Reklama

Reklama

Představ si

  • Česko Imagine (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Do Lisabonskej školy pre zrakovo postihnuté deti a mládež prichádza inštruktor Ian, aby im pomohol získať viac sebavedomia a samostatnosti. Jeho metódy sú však nielen nekonvenčné, ale aj nebezpečné. Čoskoro si získa dôveru študentov, ktorí sa odvážia vymeniť pokojné a bezpečné prostredie kliniky sa pulzujúce ulice metropoly... (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (77)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Hollywoodské citové vydírání je dost trapné samo o sobě, natož když se o ně pokusí evropští filmaři. Tvůrci "Imagine" se snažili narvat do filmu co nejvíc ikonických scének (které jako celek zoufale nefungují), navíc jsem si opět ověřil, že mám alergii na vedení herců a hudební režii typickou pro "nezávislé" polské filmy posledních 10-20 let, takže ... Ne. Nepomohlo tomu ani prostředí mého milovaného Lisabonu, pro mě je to za dvě hvězdy. A klidně si mě umlaťte slepeckou holí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Andrzej Jakimowski mě zaujal na festivalu 3Kino svým filmem Fígle natolik, že jsem se začal zajímat o jeho další kousek. Po diskuzi s kolegyní Emmou53 jsem si vybral Imagine a rozhodně nelituju jediný minuty pohledu na tenhle biják. Andrzej předvádí hotový režisérský mistrovství co záběr to balada. Herce tady natáčení taky zastihlo v neuvěřitelný formě, hlavně Edward Hogg tady vysloveně válí, všechny ty pohyby a gesta jsou tak věrohodný, že jsem mu věřil že je skutečný slepec, co nepotřebuje hůl. Film dává příjemnou náladu a chce naše empatie a pokud se budeš řídit učetnickou větou má dáti / dal, tak po skončení závěrečných titulků budeš hodně spokojeně vrnět. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ten námet, aj posolstvo je 5-hviezdičkové, ALE film ako taký má nejako nenadchol a príbeh mi prišiel ako na hojdačke - v niektorým momentoch som pomaly nedýchal a niektoré časti mi zas prišili úplne nevyvážené, no a aj koniec bol taký na pováženie. Celkom škoda, lebo asi tak prvá polovička filmu bola fakt paráda, no potom ako začali o Ianovi pochybovať a on sa snažil všetkým dokázať, že jeho predstavivosť je nadrozmerná, tak to už začalo trošku upadať. Ale inak všetko okolo toho posolstva o predstavivosti a precítení obrazov za pomoci iných zmyslov - to bolo nesmierne vydarené. No aj tak je celkový dojem viacmenej priemerný. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Už od úvodního pomalu zaostřovaného záběru se nás autor snaží přenést do světa svých slepých hrdinů. Na to jsou výborné i scény, ve kterých slepí žáci se slepým učitelem diskutují o tom, co se podle jejich sluchu děje na dvoře před nimi. A stejně jako oni, ani divák to nevidí. Mezinárodní koprodukce s Angličanem a Němkou v hlavních rolích ovšem zaujme i jako neobvyklá love story v prosluněné atmosféře Lisabonu. Ovšem cesty slepců městem či přístavem působí napínavěji než ledajaký thriller (90%). ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velice citlivý snímeček o nelehkém životě lidí, kteří si sice nemohou vychutnávat život plnými doušky, ale mohou si ho alespoň představovat plnými oušky. Prostředí Lisabonu bylo opravdu kouzelné. Tvůrci si se zvuky vyhrály do takové míry, že se jednalo o naprostou audio slast. Postava hlavního hrdiny byla nesmírně zajímavá. Nevázne příliš ani příběh, který pojednává o pokusu o co možná největší příblížení se životu člověka, kterému žádný ze smyslů nechybí. Člověk si během snímku uvědomí, jaké štěstí má a co všechno z každodenních rutinních činností je pro slepého člověka problém. Velice pozitivně hodnotím, že snímek není ani malinko sentimentální. Absolutně netlačí divákům na city, ačkoli k tomu téma přímo vybízí. Jediným pocitem, které člověk při sledování a poslouchání pocítí, je nehynoucí obdiv. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film mi vybrala uživatela mat.ilda. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 13. října 2012 na Varšavském mezinárodním filmovém festivalu v Polsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama