Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (562)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Vyrazil jsem za borovicový háj, ale nějak mne to tam emocionálně nevcuclo, nýbrž mne to začalo nudit a vydrželo to celý dlouhý čas. Sice se mezi tím mihla slušná jízda na motorce, zahoupaly se kozičky Evy Mendes a proběhlo trochu i u nás dobře známé policejní korupce, ale zkrátka se mi nelíbilo ve světě, kde za stejný čin hrozí 15 let nebo jeden den vězení. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Iñárritovina v podobě filmového Kinder Surprise; také nabízí hned tři (ne)sourodé věci v jednom balení. Ohromně silné v mnoha aspektech; od detailů "nosí ošuntělá trika naruby" až po budování hutné atmosféry. Co poněkud kazí nadšení je třetí akt, který sice sám o sobě špatný není, ale i tak se krčí hluboko ve stínu úvodních dvou. Je totiž schématický, dlouho dopředu čitelný a poněkud školometský. Což vzhledem k tomu, že by měl kruh uzavírat je poněkud nešťastné. Poněkud hodně. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $21,403,519Tržby Celosvetovo $44,400,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Gosling to rozbehne, Cooper pekne zavŕši, komorná dráma z dvojtvárnym zrkadlom, ktorá sa miestami dokáže pekne zvŕtať a niektorý herci(Cooper, Mendes) až na nespoznanie iný /80%/ __moja recenzia ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výtečně zahrané a nenápadně, avšak naprosto jistě, zrežírované. Ta scénáristická roztříštěnost a rozdělení filmu na tři částí ovšem snímku příliš nepomáhá a to zvláště díky tomu, že ta poslední část je bohužel nejslabší. Nenabídne totiž to správné emotivní vyvrcholení a bohužel jen tak vyšumí do ztracena. U výkonu Ryana Goslinga se ovšem zase nedá nešetřit superlativy a je až obdivuhodné, jak Bradley Cooper herecky roste s každým dalším filmem. 70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Luke predvádza v cirkuse špeciálne, nebezpečné vystúpenie na motorke. Žije od desiatim k piatim spôsobom kočovníka bez vyhliadky svetlej budúcnosti. Potom ako zistí, že je otcom dieťaťa krásnej milenky, rozhodne sa radikálne zmeniť spôsob života. Náhodné stretnutie s osamelým automechanikom mu ponúka riešenie jeho situácie. Vykrádanie bánk však potrebuje čistú hlavu a disciplínu. Dokáže sa Luke na vzdory ťažkému osudu dostatočne ovládať?? Dráma skladajúca sa z troch príbehov, ktoré sa navzájom ovplyvňujú a následne na seba nadväzujú. Za každú cenu som sa snažil vcítiť do každej z postáv. Pri niektorej sa mi to podarilo viac, pri inej zas menej. Nemôžem povedať, že by ma tento snímok v celkovom súčte emocionálne nezasiahol, ale nemal som pocit, že sledujem film, ktorý by mi prišiel hodnejší vyššieho ako priemerného hodnotenia. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Podle Ryana Goslinga byly všechny scény, ve kterých jeho postava vykrádala banky, natočeny na první pokus. (Dr Lizal)
  • Ben Mendelsohn improvizoval, když řekl větu: "Jestli budeš řídit jako blesk, narazíš jako hrom," která nebyla ve scénáři. (Dalfor)
  • První motocykl, na kterém se hlavní hrdina objevuje, je SUZUKI DR-Z400S. Druhý motocykl je Honda XR600. (Max_FX)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama