Reklama

Reklama

Svobodná umění

  • USA Liberal Arts
Trailer 1

Třicátník Jesse se kvůli rozlučkové oslavě vrací na svou bývalou univerzitu. Setkává se tu se studentkou Zibby a netrvá dlouho, než mezi začne vznikat intenzivní pouto. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Od filmu s podobným názvem bych čekala trochu liberálního přístupu i ke scénáři. Takhle je to jen hodinu a půl trvající rozprava o něčem, k čemu vůbec nedojde. Devadesát minut, ve kterých jsem si přála, aby přišla nějaká zápletka (jakákoliv!) a aby Radnorův nesympatický, plochý, pasivní hrdina, který se chová nesmyslně dětinsky, nějakým zázrakem zmizel z děje. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Tak trocha Garden State, ale s pre mňa akceptovateľnejším záverom. Náznaky neurotického Woodyho, ale skutočne len náznaky. Nepochopiteľne nevyužitý príbehový i herecký potenciál Richarda Jenkinsa. Ale nakoniec predsa len za ten záver...a za pripomenutie Wagnerovho Tannhäusera. A späť ku Garden State, neviem prečo, ale Braffova a Radnorova artikulácia je chvíľami rovnako iritujúca.... ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Vo filme bolo okrem iného povedané niečo v tom zmysle, že človek má hovoriť o tom, čo sa mu páči, a o tom, čo sa mu nepáči, hovoriť nemá. Takže tentokrát sa toho budem držať. Liberal Arts je film taký obyčajný, príjemný, zo života a dobre sa naň pozerá aj vďaka sympatickému Joshovi. Richard J. ma tiež veľmi potešil. Ale najviac ma potešili všetci tí čítači kníh. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Do určitého momentu velice příjemná dramedy s tradičně chytlavým soundtrackem a několika životními pravdami, jenže v závěru postava Joshe Radnora učiní několik podivných rozhodnutí (hraničících s pokrytectvím), která ho v mých očích dost shodila a sebrala určitou dávku sympatií, které jsem k němu po celou dobu choval a světe div se, dokázal se s ním ztotožnit. Kdo chce dějový film, tak toho Liberal Arts asi moc neohromí, ale kdo má rád podobné nezávislárny (a Elizabeth Olsen!), bude myslím spokojen. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Výborný nezávislý filmeček se sympatickým obsazením. Elizabeth Olsen ukazuje, že jí to herecky jde, ani při tom nemusí využívat svých schopností coby Scarlet Witch:) Diskuze mezi ní a Joshem Radnorem o Stmívání stojí za to. Zac Efron coby věčně zhulený hippísák se svými proslovy o světě, existenci a lidech je fakt terno:D Za zmínku stojí také postava duševně nemocného kluka v podání Johna Magaro, ten se mi moc líbil. Jenom jsem si říkala, ať neudělá nějakou blbost. Ideální oddechový snímek pro všechny, co milují hudbu, kulturu a knihy. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Kníha, o které se Jesse (Josh Radnor) a Dean (John Magaro) baví v kavárně a nemocnici, je "Infinite Jest" od Davida Fostera Wallace. Wallace spáchal v roce 2008 sebevraždu. (Marek#33)
  • V prvních verzích filmu byla v závěrečných titulcích chyba, kdy u First Assistant Camera chybělo "S" ve slově Asssistant. (klingr)
  • Kusy klasické hudby, z nichž si Jesse (Josh Radnor) a Zibby (Elizabeth Olsen) prostřednictvím dopisů sdělují dojmy, jsou: J. Massenet: "Meditace", J. S. Bach: "Brandenburský koncert", A. Vivaldi: opera "Giustino", R. Wagner: některá z oper (pravděpodobně "Tristan a Isolda") a W. A. Mozart: opera "Cosi fan tutte". (Ak.žena)

Reklama

Reklama