Reklama

Reklama

Podmanivý příběh dívenky, která - lapena ve víru hořké rodičovské bitvy o její opatrovnictví - prosí o milost. Titulní hrdinka Maisie, která je zároveň vypravěčkou příběhu, přechází onen narůstající zmatek s nevinností, šarmem a velkorysou duší šestiletého dítěte. Stárnoucí rocková hvězda a obchodník se současným uměním, Susanna a Beale jsou tak zahleděni do sebe, že rezignují dokonce i na svou rodičovskou roli. Jejich boj o dcerku Maisie představuje jen další bitvu v epické válce dvou osobností. Všemu nasadí korunu tím, že si oba namluví naprosto nevhodné partnery – otec bývalou chůvu Margo a matka mnohem mladšího barmana Lincolna. Necitelnost, s níž si mezi sebou Maisie přehazují jako horký brambor, tak na dívce zanechává čím dál tím znepokojivější následky. Stále ostražitá Maisie si však začíná uvědomovat, že se z marasmu dospělácké dětinskosti a sobeckého zaslepení dostane jen a pouze vlastním přičiněním. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (159)

octopuska 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by měl vidět každý, kdo plánuje založit rodinu a není si jistý co to všechno obnáší. Hlavně pokud holduje svobodnému zaměstnání a není zrovna moc naladěn na zodpovědnost. Jedno je ovšem jasné, že zrovna takovým lidem se rodí báječné děti. Krásně ukázané, jaké to má pak konce a následky. Dítě je přehazováno, jak horkej brambor od jednoho rodiče k druhému, střídavá péče. Vyřizování si účtů rodičů, kterým samozřejmě nejvíc trpí dítě. Noví partneři, kteří zachraňují krizové situace......a dělají poskoky sebestředným sobeckým rádoby rodičům. Maisie je kouzelná a získala si hned mé srdce. Naopak Moore ve své snad nejodpornější roli, mně nehorázně pila krev. Skarsgard,jako Lincoln v jedné ze svých nej rolí a nesmím zapomenout na Vanderham v roli Margo. Nebýt jich dvou, tak nevím, jak by to s Maisii dopadlo. Citlivě natočeno, krásné herecké výkony. Nemám co vytknout. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo sa Julianne Moore (P.J.Harvey wanna b) mumifikuje pred vašimi očami na obrazovke, tak maličká Onata Aprile vás doslova rozseká svojou bezprostrednosťou: ''I dnt want 2 ruin that.'' Decká vo filmoch mi zväčša pijú krv, ale malú Maise je doslova radosť sledovať...P.S. Susanne mi neuveriteľne prznila zážitok z celého filmu, takže ked' vypadla na turné, mi spadol kameň zo srdca! ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(41/2018) / Tých rodičov by som bil po ksichte od začiatku do konca. Kamera, príbeh, rýchly sled scén, všetko je podriadené jedinému cieľu, sprostredkovať nám divákom, pohľad malej Maisie na ten totálny chaos okolo nej. Najsvetlejší moment filmu je Alexander Skarsgård, či už postavou alebo hereckým výkonom. O malej Maisie netreba hovoriť, jeden z najlepších detských hereckých výkonov čo pamätám. Odporúčam zvážiť samotnú tému film pred pozeraním, myslím, že neosloví každého. (8/10) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda tohle budu ještě chvíli vydejchávat, protože pořád mám chuť rodiče Maisie nakopat do prdele. Některý scény mě daly nehorázně zabrat, vidět jak ego rodičů vítězí nad láskou k dítěti je fakt vrcholnej humus. Příběh byl odvyprávěn výtečně s citem pro tak křehký téma jako je dětský cit. Tady musím pochválit hlavně malou Onatu, protože stačil jeden její pohled a už mě měla. Takovýhle dětský herecký výkon v emočně velmi náročným snímku není moc často k vidění a troufnu si číct, že Onatin herecký výkon je hlavní důvod mého intezivního prožitku. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se asi bude líbit podle stavu vašeho domácího (ne)štěstí a rolí, jaké jste si vylosovali a jak je unesli. S konstelací kolem Maisie je režií nakládáno nejcivilněji, jak jen to jde, a proto nemusíme tlak na slzné váčky odhánět jak masařku, naopak je nám dopřáno nechat se vzájemnými vztahy jakoby mimochodem pohltit, spřádat si v duchu kuriózní scénáře budoucnosti rodičů uvláčené Maisie a přát tomu dítěti krapet upřímné pozornosti a stability. Za scénář, režii i perfektní výběr herců v čele s mrazivě přirozenou Onatou Aprile 4* a fous. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Julianne Moore v interview uvedla, že pro roli Susanny jí byly inspirací Courtney Love a Patti Smith, které jsou rovněž jak matky, tak rockové hvězdy. (Stanislaus)
  • Film byl natočen na motivy románu "Co všechno Maisie věděla" od Henryho Jamese. (strelenaL)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na autentických miestach v americkom meste New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama