Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Missy (Amanda Seyfried) a Alejandro (Ben Barnes) jsou mladí, krásní a chtějí se vzít. Na tom by nebylo nic tak divného, jen kdyby se do věci nevložila Alejandrova přísně katolická biologická matka, která se nečekaně rozhodla letět přes půl světa, aby se chystané svatby zúčastnila. A právě její bigotní přístup k víře se neslučuje se skutečností, že manželé Griffinovi, kteří Alejandra vychovali jako vlastního, jsou rozvedeni. Exmanželé Don (Robert De Niro) a Ellie (Diane Keaton) Griffinovi se tedy pustí do ne zrovna šťastné taškařice a rozhodnou se, že před Alejandrovo biologickou matkou zahrají po dobu svatby spokojený manželský páreček. Což je možná zábavné pro jejich děti Lylu (Katherine Heigl) a Jareda (Topher Grace), ale už méně pro Donovu dlouholetou partnerku Bebe (Susan Sarandon). K tomu si přidejte oddávajícího kněze otce Moinighana v podání Robina Williamse a musí vám být jasné, že je všechny čeká opravdu perný víkend! (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (200)

jandula00 

všechny recenze uživatele

Velká svatba je krásným příkladem toho, jak se i se skvělými herci dá natočit totálně zbytečný film. Není to ani vtipné, ani romantické, charaktery hlavních postav jsou až na výjimky dost nesympatické. Ani bych to nenazvala oddychovkou, protože člověk je při sledování vzpruzený, že mrhá svůj čas a že mu chcípají filmové buňky. De Niro je boží (ostatně jako vždy) a Sarandon je na svůj věk neskutečně zachovalá - to je tak všechno, co k tomu mohu říct! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ze svatby mám větší paniku než žirafa z podchodu pro chodce. Jenom to slovo někde zaslechnu nebo uvidím a už se mi kříží všechny prsty na rukou. Ve skrytu duše tajně doufám, že je to s ní stejné, jako s tímhle filmem; člověk od něj nic moc nečeká, dívá se na něj jen kvůli ostatním, ale nakonec je to celkem príma. Jenže i kdyby, svatbu opravdovou nemůžete jít po vystřízlivění vrátit do půjčovny. Anebo jo? ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zbytečný komediální kýč kupící klišé na klišé. Prostě svatba, kde najednou praskne spousta věcí najednou. Asi až moc velká spousta. Vtipu film příliš nepobral, z hlášek si nepamatuji jedinou. Nejspíš proto, že tam nic takového nebylo. Celé to drží nad hlavou silná herecká sestava, v níž se obejvují jak veterání v čele s Robertem de Nirem, tak nastupující generace s Amandou Seyfried či Topherem Gracem. Částečně potěšila i Katherine Heigl ve vážnější rovině, která jí docela sedla a podle mě by se už mohla oprostit od výlučně komediálního zařazení. 30% ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Je to paradox. O tom že to nebol žiaden veľkolepí film sa nedá ani len pochybovať. A predsa u mňa zafungoval. Asi to bolo tým, že vtip nebol postavený na nechutnostiach a zvrátenostiach ako je to teraz v móde...Respektívne po zhliadnutí Scare movie 5 a Pár nenormálních aktivit mi to prišlo ako fajn. .....taký ľahký odpočinkový humor na všedný nudný deň. A i keď raz vidieť stačilo, účel to splnilo. **/*** ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Velmi slušně obsazená komedie, které pomáhá hlavně to obsazení. Z De Nira se na stará kolena klube velmi zábavný komik. Katherine Heigl předvedla dosud nejlepší výkon, co jsem od ní viděl. A to hraje jen vedlejší roli. Konečně není tak přímočará, sevřená v předepsaných mantinelech (a taky jí to tady hrozně moc sluší). A i mladší ansábl se snaží. Příběhově je to taková klasika, která vygraduje až v cimrmanovskou sodomu gomoru (ale nějak to skončit muselo a i tak mi to přišlo vcelku sympatické, myslím si, že fyzickou stránku lásky lidé zbytečně přeceňují). Přišlo mi to zábavné a v nejednom případě humorné. Taková velmi příjemná jednohubka. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Původní název filmu byl "Gently Down the Stream". (squella)
  • Svatba se koná v Connecticutu, kde vyrůstali Katherine Heigl a Topher Grace, kteří ve filmu ztvárnili sourozence. (jenik71)

Reklama

Reklama