se stalo v Belgii. OMG. /// No, ale k věci. Líbilo se mi to tak zhruba na hranici dvou a tří hvězdiček, ale protože o třídu lepšímu prvnímu dílu jsem svého času dal jen silnější trojku, musím sáhnout k nižšímu hodnocení. Režisér je celkem snaživý, řemeslně film obstojí, člověk se nenudí. Možná je té snahy o strašení až příliš, neustálé ukazování duchů (kteří tu sami o sobě nijak děsiví nejsou) se v souvislosti s mikroflashbacky a střídáním barevných filtrů po pár desítkách minut zají a po dalších pár desítkách minut začne otravovat. Ale kecal bych, kdybych říkal, že to vůbec nefunguje. Sem tam funguje. Nejzásadnější výtkou ovšem je, že je to celé dosti hloupé. A zcela neoriginální (a to nechci žádný zázraky, stačilo by mi něco podobně nápaditýho jako ta "ektoplazma" z jedničky). Škoda, stačilo málo a byl bych vyloženě příjemně překvapenej. Čekal jsem to mnohem horší. ()
O triedu slabšie ako kvalitná jednotka, ale vlastne som to aj čakal. Zápletka je veľmi podobná ako v prvej časti (rodinka, domček, duchovia, kostlivci atď.), akurát na inom mieste a s inými postavami, čo by až tak nevadilo, ale v tomto prípade si myslím, že platí, že menej je niekedy viac. Tie efekty, masky a duchárske scény boli síce spracované pekne, a duchov ukazovali omnoho častejšie, čiže dalo by sa povedať, že táto časť pôsobí omnoho akčnejším a svižnejším tempom, no atmosféra pokrivkáva, a to poriadne. Tento horor podľa mňa nevydesí, ani keby sa postavil na hlavu, pretože technicky je síce nakrútený na výbornú, ale to množstvo flashbackov, prehnane rýchly strih v akčnejších pasážach či neustále striedanie kamerových filtrov ma štvalo ako už dlho nič. Odporúčať to myslím môžem, pretože herci to nepokazili a nájde sa tu aj pár ľakačiek, ale oproti naozaj vydarenej jednotke je to pre mňa sklamanie, keďže duchárskym hororom fandím viac než dosť. ()
- Na začiatku filmu sedí mama na posteli a v kúte miestnosti vidí ducha. Pri zábere na jej tvár vidno, že ma červené oči a tečú jej slzy. V ďalšej scéne, keď vojde jej dcéra do izby, má už oči normálne a suché. (DJ Rocco iNc)
- Příběh byl publikován také na Discovery Channel pod názvem A Haunting in Georgia a v knize „The Veil: Heidi Wyrick's Story“. (ARI50)
- Příběh je založen na skutečné události rodiny Wyrick z Ellerslie, Georgia. (ARI50)