Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (562)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už po stý krát sa mi potvrdilo, že o niektorých filmoch je najlepšie vopred vôbec nič nevedieť. Myslím tým absolútne nič. Iba si pozrieť hodnotenie a žáner. Pretože až potom môže byť človek mierne šokovaný dejovými zvratmi a celkovou stavbou scenára, ktorý je celkom originálny a zaujímavo si zahráva s tým, kto je vlastne hlavná postava príbehu. V tomto prípade je to zložitejšie, pretože sa vlastne nejedná o jeden príbeh, ale viacero a nie sú rozprávané na preskáčku, ako sme si už stihli za posledných 15 rokov zvyknúť. Potom mi ani nevadilo, že režisér si nie je stopercentne istý, čo chce presne povedať, ako má jeho film vyznieť a že po 140tich minútach by mal byť divák o niečo viac emocionálne zasiahnutý celou touto scenáristickou konštrukciou plnou dôležitých postáv so známymi ksichtami. Čudujem sa, že taký Ray Liotta, z ktorého tu ide hrôza až na strechu, nebol ešte naverbovaný do pokračovaní Expendables. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jak popis filmu na zadní straně krabičky od DVD, tak i popis zde na CSFD, jsou podle mého docela dost zavádějící. Někdy mívám u popisů některých filmů pocit, že buď dotyčný pisatel onen film pořádně neviděl, nebo není schopný v jeho popisu zachytit to podstatné. A to je velká škoda, protože potenciální divák pak může film zavrhnout s myšlenkou, že jde o tuctový příběh a že to není tématika, která by ho zajímala. Ani Za borovicovým hájem není obyčejný akčňak nebo snad kriminálka o tom, jak lupič a policista svádějí "nemilosrdný souboj". Ve skutečnosti je to film o těch lidech samotných - o jejich záměrech, svědomí, dobrých i špatných životních volbách, které ovlivňují životy ostatních... o karmě, která se (jak se zdá) může přenést na další generaci. Až dokud se kruh neuzavře. Nechci toho prozrazovat příliš mnoho, ale každopádně jde o mnohem zajímavější a hlubší film, než napovídá jeho popis. A rozhodně nejde jen o Ryana Goslinga (Luka), přestože z jeho umístění na filmovém plakátě uprostřed bychom soudili, že je to především příběh o něm... Ne ne, tohle není jen tak ledajaký tuctový film. A je třeba pamatovat, že jen protože je člověk kriminálník, tak to nemusí znamenat, že je v jádru špatným člověkem, stejně jako policista nemusí být nutně tím nejctnostnějším dobrákem. O tom všem film je. O reálných nedokonalých lidech a jejich činech, které si nesou s sebou. Konec se mi obzvlášť líbil. Právě proto, jak film klame tělem, jsem byla o to víc mile překvapena. ~(4,2)~ ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ryan Gosling shodil tu svou hustou bundu, kterou nosil v Řidičovi a vyměnil ji za odrbaná trička nošená naruby a ta s potiskem Metallicy. Parádní fáro zase vyměnil za těžkotonážní motocykl. Do toho si nechal potetovat většinu své nabušené muskulatury. A samozřejmě si opět část filmu ukradl zcela pro sebe. Snímek by se dal rozdělit na tři části a vlastně neprobíhal vůbec tak, jak jsem si myslela, že bude. Předpokládala jsem, že by se zde mohla odehrávat mistrovská hra ve stylu Nelítostného souboje. Společné setkání Ryana a Bradleyho však netrvá dohromady snad ani minutu. Takže, první část je "One Man Show" pana Goslinga, v níž mu zdatně sekunduje Ben Mendelsohn (kurňa ta chemie mezi nima...:), v té druhé se o to pokouší Bradley Cooper za doprovodu Raye Liotty a v té třetí mě zase dostal Dane DeHaan. Ten kluk má sakra něco do sebe a tím svým zfetovaným výrazem ve tváři mi opět, po tom, co jsem s ním viděla Kroniku, připomínal mladého DiCapria v Basketbalových denících. Co se týče nějakého toho porovnání hereckých schopností pánů Goslinga a Coopera, zcela souhlasím s jedním příspěvkem uveřejněným na IMDb. Dotyčný se vyjadřoval, že ve scéně, kdy Luke pláče při křtu svého synka v kostele měl pocit, jako, že se dívá na člověka, který "normálně" brečí (já dokonce měla pocit, že začnu brečet s ním:) A závěrečná scéna v lese, kdy pláče Avery mu přišla, jako by sledoval herce, jak pouze hraje svůj part. A přesně tak to přišlo i mně. Herecky má Ryan rozhodně navrch, především v uvěřitelnosti a přirozenosti emocí. Bradley se sice snaží, ale zatím veškeré emocionálně vypjaté momenty, v nichž jsem ho v dramatech viděla, mi přišly "hrané" a strojené. Ale co, třeba se jednou dokáže vypracovat i na ten herecký vrchol, kdy v něm nebudu vidět jen toho krásného modrookého muže, ale především výborného herce. V komediích nikdy nezklame, tam mu jeho part věřím, ovšem v dramatických rolích si jím ještě jistá nejsem. Celkově je The Place Beyond the Pines osobitým a velmi atmosférickým dílem s úchvatnou hudební stránkou. Mezi můj nový objev patří Bon Iver a z herců Ben Mendelsohn, s nímž jsem se zde prvně setkala. "Kdo to kruci je?," pomyslela jsem si, "He is amazing!" Tento snímek je něco jako nádherný briliant, který je však svou formou, v níž se mísí nepředstíraná jednoduchost a zároveň i propracovaná komplexnost natolik specifický, že může ohromit pouze určité diváky. Ti druzí v něm můžou spatřit pouze obyčejný příběh, který je zbytečně roztáhlý do několika linií. Já patřím k té první skupině. Mně ohromil. Naprosto. "If you ride like lightning, you’re gonna crash like thunder." ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Amazing! Záběr s motorkama na začátku filmu byl nekompromisní Over the TOP. Ryan Gosling opět zahrál bravůrně,ikdyž nedostal tolik prostoru,jak jsem očekával.. Film má poutavý příběh s minimem akce a pravděpodobně se jedná o nejvíce Ambiciozní film Roku. Při 140 minutové stopáži jsem ani na sekundu nemrkl a bavil jsem se skvěle,což se vyskytuje u mě zřídka .. 80% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První polovina s Ryanem Goslingem výborná, druhá s Bradley Cooperem slabší. Hodně zajímavý příběh a diváka dokáže zaujmout. Bohužel děj od druhé poloviny začal kolísat a přišlo několik nudných pasáží. Čekal jsem víc, ale abych byl nějak zklamán, to říct nemohu. Place Beyond the Pines je stravitelné krimi/drama, které se snést dá .. 6/10 = 62% ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Pilování scénáře tentokrát zabralo téměř o polovinu méně času než Cianfrancův debut Blue Valentine (2010), který prošel 66 změnami scénáře. TItul Za borovicovým hájem jich měl pouze 37. (Brousitch)
  • Luke (Ryan Gosling) nosí vo filme takmer stále tričká s logom metalovej skupiny Metallica. (MikaelSVK)
  • Oba motocykly, na kterých se objevuje hlavní hrdina, jsou jednoválcová 4taktní endura. Zvuk při projížďce v lese je však 2takt, po příjezdu k bance je slyšet řadový čtyřválec a při úprku před policií rovněž. (Max_FX)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama